07.08.2023 | A
Strelsko razpoložena petorica, reprezentanti uspešni v evropskih tekmovanjih

Pretekli teden so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Medtem, ko osmerica še čaka na pričetek tekmovanja v novi sezoni, pa so preostali igralci s svojimi klubi že v polnem teku. V evropskih tekmovanjih sta bila strelsko razpoložena Šporar in Elšnik, v državnem prvenstvu pa sta zadela Blažič in Horvat. Šeško zanesljiv na prijateljskem srečanju.

V poljski Ekstraklasi, se je reprezentančni branilec Miha Blažič s svojim moštvom Lech Poznan v tretjem krogu državnega tekmovanja pomeril z ekipo Lubina. Nasprotnika sta se razšla z neodločenim izidom 1:1, za goste pa je v 76. minuti srečanja izenačil prav Blažič, ki je bil po podaji iz kota natančen z glavo. Lech Poznan se bo v četrtek v tretjem krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko konferenčno ligo pomeril s slovaškim moštvom Spartak Trnava.

V drugem krogu avstrijske Bundeslige sta reprezentančna vezista Jon Gorenc Stankovič in Tomi Horvat s svojim Sturmom v Gradcu pričakala moštvo LASK iz Linza. Domači so slavila z 2:0, pod prvi zadetek črno-belih pa se je podpisal Horvat, ko je v 27. minuti s prekrasnim strelom z razdalje premagal gostujočega čuvaja mreže. Sturm bo v torek v tretjem krogu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov gostoval pri nizozemskem velikanu PSV-ju iz Eindhovna. Naslednja prvenstvena tekma za Stankoviča in Horvata bo na sporedu ta konec tedna, ko bo Sturm gostil Avstrijo iz Celovca.

V evropskih tekmovanjih pa sta se že med tednom strelsko izkazala Andraž Šporar in Timi Max Elšnik. Prvi je s svojim Panathinaikosom na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Atenah gostil ukrajinski Dnipro. Na prvem srečanju so slavili gostje, povratni obračun pa se je končal brez zmagovalca z izidom 2:2. Oba zadetka za grški Panathinaikos je dosegel prav Šporar in tako svojemu moštvu pomagal do uvrstitve v naslednji krog kvalifikacij. Panathinaikos čakata dva obračuna s francoskim velikanom iz Marseilla, prva tekma bo na sporedu v sredo. Tudi reprezentančni vezist Elšnik pa je imel velike zasluge za napredovanje Olimpije v naslednji krog kvalifikacij za Ligo prvakov saj je proti bolgarskemu Ludogorcu na povratnem srečanju dosegel oba gola za ljubljansko ekipo. 

Novega zadetka pa se je veselil tudi reprezentančni napadalec Benjamin Šeško. Njegov Red Bull iz Leipziga se je na prijateljskem srečanju pomeril s španskim Las Palmasom in slavil s 3:0. Šeško je za svoje moštvo dosegel zadetek, s katrim je postavil končni izid srečanja in bil tako strelsko zanesljiv že na drugem srečanju zapovrstjo. Njegov Red Bull Leipzig bo konec tedna odigral prvo uradno tekmo v novi sezoni, ko se bo v superpokalnem tekmovanju pomeril z aktualnim nemškim prvakom Bayernom iz Münchna. Državno prvenstvo se bo v Nemčiji pričelo čez slaba dva tedna, Red Bull Leipzig pa bo v prvem krogu gostoval pri Bayerju iz Leverkusna.

Že svoje tretje prijateljsko srečanju po povratku na zelenice pa je odigral kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak, ki je zaradi poškodbe izpustil zaključek lanskoletne tekmovalne sezone. Njegov Atletico se je na zadnji prijateljski tekmi pomeril z ligaškim konkurentom Sevillo in se z nasprotnikom iz Andaluzije razšel z neodločenim izidom 1:1. Oblak je za Colchonerose odigral vseh 90 minut. Atletico Madrid bo državno prvenstvo začel doma, ko bo v ponedeljek, 14. avgusta gostil Granado.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Priprave na novo sezono - -
Vid Belec APOEL (CIP) Vojvodina 1-2 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 2-1 Al-Rayyan 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Zaglebie Lubin 1-1 Lech Poznan 90' gol
David Brekalo Viking (NOR) Viking 3-1 Bodoø/Glimt 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Zürich 3-0 Lugano do 82' -
Domen Črnigoj Venezia (ITA) Priprave na novo sezono - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 1-2 Akhmat Grozny 90' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 2-1 Ludogorets 90' 2 gola
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-2 Dnipro - -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sturm 2-0 LASK 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 2-0 LASK do 62' gol
Žan Karničnik Celje (SLO) Vitoria 0-1 Celje 120' -
Jasmin Kurtić Brez kluba - - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 2-1 Al-Rayyan 90' -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 1-1 Sevilla 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Freiburg 2-0 Empoli do 67' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) RB Leipzig 3-0 Las Palmas od 46' gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-2 Dnipro do 79' 2 gola
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-2 Dnipro od 90' -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Olimpija 2-1 Ludogorets 90' -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Pau - Bordeaux (nocoj ob 20:45) - -
Andres Vombergar Al-Ittihad Kalba (ZAE) Priprave na novo sezono - -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 3-2 Linfield do 64' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Zimbru 0-4 Fenerbahče - -

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA