21.08.2023 | A
Strelsko uspešna dvojica, Vombergar debitiral z asistenco

Zadnji konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentnati. Medtem, ko je Andres Vombergar na debiju vpisal asistenco, sta se Žan Celar in David Brekalo izkazala z zadetkom.

Reprezentamčmi branilec David Brekalo je v 19. krogu norveškega državnega prvenstva s svojim Vikingom gostil Stabæk Fotball. Ko je že vse kazalo na remi brez zadetkov, je imelo moštvo Vikinga v 89. minuti priložnost po tem, ko je po desni strani prodrl Bjørshol in z visokim predložkom na prvi vratnici našel samega Brekala, ta pa je z glavo tik ob okviru vrat zadel za zmago. Viking trenutno s 44 točkami zaseda drugo mesto na ligaški lestvici. V prihodnjem krogu bo moštvo Brekala gostovalo pri Moldeju.

V Švici so bila v soboto odigrana srečanja dvaintridestine finala švicarskega pokalnega tekmovanja. Žan Celar je s svojim Luganom gostoval pri nižjeligašu Gunzwilu in se veselil napredovanja v naslednji krog. Lugano je slavil z visokih 7:0, tretji zadetek za črno-bele pa je dosegel prav reprezentačni napadalec Celar, ki je bil natančen iz enajstih metrov. Lugano bo čez nekaj dni na prvem srečanju zadnjem krogu kvalifikacij za skupinski del UEFA Evropske lige gostoval pri belgijskem Royal Union Saint-Gilloisu.

V petek je kot zadnji izmed vseh reprezentantov državno prvenstvo začel tudi Andres Vombergar, ki se je na začetku poletja iz argentiskega San Lorenza preselil v Združene arabske emirate. Tam je zvestobo obljubil Al Ittihadu iz Kalbe, ki je v prvem krogu državnega prvenstva gostil Al Sharjah in klonil s 4:3. Vombergar se je lahko potolažil z asistenco v 23. minuti, ko je podal za izenačenje na 1:1. V drugem krogu bo Al Ittihad Kalba gostoval pri Al Bataehu, konec meseca pa bo v pokalnem tekmovanju gostoval pri Khor Fakkanu.

Vombergar pa ni edini slovenski reprezentant, ki je nedavno debitiral za svoj klub. Svoj prvi nastop za romunsko Universitateo iz Craiove je vpisal izkušeni reprezentačni vezist Jasmin Kurtić. Universitatea Craiova je v šestem krogu državnega prvenstva doma s 3:0 ugnala Arad, Kurtić pa je v igro vstopil v 62. minuti srečanja. Njegovo moštvo bo v prihodnjem krogu gostovalo pri moštvu Farul Constanta, na lestvici pa Universitatea Craiova s štirinajstimi točkami trenutno zaseda drugo mesto.

Kapetan slovenske članske reprezentance Jan Oblak je v drugem krogu La Lige s svojim Atleticom gostovalu pri Betisu iz Seville. Srečanje se je končalo brez zadetkov, Oblak pa je s tem zabeležil svoj prvi ”clean-sheet” v novi sezoni. Atletico bo v tretjem krogu španskega državnega prvenstva gostoval pri Rayu Vallecanu, v četrtem krogu pa ga čaka Sevila.

Slovenskim reprezentantom, ki si kruh služijo pri grškemu Panathinaikosu je v preteklem tednu uspel velik podvig. V tretjem krogu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov so na povratnem srečanju gostovalu na kultnem Velodoromu. Na prvem rečanju proti Marseillu so si Zeleni iz Aten priigrali gol prednosti (1:0), na povratnem srečanju pa so ob koncu rednega dela zaostajali z 2:0. Nato jim je v deveti minuti sodnikovega podaljška uspelo skupni izid dvoboja izenačiti. Sledili so podaljški in nato enajstmetrovke, napredovanja pa so se na koncu veselili prav igralci Panathinaikosa, ki so francoskega velikana izločili po izvajanju kazneskih strelov z izidom 5:3. V zadnjem krogu kvalifikacij se bo Panathinaikos soočil s protugalsko Brago.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Rizespor 0-0 Alanyaspor od 81' -
Vid Belec APOEL (CIP) Zakakiou 0-2 APOEL
APOEL 1-0 Dila Gori
90'
90'
-
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 0-3 Juventus 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Slask 3-1 Lech
Spartak Trnava 3-1 Lech
do 45'
90'
-
-
David Brekalo Viking (NOR) Viking 1-0 Stabæk 90' gol
Žan Celar Lugano (ŠVI) Gunzwil 0-7 Lugano od 56' gol
Domen Črnigoj Venezia (ITA) Venezia 3-0 Como - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 4-0 Rostov 90' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Aluminij 4-5 Olimpija od 79' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Marseille 2-1 Panathinaikos od 70' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Lustenau 0-1 Sturm
Sturm 1-3 PSV
90'
do 71'
-
Tomi Horvat Sturm (AVT) Lustenau 0-1 Sturm
Sturm 1-3 PSV
90'
od 71'
-
Žan Karničnik Celje (SLO) Domžale 1-2 Celje 90' -
Jasmin Kurtić Universitatea (ROM) Universitatea 3-0 Arad od 62' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 0-3 Juventus 90' -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Real Betis 0-0 Atletico 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Empoli 0-1 Hellas klop -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Bayer 3-2 Leipzig - -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Marseille 2-1 Panathinaikos do 63' -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Marseille 2-1 Panathinaikos do 46' -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Aluminij 4-5 Olimpija 90' -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Ajaccio - Bordeaux (nocoj ob 20:45) - -
Andres Vombergar Al-Ittihad Kalba (ZAE) Al-Ittihad 3-4 Al-Sharjah do 68' asistenca
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Lodź 1-0 Pogon
Pogon 2-1 Gent
do 77'
90'
-
-
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Maribor 0-3 Fenerbahče do 84' -

 

Tekst: LD
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA