20.02.2023 | A
Slovenski reprezentanti v polno merili petkrat

Pretekli konec tedna so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Strelsko se je odlično izkazala peterica, v Sloveniji pa je bilo vse v znamenju derbija med Mariborom in Olimpijo.

V 23. krogu italijanske Serie A je Udinese, kjer igrata Sandi Lovrić in Jaka Bijol, gostoval pri milanskemu Interju. Domači so povedli v 20. minuti srečanja, nekaj minut pred koncem prvega dela pa je za črno-bele iz Vidma v polno meril Sandi Lovrić in tako dosegel že svoj tretji zadetek v letošnji sezoni italijanskega prvenstva. Srečanje se je končalo z zmago Nerrazzurov s 3:1, v dresu Udineseja pa je 90 minut odigral tudi branilec Jaka Bijol. Na srečanju med Hellas Verono in Salernitano je 56 minut odigral tudi vezist Domen Črnigoj, a je moral s svojimi soigralci iz Salerna priznati premoč klubu iz mesta Romea in Julije.

V najvišjem rangu grškega klubskega nogometa se je Panathinaikos, kjer nastopajo Andraž Šporar, Benjamin Verbič in Adam Gnezda Čerin doma gostil Volos. Vsi trije slovenski reprezentanti so v igro vstopili v drugem polčasu, med strelce pa se je ponovno vpisal napadalec Šporar, ki je na srečanju 23. kroga grške Superlige dosegel že svoj osmi zadetek v letošnji sezoni. V polno je meril v 69. minuti, ko je bil natančen z bele točke. Panathinaikos ima s tekmo več na prvem mestu ligaške lestvici štiri točke prednosti pred drugouvrščenim mestnim rivalom AEK-om.

V avstrijski Bundesligi sta Jon Gorenc Stankovič ter Tomi Horvat s Sturmom gostovala pri Hartbergu in se veselila že druge zaporedne zmage. Sturm je slavil z izidom 2:1, drugi zadetek za goste pa je dosegel slovenski vezist Horvat. To je bil tudi njegov drugi zadetek v letošnji sezoni za Sturm iz Gradca. Črno-beli na ligaški lestvici zasedajo drugo mesto, kjer za vodilnim Red Bull Salzburgom zaostajajo za dve zmagi, pred tretjim LASK-om pa imajo osem točk prednosti. Med strelce se je minuli vikend v Avstriji vpisal tudi mladi napadalec Benjamin Šeško, ki je za rdeče bike iz Mozartovega mesta dosegel drugi zadetek na srečanju proti Tirolu in svojemu moštvu tako pomagal do zmage z 1:3.

Tudi na Poljskem smo bili priča zadetku slovenskega reprezentanta. Pogon iz Szczecina se je v 21. krogu doma pomeril z Warto iz Poznana in slavil s 3:1. Drugi zadetek za Pogon in svojega petega v letošnji sezoni je dosegel napadalec Luka Zahović. Pogon na lestvici poljske Ekstraklase trenutno zaseda peto mesto in za tretjeuvrčenim Lechom zaostaja za tri točke. V prihodnjem krogu se bo moštvo Luke Zahovića pomerilo z Wislo Plock.

V španski La Ligi pa je bil znova na delu kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak. Atletico je doma pričakal Athletic iz Bilbaa in se po devetdesetih minutah veselil minimalne zmage. Oblak se je izkazal z dvema obrambama in že drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Atletico iz Madrida trenutno še vedno zaseda četrto mesto na lestvici španskega najmočnejšega prvenstva, svoj zaostanek za tretjeuvrščenim Real Sociedadom pa je zmanjšal na dve točki. V prihodnjem krogu bo Oblak s Colchonerosi nastopil na mestnem derbiju proti Realu iz Madrida. ”El Derbi” bo odigran v soboto, 25. februarja na stadionu Santiago Bernabeu.

V domači Prvi ligi Telemach pa je bilo pretekli konec tedna vse v znamenju derbija med Mariborom in Olimpijo. Na srečanju, na katerem so nastopili tudi reprezentanti Gregor Sikošek (Maribor) ter Timi Max Elšnik in Matevž Vidovšek (oba Olimpija), so se svoje prve zmage na letošnjih obračunih med Vijoličnimi in Zmaji veselili domačini, ki so srečanje z rivalom iz Ljubljane dobili z izidom 2:0. Maribor je tako uspel znižati zaostanek za vodilno Olimpijo na dvanajst točk.

 

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Ankaragucu - Alanyaspor (prestavljeno) - -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 1-1 Doxa
Omonia 1-2 Doxa
90'
90'
-
-
Jaka Bijol Udinese (ITA) Inter 3-1 Udinese 90' -
Miha Blažič Angers (FRA) Strasbourg 2-1 Angers do 63' -
David Brekalo Viking (NOR) Zimski premor - -
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Hellas 1-0 Salernitana
Salernitana 0-2 Lazio
do 56'
do 76'
-
-
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Maribor 2-0 Olimpija 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Volos od 75' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Hartberg 1-2 Sturm 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Hartberg 1-2 Sturm do 81' gol
Žan Karničnik Celje (SLO) Tabor 2-2 Celje 90' -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 2-0 AEK - -
Sandi Lovrič Udinese (ITA) Inter 3-1 Udinese do 75' gol
Miha Mevlja Brez kluba - - -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 1-0 Atlhetic 90' -
Gregor Sikošek Maribor (SLO) Maribor 2-0 Olimpija - -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Fiorentina 1-1 Empoli klop -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Tirol 1-3 Salzburg od 46' gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Volos od 63' gol
Igor Vekić Pacos Ferreira (POR) Estoril 1-3 Pacos Ferreira klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Volos od 76' -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Maribor 2-0 Olimpija 90' -
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) San Lorenzo 1-0 Godoy Cruz do 83' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 3-1 Warta do 89' gol
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Kayserispor - Fenerbahče (prestavljeno) - -

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA