03.06.2016 | Ženska A
Slovenke danes v Makedoniji zanima le zmaga

Slovenska ženska reprezentanca je včeraj popoldan odpotovala v Skopje, kjer jo danes ob 17.30 v makedonskem glavnem mestu časa šesta tekma kvalifikacij za Euro 2017. Varovanke selektorja Damirja Roba lovijo tretjo zmago, na prvi tekmi pred slabima dvema mesecema so Makedonke porazile z 8:1.

Slovenija nastopa v kvalifikacijski skupini 1, kjer najboljše kaže Škotinjam, ki imajo po petih tekmah 15 točk. Tri manj so zbral Islandke, Slovenke pa so tretje (6 točk). Sledita ji še Belorusija (3) in Makedonija (0 točk). V petih tekmah so Makedonke zabile dva gola, prejele so jih 28. Poleg današnje tekme v Skopju je na sporedu še derbi skupine med Škotsko in Islandijo.

Kvalifikacije za Euro 2017, 6. krog, 3.6.
Makedonija - Slovenija (17.30)

Slovenija za akcijo Makedonija:

Dominika Čonč (ŽNK Maribor), Anisa Rola (ŽNK Maribor), Urška Žganec (ŽNK Olimpija), Sara Ketiš(ŽNK Maribor), Sonja Čevnik (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale), Maruša Sevšek (ŽNK Rudar Škale), Lucija Kos (Velesovo), Evelina Kos (Velesovo), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Anja Prša (ŽNK Teleing Pomurje), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Kaja Eržen (Luv Graz AVT), Kristina Erman (FC Twente NIZ), Eva Vamberger (NÖSV Neulengbach AVT), Mateja Zver (FC Simacek), Nina Predanič(ŽNK Moje-lece.si Radomlje).



Dobri pogoji

„Priprave smo oddelali v odličnih pogojih in po načrtih. Sedaj sledi še sklepni del. Če prizadevnost na treningu prenesejo na tekmo, se lahko nadejamo uspehu. Šteje le zmaga,“ je dejal selektor Rob pred poletom v Skopje.

V primerjavi s prvo tekmo, kjer so bile Slovenke dominantne in učinkovite v drugem polčasu, so Makedonke okrepile svoje vrste. Tudi zato se v naši izbrani vrsti zavedajo, da morajo nujno pozabiti na obračun iz Lendave. „To bo povsem druga tekma,“ dodaja tudi kapetanka Mateja Zver, ki se je po šestih tednih vrnila na teren in bo pomemben element v zasedbi Damirja Roba. „Zavedamo se, da bo treba zavzeto in resno od prve sekunde. Zadovoljila bi nas le zmaga. Bo pa treba potrpežljivo in zbrano,“ opozori Zverova.

Tibautova 1. strelka

„Čaka nas precej težje delo kot v Lendavi. Precej lažje pa nam bo, če bomo hitro dosegle gol ali dva,“ o receptu za Makedonijo reprezentantka Urška Žganec, ki je imela nekaj težav s poškodbo mišice, a naj bi bila v petek v postavi.

V tem ciklusu se je s tremi goli izkazala Tjaša Tibaut, sledi ji nova članica nemškega kluba Turbine Potsdam Lara Prašnikar, ki je zabila dva gola.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA