17.10.2018 | A
Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske reprezentance

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je danes na novinarski konferenci sporočil, da Tomaž Kavčič ni več selektor članske reprezentance Slovenije. Razlog za predsednikovo odločitev so slabi rezultati slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov.

"Ob 11.30 sem se sestal z dosedanjim selektorjem in ga obvestil o prekinitvi sodelovanja na mestu selektorja članske reprezentance. Odločitev je posledica predvsem slabih nastopov in slabih rezultatov v ligi narodov. Tomažu Kavčiču in strokovni ekipi bi se zahvalil za korektnost, predanost in vložen trud," je uvodoma pojasnil Mijatović in poudaril, da to ni bila posledica pritiska javnosti. "Če bi bilo tako, bi ga odpustili že prej."

Kot je povedal, je Kavčič korektno in z razumevanjem sprejel odločitev o prekinitvi sodelovanja, ta se sicer veže tudi na njegove pomočnike in tudi Milivoja Novakovića, s katerim se bodo še naprej pogovarjali o nadaljnji vlogi. "Tomaž se zaveda, da so bili rezultati slabi, da izkupiček in igra nista bila na želeni ravni. Videl je sicer perspektivo za naprej, ampak je z razumevanjem sprejel to odločitev."

Dodal je, da bodo novega selektorja poskusili dobiti v čim krajšem času, da pa zaenkrat o konkretnih imenih ne more govoriti. "Večkrat sem povedal, da dokler je selektor aktualen in opravlja svoje delo, ne bom govoril z drugimi kandidati. Tako tudi zdaj nisem. Šele odslej si bomo vzeli čas, da v miru poiščemo ustreznega kandidata," pravi predsednik, ki je dodal, da so se s favoritom javnosti za Kavčičevega naslednika Matjažem Kekom že prej pogovarjali in da se bodo verjetno tudi tokrat, če bo možnost za to.

O možnosti tujega strokovnjaka na selektorskem mestu pa je dejal: "Danes ne morem dati konkretnega odgovora. Že prej smo razmišljali o tujcu, ampak moramo preučiti vse, ki bodo na voljo in bodo imeli takšne lastnosti, ki jih želimo ter da so dosegljivi za naše finančne zmožnosti. Ne izključujemo tujca, v tem trenutku pa ni konkretne ideje."

Glede rokov, kdaj bo znan nov selektor, še ni želel konkretno odgovoriti. "Če bi imeli srečno roko in bi bil nabor kandidatov dober, potem bi si želeli čim prej imenovati novega selektorja. Realno pa je pričakovati, da te možnosti ne bo. Če želimo izbrati res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo, potem si bomo vzeli čas. Če pa bomo takega dobili prej, pa toliko bolje. V nasprotnem primeru bomo zadnji dve tekmi igrali pod vodstvom obstoječih kadrov."

Kot je pojasnil Mijatović, odločitev o Kavčičevem slovesu ni imela prav ničesar z Janom Oblakom, ki pod Kavčičem sploh ni zaigral, uradno zaradi poškodbe. "Nikoli ne bo noben igralec razlog, da se menja selektorja. Tudi Jan tega ni zahteval." Kot je dejal, Oblaka predvidoma ne bo tudi na naslednjih dveh tekmah lige narodov novembra doma proti Norveški in v gosteh proti Bolgariji. "S klubom in Janom smo se tako dogovorili. Naj pozdravi poškodbo. Pogovorili pa se bomo z njim še za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020."

Dodal pa je, da Slovenija ima dobre igralce in si zveza ter javnost posledično želita boljše rezultate, kot so jih dosegali s Kavčičem.

Tekst: MKo, STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.03.2019 | A
  Z optimizmom v nove izzive
  Dvoboj s Severnimi Makedonci se je končal z rezultatom 1:1, Slovenci so vknjižili še drugo točko. Matjaž Kek, Josip Iličić in Miha Zajc so se po tekmi strinjali, da je prisoten grenak priokus, a z optimizmom zrejo v nove izzive.
 • 24.03.2019 | A
  Znova všečna predstava, znova točka
  Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 v Stožicah igrala 1:1 (1:0) proti Severni Makedoniji. Za Slovenijo je zadel Miha Zajc v 34. minuti, za goste pa Enis Bardi v 47.
 • 24.03.2019 | A
  Slovenija danes proti Severni Makedoniji
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. Po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 v Izraelu bodo izbranci Matjaža Keka proti Severni Makedoniji lovili prvo zmago.
 • 23.03.2019 | A
  Kek: Z navijači bodo možnosti večje
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 20.45 v Stožicah igrala drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. Po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 v Izraelu bodo izbranci Matjaža Keka proti Severni Makedoniji lovili prvo zmago.
 • 23.03.2019 | A
  Stopimo skupaj!
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo po pomembni točki v Izraelu v nedeljo ob 20.45 predstavila še pred domačimi navijači. Varovanci Matjaža Keka bodo v Stožicah gostili Severno Makedonijo, ki je kvalifikacije začela z zmago.
 • 22.03.2019 | A
  Kek: Fantje si zaslužijo podporo po pošteni tekmi
  Slovenska nogometna reprezentanca se iz Izraela vrača s točko z uvodne tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Kot pravi selektor Matjaž Kek, je zadovoljen s prikazanim, ne pa z izplenom.
 • 21.03.2019 | A
  Prva tekma, prva točka
  Slovenska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Haifi igrala neodločeno 1:1 (0:0) proti Izraelu. Slovence naslednja tekma čaka v nedeljo ob 20.45 v Stožicah proti Severni Makedoniji.
 • 21.03.2019 | A
  Slovenija danes začenja s kvalifiikacijami za evropsko prvenstvo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka bodo v Haifi igrali proti Izraelu. Kot pravijo v slovenskem taboru, se zavedajo kakovosti tekmeca, a si želijo poln plen.
 • 20.03.2019 | A
  Kek: Igranje na točko ne pride v poštev
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka bodo v Haifi igrali proti Izraelu. V slovenskem taboru se zavedajo kakovosti tekmeca, a si želijo poln plen.
 • 20.03.2019 | A
  Čaka nas zahtevno gostovanje
  Slovensko nogometno reprezentanco po včerajšnjem napornem potovanju čakajo nove obveznosti. Varovanci Matjaža Keka bodo današnji dan skušali čim bolje izkoristiti za uspešno prilagoditev na razmere v Haifi, kjer je bistveno topleje, kot pri nas v Sloveniji.

DELI NA