16.09.2016 | 2. SNL
Sosedski derbi v Zavrču, v Kranju dvoboj neporaženih

Osmerica prvoligašev bo v prihajajočem vikendu zaključila s prvo četrtino prvenstva, h koncu uvodne tretjine pa se nezadržno bliža tudi 2. SNL. Drugoligaši bodo v soboto in nedeljo odigrali srečanja sedmega kroga. V nedeljskem popoldnevu bosta krog zaključili neporaženi ekipi, Triglav in Dob, kar štiri srečanja pa bodo na sporedu v soboto. Brda in Veržej bosta prvo zmago sezone lovila proti Krki oziroma Zarici, medtem ko bo Ankaran, ki se je z uspešno serijo prebil vse do drugega mesta lestvice, gostil Brežice. V sobotnem večernem terminu bo odigran še sosedski derbi, v Halozah se bosta udarila Zavrč in Drava, dvoboj sosedskih rivalov pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na spletni strani NZS.si.

Sobota, ob 16.00: ANKARAN - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Robert Drugovič (Brežice)

Ankarančani so v zadnjih tednih ujeli odlično formo in po uvodu sezone, ko so v treh krogih vknjižili ravno toliko različnih razpletov, nanizali tri zaporedne zmage. Po remiju v dvoboju z Dobljani, ki je postregel z infarktno končnico, so varovanci trenerja Vlada Badžima ugnali Dravo, napolnili briško mrežo, nazadje pa v gorenjski prestolnici ugnali še Zarico. Tudi tokrat ni šlo brez rezultatskih preobratov, osrednji junak zmage pa je bil Matej Zemljak. Z devetimi zadetki prvi strelec lige je izkoristil dve enajstmetrovki. Primorce zdaj čaka dvoboj z Brežicami, ki so v minulem krogu doživele prvi poraz v drugoligaški konkurenci. Od posavske zasedbe je bil boljši drugi kranjski klub, Triglav, za nameček pa so Brežičani v dvoboju z vodilno ekipo lige ostali še brez kapetana Roberta Drugoviča, ki bo primoran zaradi izključitve izpustiti gostovanje v slovenski Istri. Nasprotnika se bosta srečala šele prvič.

Sobota, ob 16.00: FARMTECH VERŽEJ - ZARICA KRANJ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: Matej Vok (Veržej)

Veržej po šestih krogih 2. SNL ostaja še brez zmage. So pa varovanci stratega Zlatka Gaborja v briških Vipolžah osvojili še drugo točko v treh krogih. Tako kot v Dobu, so Prleki tudi tokrat do remija prišli po zaslugi trdne obrambe, saj tudi Brici niso našli poti do veržejske mreže. Prleška obramba je v zadnjih treh krogih prejela dva zadetka, kar je precej manj kot v uvodnih treh krogih, ko je moral vratar Matej Andrejč kar 13-krat po žogo v svojo mrežo. S preveč trdno obrambno se ne morejo pohvaliti niti v taboru tokratnega nasprotnika, saj je Zarica v šestih tekmah prejela še gol več od Veržeja. So pa zato Gorenjci zabili osem zadetkov, Veržej vsega dva, kar je bilo dovolj za dve zmagi in skupno šest točk. Kranjčani imajo na gostovanje v Veržeju lepe spomine, saj so se lani, v krstni drugoligaški sezoni, v Prlekiji veselili sploh prve zmage v 2. SNL. Veržejci so se nasprotniku maščevali v Kranju, v tretji tekmi sezone pa so se v taboru Zarice veselili nove zmage.

Sobota, ob 16.00: BRDA - KRKA
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: /

Tako kot Veržej, so tudi Brici v šestem krogu neuspešno naskakovali prvo zmago sezone. Briški publiki se je v dvoboju s prleškim nasprotnikom predstavil nov strateg, Mitjo Kristančiča je po porazu v Ankaranu nasledil Anton Žlogar, ki se je v slovenski nogomet vrnil po več kot desetletju na Cipru in v Italiji. Nekdanji reprezentant ob debiju ni uspel prekiniti strelskega posta svojih varovancev, ki na peti zadetek sezone neuspešno čakajo 368 minut. Pod zadnji gol rdeče-črnih se je v 82. minuti dvoboja z Dravo podpisal Kris Jogan. Precej manj težav s polnjenjem nasprotnih mrež imajo Novomeščani, saj so v šestih tekmah zabili 16 zadetkov, nazadnje pa so s tremi zadetki ugnali Dravo in prekinili niz dveh zaporednih porazov. Za preobrat sta poskrbela Matej Potokar, s šestimi zadetki tretji strelec lige, in Marko Brekalo, ki je dvakrat meril v polno. Tekmeca, ki nimata težav s kaznovanimi nogometaši, se bosta srečala prvič po sezoni 2000/01, ko so oba dvoboja dobili Novomeščani.

Sobota, ob 19.00: ZAVRČ - DRAVA PTUJ
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: David Lonzarić in Fran Kukec (oba Zavrč)
Spletni prenos: NZS.si

Lokalni spopad dveh sosedov bo odigran v Halozah. Zavrčani pričakujejo Ptujčane, ki se lahko pohvalijo z nekoliko boljšim vstopom v novo sezono. Kurenti so uvodnemu remiju dodali še dve zmagi in tudi tri poraze, sedem točk pa je zaenkrat dovolj za vodilno pozicijo v spodnjem domu ligaške razpredelnice. Varovanci trenerja Simona Sešlarja so morali tretji poraz v zadnjih štirih tekmah priznati tudi Krki, čeprav so, tako kot v Veržeju, kjer so sicer slavili, znova povedli, a v nadaljevanju popustili in Dolenjci so prišli do vseh treh točk. Neuspešni so bili tudi Zavrčani, ki so morali v šesti tekmi priznati še peti poraz, četrtega v nizu. Po Krki, Brežicah in Triglavu so bili od haloške zasedbe uspešnejši tudi Dobljani, ki so z igralcem več v mrežo Zavrča pospravili sedem zadetkov. Pomlajena završka zasedba tako ostaja pri zmagi proti Veržeju, tri točke pa so za zdaj dovolj za deveto mesto.

Zavrčani in Ptujčani so do danes v vseh članskih tekmovanjih odigrali zgolj dve uradni tekmi, obe v lanski sezoni, ko sta se sobotna tekmeca srečala v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Ptujčani so z golom mladega Luke Šalamuna, ki se je med zimo sicer preselil v Haloze, na prvi tekmi iztržili remi, a so Zavrčani na povratni tekmi na Ptuju potrdili status favorita ter napredovali v polfinale Pokala Slovenije. Ptujsko mrežo je dvakrat zatresel Veljko Batrović, ki je v polno meril že na prvi tekmi, enega od treh zadetkov v domačem golu pa se je razveselil tudi Albert Riera. Kakšen bo razplet sobotnega večernega obračuna pa boste lahko videli tudi v prenosu na spletni strani NZS. V domačem taboru bosta manjkala Fran Kukec in David Lonzarić, še lani član ptujske zasedbe.

Rok Zorko, kapetan in napadalec Zavrča: »Pred nami je zelo težka tekma. Smo v izredno slabem nizu in zagotovo nam bo Drava, kot sosedski tekmec, še dodatna motivacija, da prekinemo serijo negativnih rezultatov. Zavedamo se, da igramo krepko pod pričakovanji in čas je, da to spremenimo. Sam sem na Ptuju preživel spomladanski del lanske sezone, ki mi bo ostal v lepem spominu. Prav zaradi tega se te tekme še posebej veselim.«

Boštjan Frelih, branilec Drave: »Na dvoboj z Zavrčem smo se pripravljali tako kot na ostale tekme. Spoštujemo nasprotnika, ampak jutri gremo k Haložanom po vse tri točke! V Dravo sem prišel z namenom, da se vrnem v tekmovalni ritem, soigralci so me sprejeli enkratno, vzdušje v ekipi pa je odlično.«

Nedelja, ob 16.00: TRIGLAV KRANJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Marko Gajić (Triglav)

Dvoboj Triglava in Doba lahko prav tako označimo za lokalni spopad, saj Kranj in Dob loči malce več kot 20 kilometrov zračne razdalje. Tokratna nasprotnika pa poleg geografske bližine veže še ena skupna lastnost. Tako Kranjčani kot tudi Dobljani v šestih krogih še niso izgubili, s kar šestimi zmagami, kar je tudi najboljši dosežek uvoda v 2. SNL, pa so za zdaj nekoliko uspešnejši možje v bordo opravi. Modri z Doba imajo v primerjavi z orli šest točk manj na računu, kar je tudi posledica treh neodločenih izidov. Četa trenerja Romiha se je sicer v minulem krogu veselila druge zaporedne zmage, po Krki je namreč padel še Zavrč, v mreži katerega je končalo kar sedem žog. Strelsko razpoloženi so bili tudi Kranjčani, ki so v Brežicah slavili z izidom 4:1, novega, že sedmega zadetka pa se je razveselil Matej Poplatnik, ki je med tednom dobil novega konkurenta za mesto v napadu, saj se je v orlovo gnezdo vrnil Enis Đurković. Tekmeca sta s po tremi zmagami povsem izenačena, Brkićevi varovanci pa bodo želeli pred domačimi gledalci maščevati tudi pokalni poraz z uvoda sezone.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2024 | 2. SNL
    Primorje lovi Nafto, Gorica se bo v dvoboju zgornjega dela lestvice udarila z Beltinci
    Tako kot Prva liga Telemach se tudi drugoligaško tekmovanje približuje koncu. Pred nami je predzadnji krog 2. SNL, ki ga bo zaznamoval predvsem dvoboj med Primorjem in Triglavom. Obračun v Ajdovščini boste lahko spremljali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta v reprizi pokalnega polfinala pomerili ekipi Gorice in Beltincev.
  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.

DELI NA