15.04.2019 | WU16
Slovenija osvojila Uefin razvojni turnir

Danes se je s tekmo v Cerkvenjaku sklenil Uefin razvojni turnir za dekliške reprezentance do 16 let. Slovenija je z minimalno zmago proti Švedski (1:0) osvojila prvo mesto. Za zmago je danes v 44. minuti zadela Nina Kajzba.

Uefin razvojni turnir, 11. - 15. april:

3. krog, 15.4.
Slovenija – Švedska 1:0
(0:0)
1:0 Kajzba (44.)

Slovenija: Balažic (Kocijan 41.), Fluher, Šabotič, Kajzba, Kolar, Rojnik (Steklačič 69.), Janež (Dolenšek 76.), Gradišek, Sušnik, Suhoveršnik, Erman (Brumen 20., Hostnik 56.).

2. krog, 13.4.
Slovenija – Wales 3:1

1. krog, 12.4.
Slovenija – Severna Irska 2:1

Končni vrstni red Uefinega razvojnega turnirja:
1. Slovenija 7
2. Švedska 6
3. Severna Irska 3
4. Wales 1

Prva po rednem delu

Mlade slovenske igralke so zopet navdušile. Po zmagi proti Walesu in Severni Irski, vsakič so bile boljše po streljanju enajstmetrovk. Tokrat pa je za minimalno zmago poskrbela Nina Kajzba, ki je zadela v 44. minuti.

Zbrano in disciplinirano

Sicer pa je bila tekma zelo taktična, igro naše reprezentance pa je obeležila tudi visoka stopnja discipline v obeh fazah igre.

Švedinje so imele v prvem polčasu večjo posest žoge, a brez konkretnejših priložnosti na obeh straneh.

V drugem polčasu so bile naše igralke nevarnejše, po prekinitvi pa so tudi zadele.

Prečka Švedinj

Do konca je bilo še nekaj polpriložnosti na obeh straneh, tudi prečka Švedinj s prostega strela. Ob tem velja omeniti še eno zrelo priložnost Slovenije, a so gostje v zadnjem hipu rešile situacijo pred svojim golom.

Konec aprila nova akcija

„Danes so dekleta delovala dokaj disciplinirano, na momente smo imeli težave, ker jim je pošla koncentracija in so pozabljale na določene principe v fazi obrambe. Zadovoljivo je, da so zdržale visok nivo igre in ustavile kvalitetne Švedinje. Zberemo se vnovič 26. aprila, kot odhajamo na turnir narodov. Tam bomo morali uigravati našo igro v tretji coni faze napada. Čestitke vsem dekletom za prve skupne priprave in uspešno odigran turnir. Nikakor pa ne smemo zaspati na tej lovoriki, trdo moramo delati naprej, da bomo pravi, ko bo to najbolj potrebno,“ je po koncu akcije povedala selektorica Tina Kelenberger.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.04.2022 | WU16
  Z dobrimi občutki s priprav
  »Zelo smo veseli, da smo lahko opravili krajše priprave in nekaj kvalitetnih treningov. Dekleta so iz treninga v trening kazala vedno boljšo podobo. Vse skupaj so z veliko discipline v igri v obrambi in s kreativnostjo v napadu potrdila na tekmi proti starejšim vrstnicam. Čaka nas še kar nekaj dela, da bodo dekleta intenziteto na treningih in predstave na tekmah sposobna ponavljati,« je po koncu priprav povedala selektorica Tina Kelenberger.
 • 25.04.2022 | WU16
  Postaviti temelje reprezentanci do 17 let
  »Glede na to, da je odpovedan Turnir narodov, se mi je zdelo izredno smiselno, da krajše priprave izkoristimo za predelavo vsebin. Tako bomo novo reprezentanco DU17 in dekleta letnika 2006 in 2007 letos tudi prvič zbrali skupaj. Opravili bomo nekaj skupnih treningov in zadnji dan predelane vsebine poskusili čim bolje udejaniti na tekmi,« je pred začetkom priprav povedala Tina Kelenberger.
 • 20.04.2022 | WU16
  Na priprave v Čatež
  V prihodnjih dneh se bo zbrala reprezentanca do 16 let, ki bo med 25.4. in 27.4. trenirala v Brežicah oz. v Termah Čatež, kjer bo izbrana vrsta nastanjena. Tina Kelenberger, selektorica reprezentance do 17 let, je obelodanila seznam igralk, na katere računa na pripravah.
 • 10.04.2022 | WU16
  Domov z 2. mestom na Uefinem razvojnem turnirju
  Dekliška reprezentanca do 16 let je s porazom proti domačinkam (0:3) sklenila tekmovanje na Uefinem razvojnem turnirju. Slovenija je uvodoma premagala Ferske otoke (1:0), potem še Severno Makedonijo (7:0), z današnjim porazom pa je sklenila turnir na 2. mestu.
 • 07.04.2022 | WU16
  Do druge zmage
  Naša dekliška reprezentanca do 16 let je v Bosni in Hercegovini na razvojnem turnirju Uefe prišla do 2. zmage. Po minimalnem uspehu proti Ferskim otokom (1:0) so danes varovanke Tine Kelenberger, selektorice kadetinj, s 7:0 porazile Severno Makedonijo.
 • 05.04.2022 | WU16
  Razvojni turnir začele z zmago
  »Dekleta so odigrala izredno dobro tekmo, ustvarili smo si precej lepih priložnosti. Na žalost smo zadeli le enkrat. Veseli pa, da so dekleta kreativna in igriva in da si s posestjo ustvarjajo priložnosti. Upam, da bomo kako več realizirali na naslednjih tekmah,« je po tekmi povedala Tina Kelenberger, selektorica U17.
 • 05.04.2022 | WU16
  Uvodoma s Ferskimi otoki
  Včeraj se je zbrala dekliška reprezentanca U16, ki jo v teh dneh čaka Uefin razvojni turnir v Bosni in HercegovinI. Varovanke selektorice DU17 Tine Kelenberger se bodo merile s Ferskimi otoki, Severno Makedonijo ter Bosno in Hercegovino.
 • 28.03.2022 | WU16
  Na razvojni turnir v Bosno in Hercegovino
  Tina Kelenberger, selektorica izbrane vrste do 17 let, je obelodanila seznam igralk, na katere računa na turnirju, kjer se bo Slovenija merila s Ferskimi otoki, Severno Makedonijo ter Bosno in Hercegovino.
 • 13.04.2019 | WU16
  Pred TV kamerami premagale Wales
  Slovenska dekliška reprezentanca do 16 let je pri drugi zmagi na Uefinem razvojnem turnirju. Po vnovičnem streljanju enajstmetrovk je naša izbrana vrsta s 3:1 ugnala Wales. Zadetke so prispevale Nina Mele, Patria Steklačič in Patricija Ham.

DELI NA