16.09.2023 | 1. SŽNL
Tri točke ostale v Murski Soboti

Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.

V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0 
(0:0)
0:1 Vilčnik (71.)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8

Trenerja, svoj čas tudi soigralca pri Muri, Bojan Jančar in Zlatko Gabor, sta tekmo začela z najboljšo postavo, ki jo premoreta.

Po začetnem ogrevanju je Olimpija iz protinapada v 15. minuti prvič resneje ogrozila gol Ive Kocijan. Strel Sare Makovec je Mura blokirala, po podaji s kota pa je bila spet pri žogi Sara Makovec, a je šel strel mimo desne vratnice. Murašice niso ostale dolžne. Kapetanka Špela Kolbl je z natančno globinsko žogo našla Josilene De Jesus Matos, a je bila na drugem koncu igrišča na pravem mestu Sara Nemet. V nadaljevanju spet nevarnost za gol Olimpije: Lea Dolinar je dvakrat stresla okvir vrat. V 35. minuti protinapad domačink, iz katerega so gostiteljice izsilile kot. V 40. minuti se je stresel tudi okvir domače gola – s prostega strela je poizkusila Ana Milović. Varovanke trenerja Bojana Jančarja bi lahko povedle v 45. minuti, a je Izabela Križaj na gol črti izbila žogo ob strelu Matos.

Zadnjih 25 minut tekme je bilo izredno dinamičnih. Trener Jančar je iz igre poslal Lucijo Kos, ki jo je nadomestila Noelle Vilčnik. V 70. minuti se je vodilna strelka lige Ana Milović znašla iz oči v oči z Ivo Kocijan, strel reprezentančne napadalke pa je šel mimo gola. Kar ni uspelo Olimpiji, je Muri. Ljubljančanke so bile premalo odločne pri izbijanju žoge, le ta je ob poizkusu Yane Malakhove prišla do Noelle Vilčnik, ki je povsem neovirana s kakih 20 metrov poslala žogo v daljši kot Olimpijinega gola.

Noelle Vilčnik, junakinja tokratnega derbija, je odigrala svojo 44. člansko tekmo, dosegla pa je svoj 39. gol v članski konkurenci.

Jubilejna 30. tekma, 15. zmaga ŽNK Mure Nona

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 24 tekem (petnajst zmag ŽNK Mure Nona, osem Olimpije), ena tekma se je končala z remijem. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili šestkrat, prve tri tekme so dobile igralke ŽNK Mura Nona, naslednji dve Olimpija (takrat je bila pokalni prvak), zadnjo letos pa spet ŽNK Mura Nona.

„Muri čestitam za zmago. Žalostno je, to se nam ponavlja iz derbija v derbi, da dobimo gol iz naših napak. Vedeli smo za njihove dolge žoge, ene nismo izbili, kot je treba in dobili smo gol. In tekme je bilo konec,“ je po tekmi povedal Zlatko Gabor, trener Olimpije.

Tekst: D.P.
Foto: B.R.

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.

DELI NA