17.10.2018 | A
Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske reprezentance

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je danes na novinarski konferenci sporočil, da Tomaž Kavčič ni več selektor članske reprezentance Slovenije. Razlog za predsednikovo odločitev so slabi rezultati slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov.

"Ob 11.30 sem se sestal z dosedanjim selektorjem in ga obvestil o prekinitvi sodelovanja na mestu selektorja članske reprezentance. Odločitev je posledica predvsem slabih nastopov in slabih rezultatov v ligi narodov. Tomažu Kavčiču in strokovni ekipi bi se zahvalil za korektnost, predanost in vložen trud," je uvodoma pojasnil Mijatović in poudaril, da to ni bila posledica pritiska javnosti. "Če bi bilo tako, bi ga odpustili že prej."

Kot je povedal, je Kavčič korektno in z razumevanjem sprejel odločitev o prekinitvi sodelovanja, ta se sicer veže tudi na njegove pomočnike in tudi Milivoja Novakovića, s katerim se bodo še naprej pogovarjali o nadaljnji vlogi. "Tomaž se zaveda, da so bili rezultati slabi, da izkupiček in igra nista bila na želeni ravni. Videl je sicer perspektivo za naprej, ampak je z razumevanjem sprejel to odločitev."

Dodal je, da bodo novega selektorja poskusili dobiti v čim krajšem času, da pa zaenkrat o konkretnih imenih ne more govoriti. "Večkrat sem povedal, da dokler je selektor aktualen in opravlja svoje delo, ne bom govoril z drugimi kandidati. Tako tudi zdaj nisem. Šele odslej si bomo vzeli čas, da v miru poiščemo ustreznega kandidata," pravi predsednik, ki je dodal, da so se s favoritom javnosti za Kavčičevega naslednika Matjažem Kekom že prej pogovarjali in da se bodo verjetno tudi tokrat, če bo možnost za to.

O možnosti tujega strokovnjaka na selektorskem mestu pa je dejal: "Danes ne morem dati konkretnega odgovora. Že prej smo razmišljali o tujcu, ampak moramo preučiti vse, ki bodo na voljo in bodo imeli takšne lastnosti, ki jih želimo ter da so dosegljivi za naše finančne zmožnosti. Ne izključujemo tujca, v tem trenutku pa ni konkretne ideje."

Glede rokov, kdaj bo znan nov selektor, še ni želel konkretno odgovoriti. "Če bi imeli srečno roko in bi bil nabor kandidatov dober, potem bi si želeli čim prej imenovati novega selektorja. Realno pa je pričakovati, da te možnosti ne bo. Če želimo izbrati res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo, potem si bomo vzeli čas. Če pa bomo takega dobili prej, pa toliko bolje. V nasprotnem primeru bomo zadnji dve tekmi igrali pod vodstvom obstoječih kadrov."

Kot je pojasnil Mijatović, odločitev o Kavčičevem slovesu ni imela prav ničesar z Janom Oblakom, ki pod Kavčičem sploh ni zaigral, uradno zaradi poškodbe. "Nikoli ne bo noben igralec razlog, da se menja selektorja. Tudi Jan tega ni zahteval." Kot je dejal, Oblaka predvidoma ne bo tudi na naslednjih dveh tekmah lige narodov novembra doma proti Norveški in v gosteh proti Bolgariji. "S klubom in Janom smo se tako dogovorili. Naj pozdravi poškodbo. Pogovorili pa se bomo z njim še za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020."

Dodal pa je, da Slovenija ima dobre igralce in si zveza ter javnost posledično želita boljše rezultate, kot so jih dosegali s Kavčičem.

Tekst: MKo, STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.06.2019 | A
  Belec k Bezjaku
  Vid Belec se vsaj za eno leto poslavlja od Apeninskega polotoka. Reprezentančni vratar bo nogometno pot nadaljeval na Cipru, v sezoni 2019/20 bo branil mrežo ciprskega APOEL-a.
 • 14.06.2019 | A
  Lestvica FIFA: Slovenija na 65. mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca je na najnovejši svetovni lestvici, ki jo je danes objavila Mednarodna nogometna zveza Fifa, izgubila dve mesti in je sedaj na 65. Belgija je na čelu povečala prednost pred zasledovalci, svetovnimi prvaki Francozi, Brazilci in Angleži.
 • 11.06.2019 | A
  Visoka zmaga vrnila nasmehe
  Nogometna reprezentanca Slovenije se je po bolečem porazu z Avstrijo pobrala z visoko zmago sredi Rige. Latvijci niso bili dorasel tekmec razigranim Slovencem, ki so v domačo mrežo pospravili pet žog in vknjižili prvo zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.
 • 10.06.2019 | A
  Slovenci napolnili latvijsko mrežo
  Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Rigi premagala Latvijo. Zmagovalec je bil odločen že sredi prvega polčasa, ko sta dvakrat zadela Domen Črnigoj in Josip Iličić, zmago pa je v uvodu drugega polčasa potrdil Miha Zajc.
 • 09.06.2019 | A
  Kek: Naloga je, da pridemo do pozitivnega rezultata
  Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Rigo, kjer jo v ponedeljek ob 20.45 po slovenskem času čaka četrta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Selektor Matjaž Kek pred obračunom pravi, da so želje vsekakor povezane s pozitivnim izidom, torej zmago, ki je praktično nujna.
 • 09.06.2019 | A
  Stojanović: To bo poseben trenutek
  Latvijska nogometna reprezentanca bo četrti tekmec Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. Njen selektor Slaviša Stojanović pred ponedeljkovim obračunom v Rigi (20.45) pravi, da si sami le želijo izboljševati igro, nabirati izkušnje in če se bo ponudila priložnost, bodo poskusili tudi vzeti točke.
 • 09.06.2019 | A
  Šporar poškodovan, vpoklican Mlakar
  Slovenska nogometna reprezentanca je odpotovala v Latvijo, kjer jo v ponedeljek čaka četrta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Selektor Matjaž Kek je bil prisiljen doma pustiti poškodovanega Andraža Šporarja, namesto njega se je na letalo vkrcal Jan Mlakar.
 • 07.06.2019 | A
  Poraženi iz Celovca
  Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Celovcu izgubila proti Avstriji. Izbrance Matjaža Keka četrta tekma čaka v ponedeljek v Rigi proti Latviji.
 • 07.06.2019 | A
  Slovenija danes z Avstrijo, dodatne vstopnice za slovenske navijače
  Slovenska nogometna reprezentanca je že v Celovcu, kjer jo drevi ob 20.45 čaka tretja kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo 2020. Slovenija se bo pomerila z Avstrijo, ki še čaka na prve točke.
 • 06.06.2019 | A
  Kek: Obe ekipi potrebujeta točke
  Slovenska nogometna reprezentanca je že v Celovcu, kjer jo v petek ob 20.45 čaka tretja kvalifikacijska tekma za EP 2020. Tekmec bo Avstrija, ki je lani na medsebojni prijateljski tekmi na istem stadionu slavila s 3:0, a kot poudarjajo v obeh taborih, gre tokrat za popolnoma novo zgodbo, v kateri si oboji želijo prepotrebne tri točke.

DELI NA