27.04.2024 | U15
Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala

Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. 

TURNIR NARODOV - DRUGA TEKMA

SLOVENIJA U15 : ČEŠKA U15 2:1 (1:0)

Kraj: Vipolže
Strelci: Kotar (25'), Pirc (38'); Azaka (70' + 3)
Rumeni karton: Matjašec (52'), Cahlik (34')
Slovenija U15: Grom, Kokol, Kovač, Matjašec, Kotar (od 63' Karapetrović), Primc (od 56' Šutalo), Jereb (od 57' Rus), Koren (od 36' Okanović), Pirc (od 49' Balažic), Kikec, Mačak. Selektor: Boštjan Kreft.
Savdska Arabija U15: Wollner, Sivok, Barčot, Filip, Dočekal, Srb, Badura, Chab, Cahlik, Vyroubal,Kulas, Wollner. Selektor: Karel Havliček.

Slovenska izbrana vrsta je povedla v 25. minuti, ko je po podaji Korena mrežo Češke zatresel Kotar. Varovanci Boštjana Krefta so svoje vodstvo povišali v drugem delu. V 38. minuti je Primc na sredini igrišča dobil duel ter žogo poslal do Pirca, ki je natančno zadel z razdalje. Čehi so zoastanek znižali v sodnišek dodatku, ko je mrežo Slovenije zatresel Azaka.

Selektor izbrane vrste do 15 let Boštjan Kreft je po drugi zmagi svojih varovancev dejal: ”Za nami je težka tekma proti odlični reprezentnaci Češke. Danes je bila ključna naša mirnost v posesti žoge s katero smo lahko kvalitetno napadali globino in s tem nasprotnika prisilili v branjenje. Visok pritisk in odločnost v duelu sta nam na koncu prinesla zasluženo zmago. Turnir poteka hitro, tekme si sledijo ena za drugo, z mislimi pa smo že pri naslednji tekmi. V enem dnevu bomo poskušali narediti dobro regeneracijo in igralcem podati ključne informacije, da bomo tudi na naslednji tekmi napadalni in tekmovalni.”

Slovenija bo prihodnje srečanje odigrala v ponedeljek,  29. aprila v Novi Gorici, ko se bo v polfinalu turnirja pomerila z reprezentanco Južne Koreje. Tekma bo v prenosu na kanalih NZS.

 

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA