27.05.2019 | A
Šporar izenačil slovaški rekord

Matjaž Kek je danes razkril seznam reprezentantov za tekmi z Avstrijo in Latvijo. Selektorja izbrane vrste lahko veseli strelska forma Andraža Šporarja, ki je izenačil strelski rekord slovaškega prvenstva. Luka Zahović je postal kralj strelcev slovenske lige, pod gol so se v minulem tednu podpisali tudi Jaka Bijol, Adam Gnezda Čerin in Miha Zajc.

Matjaž Kek je danes razkril seznam reprezentantov za tekmi z Avstrijo in Latvijo. Selektorja izbrane vrste lahko veseli strelska forma Andraža Šporarja, ki je izenačil strelski rekord slovaškega prvenstva. Luka Zahović je postal kralj strelcev slovenske lige, pod gol so se v minulem tednu podpisali tudi Jaka Bijol, Adam Gnezda Čerin in Miha Zajc.

Andraž Šporar je sezono sklenil z novim golom, skupno že 29. ligaškim zadetkom, s tem dosežkom pa je izenačil strelski rekord slovaške lige. Slovan je v zadnjem krogu s 3:1 premagal Sered, Šporar pa je v 55. minuti izkoristil najstrožjo kazen.

Med strelce se je vpisal tudi Miha Zajc, ki je po zimski selitvi v Turčijo zadel še drugič. Primorec je z golom v 13. minuti tlakoval pot do zmage Fenerbahčeja, ki je s 3:1 premagal Antalyaspor. Fenerbahče je po uspešni končnici sezono sklenil na šestem mestu lestvice.

Rusko prvenstvo bo junija dalo kar štiri reprezentante, med njimi tudi Jako Bijola. Vuzeničan je na zadnji tekmi sezone blestel z golom in podajo, že v peti minuti je asistiral za prvi gol CSKA-ja, v 52. minuti je zadel za vodstvo s 3:0, šest minut kasneje pa zapustil zelenico. CSKA je s 6:0 premagal Samaro, Moskovčani pa so sezono sklenili na četrtem mestu lestvice.

Prvo presenečenje letošnje izdaje ruske lige je povratnik med najboljše klube Orenburg, ki ima v svoji zasedbi kar tri znance s slovenskih zelenic, tudi Denisa Popovića, novinca na reprezentančnem seznamu. Celjan je svojemu kluba pomagal do nove zmage, Orenburg je z 2:0 premagal Spartak, Popović pa je prejel tudi rumeni karton. Miha Mevlja je poraz Rostova v Groznem spremljal s klopi, Bojan Jokić pa je z Ufo klonil pri moskovski Lokomotivi. Jokić je odigral celotno tekmo, Ufo pa čakajo še dodatne kvalifikacije s Tomskom.

Velik uspeh je s tretjim mestom dosegel Lugano Domna Črnigoja, ki je z remijem 3:3 proti Grasshoppersom potrdil tretje mesto. Črnigoj je igral do 74. minute.

Atalanta Josipa Iličića je z zmago v dvoboju s Sassuolom potrdila uvrstitev v UEFA Ligo prvakov. Iličić je odigral celotno tekmo, ob koncu prvega polčasa prejel rumeni karton, Atalanta pa je zaostala zgolj za Juventusom in Napolijem. Iličić je v prvenstvu dosegel 12 golov. Vid Belec je s Sampdorio zasedel deveto mesto, Mariborčan pa je zmago nad Juventusom spremljal s klopi. SPAL je doma izgubil z Milanom, Jasmin Kurtić je ob porazu z 2:3 odigral celotno tekmo.

Serie B daje dva člana izbrane vrste, v katero se vrača Žan Majer. Štajerec je z Leccejem osvojil drugo mesto in se poleti seli med prvoligaše, Jure Balkovec pa bo z Verono zaigral v finalu kvalifikacij za preboj v Serie A. Verončani so v polfinalu izločili Pescaro, na domači tekmi ni bilo zadetkov, v Pescari pa so se minimalne zmage veselili gostje. Balkovec je obe tekmi spremljal s klopi.

V Franciji so v petek sklenili sezono, četrti St. Etienne je pred dnevi potrdil Evropo, za konec pa remiziral z Angersom. Robert Berić je igral do 75. minute, letos pa je v polno meril devetkrat. Nantes je brez pomoči poškodovanega Reneja Krhina izgubil s Strasbourgom in sezono sklenil na 11. mestu.

Dinamo je med tednom izgubil pokalni finale z Rijeko, za konec prvenstva pa je s 3:1 premagal splitski Hajduk. Petar Stojanović je odigral obe tekmi, na derbiju je prejel tudi rumeni karton. Zagrebčani so drugo Rijeko prehiteli za kar 25 točk.

Aljaž Struna je s Houstonom klonil v Minnesoti, zasedba iz Teksasa je na 12. tekmi sezone doživela tretji poraz.

Damjan Bohar, Nemanja Mitrović, Miha Blažič, Andraž Struna, Jon Gorenc Stankovič in Jan Oblak so sezono sklenili že v prejšnjem tednu, Benjamin Verbič okreva po operaciji poškodovanega gležnja. Dinamo je z 2:1 premagal Karpaty.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2024 | A
    Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
    Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.

DELI NA