17.10.2018 | A
Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske reprezentance

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je danes na novinarski konferenci sporočil, da Tomaž Kavčič ni več selektor članske reprezentance Slovenije. Razlog za predsednikovo odločitev so slabi rezultati slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov.

"Ob 11.30 sem se sestal z dosedanjim selektorjem in ga obvestil o prekinitvi sodelovanja na mestu selektorja članske reprezentance. Odločitev je posledica predvsem slabih nastopov in slabih rezultatov v ligi narodov. Tomažu Kavčiču in strokovni ekipi bi se zahvalil za korektnost, predanost in vložen trud," je uvodoma pojasnil Mijatović in poudaril, da to ni bila posledica pritiska javnosti. "Če bi bilo tako, bi ga odpustili že prej."

Kot je povedal, je Kavčič korektno in z razumevanjem sprejel odločitev o prekinitvi sodelovanja, ta se sicer veže tudi na njegove pomočnike in tudi Milivoja Novakovića, s katerim se bodo še naprej pogovarjali o nadaljnji vlogi. "Tomaž se zaveda, da so bili rezultati slabi, da izkupiček in igra nista bila na želeni ravni. Videl je sicer perspektivo za naprej, ampak je z razumevanjem sprejel to odločitev."

Dodal je, da bodo novega selektorja poskusili dobiti v čim krajšem času, da pa zaenkrat o konkretnih imenih ne more govoriti. "Večkrat sem povedal, da dokler je selektor aktualen in opravlja svoje delo, ne bom govoril z drugimi kandidati. Tako tudi zdaj nisem. Šele odslej si bomo vzeli čas, da v miru poiščemo ustreznega kandidata," pravi predsednik, ki je dodal, da so se s favoritom javnosti za Kavčičevega naslednika Matjažem Kekom že prej pogovarjali in da se bodo verjetno tudi tokrat, če bo možnost za to.

O možnosti tujega strokovnjaka na selektorskem mestu pa je dejal: "Danes ne morem dati konkretnega odgovora. Že prej smo razmišljali o tujcu, ampak moramo preučiti vse, ki bodo na voljo in bodo imeli takšne lastnosti, ki jih želimo ter da so dosegljivi za naše finančne zmožnosti. Ne izključujemo tujca, v tem trenutku pa ni konkretne ideje."

Glede rokov, kdaj bo znan nov selektor, še ni želel konkretno odgovoriti. "Če bi imeli srečno roko in bi bil nabor kandidatov dober, potem bi si želeli čim prej imenovati novega selektorja. Realno pa je pričakovati, da te možnosti ne bo. Če želimo izbrati res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo, potem si bomo vzeli čas. Če pa bomo takega dobili prej, pa toliko bolje. V nasprotnem primeru bomo zadnji dve tekmi igrali pod vodstvom obstoječih kadrov."

Kot je pojasnil Mijatović, odločitev o Kavčičevem slovesu ni imela prav ničesar z Janom Oblakom, ki pod Kavčičem sploh ni zaigral, uradno zaradi poškodbe. "Nikoli ne bo noben igralec razlog, da se menja selektorja. Tudi Jan tega ni zahteval." Kot je dejal, Oblaka predvidoma ne bo tudi na naslednjih dveh tekmah lige narodov novembra doma proti Norveški in v gosteh proti Bolgariji. "S klubom in Janom smo se tako dogovorili. Naj pozdravi poškodbo. Pogovorili pa se bomo z njim še za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020."

Dodal pa je, da Slovenija ima dobre igralce in si zveza ter javnost posledično želita boljše rezultate, kot so jih dosegali s Kavčičem.

Tekst: MKo, STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2019 | A
  Mevlja posojen Rostovu
  Zenit si je včeraj zagotovil nastop v osmini finala UEFA Evropske lige, Miha Mevlja pa ni sodeloval pri zmagi nad Fenerbahčejem. Že nekaj časa je bilo jasno, da v St. Petersburgu na računajo na Kraševca, včeraj pa so sporočili, da bo do konca sezone igral v Rostovu.
 • 20.02.2019 | A
  Berić ostaja v zelenem
  Robert Berić, ki bi mu pogodba s sedanjim delodajalcem potekla s koncem letošnje sezone, je sodelovanje s St. Etiennom podaljšal do leta 2022, so v večernih sredinih urah sporočili iz Francije.
 • 18.02.2019 | A
  Bezjak dvakrat, uspešni tudi Berić, Šporar in Verbič
  Večina reprezentantov se je po zimskem premoru, ki je bil za nekatere daljši, za druge precej krajši, vrnila v tekmovalni ritem. Andraž Šporar je bil osrednji junak prve pomladanske tekme Slovana, Roman Bezjak je blestel z dvema goloma, uspešna pa sta bil tudi Robert Berić in Benjamin Verbič.
 • 18.02.2019 | A
  Pridruži se navijaški skupnosti Biti kot eno!
  Stojiš slovenski nogometni reprezentanci ob strani v dobrem in slabem? Dihaš z reprezentanco in živiš njene vrednote? Verjameš do konca?
 • 07.02.2019 | A
  Vstopnice za tekmo z Makedonijo že v prodaji
  Slovenska nogometna reprezentanca bo konec marca začela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka bodo najprej gostovali v Izraelu, 24. marca pa se bodo v Stožicah predstavili domačim gledalcem proti Makedoniji. Vstopnice so že v prodaji!
 • 07.02.2019 | A
  Slovenci izgubili eno mesto
  Slovenska nogometna reprezentanca je na februarski kakovostni lestvici izgubila mesto in je zdaj 63. ekipa sveta.
 • 31.01.2019 | A
  Iz Italije v Turčijo
  Slovenska kolonija v Turčiji je močnejša za novega nogometaša. Miha Zajc je okrepil vrste carigrajskega Fenerbahčeja, s katerim je podpisal dolgoročno pogodbo, ki se bo iztekla s koncem sezone 2022/23.
 • 27.01.2019 | A
  Skubic podaljšal pogodbo
  Nejc Skubic barve Konyasporja brani že tri leta, tudi v bodoče pa bo nastopal v dresu nekdanjega pokalnega prvaka Turčije. Reprezentančni branilec je danes podpisal novo pogodbo, ki ga na dosedanjega delodajalca veže do leta 2022.
 • 17.01.2019 | A
  Rotman zamenjal delodajalca
  Rajko Rotman bo po Bašakšehirju, Göztepeju in Kayserisporju, dres katerega je oblekel v dveh različnih obdobjih, zaigral še za četrti turški klub. Reprezentant Slovenije je danes prestopil v vrste Akhisarsporja.
 • 14.01.2019 | A
  Bezjak na Ciper
  Roman Bezjak se z Jagiellonio spomladi ne bo boril za naslov poljskega državnega prvaka. Reprezentančni napadalec se je odločil zamenjati sredino, naslednje leto in pol bo član najuspešnejšega ciprskega kluba APOEL-a.

DELI NA