26.03.2016 | U19
U19: Po Rusiji padla še Švedska

Mladinska reprezentanca Slovenije s še drugo zmago ostaja v igri za evropsko prvenstvo. Po Rusiji je v drugi tekmi elitnega kroga kvalifikacij z rezultatom 3:1 padla še Švedska. Mrežo Skandinavcev sta v drugi polovici prvega polčasa zatresla Timi Max Elšnik in Martin Kramarič, ki je bil uspešen tudi v prvi minuti nadaljevanja. Slovenci so dvoboj zaključili z igralcem manj, saj je bil četrt ure pred koncem izključen Sandi Ogrinec in Švedi so preko Ibrahima Dresevica prišli do častnega zadetka.

Elitni krog kvalifikacij za EP U19 2016:

ŠVEDSKA U19 - SLOVENIJA U19 1:3 (0:2)

Sodniki: D. Jakimovski, D. Nedelkoski (oba MKA), C. Campos (POR).
Strelci:  Dresevic (82.); Elšnik (36.), Kramarič (38., 46.)
Rumeni kartoni: Gravius;Ogrinec, Rokavec, Klemenčič, Ivkić.
Rdeči karton: Ogrinec (74.)

Švedska: Olsson, Dresevic, Terzic (od 46. Leksell), Suljic, Tekie, Larsson, Nilsson, Nikolic, Gravius (od 83. Sakirovski), Maric (od 46. Sivodedov), Jeahze. Selektor: Tomas Turesson.
Slovenija:
Vodišek, Klemenčič, Ivkić, Šoštarič Karić, Flis, Rokavec, Ogrinec, Žužek (od 59. Tijanić), Elšnik (od 78. Šušnjara), Kramarič (od 57. Dedić), Novak. Selektor: Igor Benedejčič.

Podobno silovito kot proti Rusiji, so Slovenci krenili tudi v obračun s Švedi, ki so uvodno tekmo turnirja proti Portugalcem izgubili s 4:0. Švedski vratar v Olsson je v četrti minuti najprej odbil strel četrtkovega junaka Elšnika, švedska obramba pa je zatem blokirala strel Kramariča. Skandinavci so odgovorili v osmi minuti, ko pa je Vodišek zaustavil poskus Larssona. Elšnik in Kramarič sta znova poizkusila v 12. in 13. minuti, a brez uspeha, Švedi pa so nevarno zapretili v 20. minuti, ko je že omenjeni Larsson le za las zgrešil okvir slovenskih vrat. V 25. minuti so se tresla tudi švedska kolena, a je slovensko vodstvo po strelu Žužka preprečil vratar Olsson, ki pa je bil dobrih deset minut zatem brez moči. Še pred slovenskim vodstvom so preko Nikolica in Nilssona zapretili Švedi, a je bil Vodišek obakrat na pravem mestu. V 36. minuti pa je zatresla švedska mreža, po podaji Klemenčiča se je še drugega zadetka na turnirju razveselil Timi Max Elšnik. Slovenci so švedski šok po zadetku hitro izkoristili z golom za podvojitev prednosti. Zgolj dve minuti po golu Elšnika je namreč v polno meril še Martin Kramarič, tokrat po podaji Novaka, ki je v konici napada zamenjal kaznovanega Mrkonjo.

Švedi, ki v končnici prvega polčasa niso bili zmožni odgovoriti na zadetka Slovenije, so pred nadaljevanjem posegli po dveh menjavah, a le-ti nista obrodili sadov. Slovenci so namreč po vsega nekaj sekundah drugega polčasa zadeli še tretjič, drugega zadetka na tekmi se je razveselil Kramarič, sicer eden redkih v mladinski izbrani vrsti Slovenije, ki se že lahko pohvali s članskimi izkušnjami. Švedi vse do zaključnih minut niso uspeli resneje ogroziti slovenskega gola, v 82. minuti pa so prišli do častnega zadetka. Še prej je bil v slovenski izbrani vrsti zaradi drugega rumenega kartona izključen Sandi Ogrinec, ki tako kot Dominik Ivkić in Marko Klemenčič ne bo smel zaigrati v zadnji tekmi s Portugalsko. Kot že zapisano, so Švedi izid znižali v 82. minuti, ko je Vodiška po podaji Larssona premagal Dresevic. Švedi so se v lepi priložnosti znašli še v 88. minuti, ko pa se je po strelu rezervista Sakirovskega izkazal Vodišek. V zadnji minuti srečanja je slovenska vrata zgrešil še Dresevic, v zaključnih sekundah dvoboja pa je bil nenatančen tudi Tekie in ostalo je pri zmagi Slovenije z izidom 3:1.

O potniku na evropsko prvenstvo, ki ga bo julija gostila Nemčija, bo odločala zadnja tekma s Portugalsko, ki bo na sporedu v torek, ob 17. uri. Portugalska in Rusija sta se razšla brez zmagovalca, tako da Sloveniji za veliki met zadostuje remi.

U19: Elitni krog kvalifikacij 2016

NazivTZNPDZPZToč
Rusija 2 0 1 1 1 2 1


Tekst: NZS

Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA