16.05.2023 | Futsal U19
Slovenija dobila tekmece na EP U19

Slovenski futsal reprezentanca U19 je na žrebu v Poreču dobila tekmece na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo med 3.9.in 10.9. v Poreču.

V skupini B se bomo merili z Ukrajino, Finsko in Italijo. V skupini A bodo igrali Hrvaška, Španija, Portugalska in Francija.

Tekme Slovenije v predtekmovanju:

3.9.
Slovenija – Finska

4.9.
Ukrajina – Slovenija

6.9.
Italija – Slovenija

Žreb je osmerico razdelil v dve skupini. 

V predtekmovanju se vsak pomeri z vsakim, po dve najboljši ekipi pa napredujeta v polfinale. Za konec tekmovanja sta na sporedu še tekmi za 1. in 3. mesto.

Vedran Čorluka ambasador

Zbrane je pred žrebom nagovoril Marijan Kustić, predsednik Hrvaške nogometne zveze. Žreb je predstavil Laurent Morel, Uefa Futsal manager, žreb pa je opravil Vedran Čorluka, ambasador tokratnega evropskega prvenstva.

„Zelo sem zadovoljen z žrebom. Dobili smo realne možnosti, da se borimo za uvrstitev v polfinale. Moramo se dobro pripraviti, da bomo pokazali prave igre na EP, kot smo to naredili na kvalifikacijah v Moldaviji. Potem bodo tudi možnosti za napredovanje,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.

„To je bil težko pričakovan žreb, sploh prvi za Slovenijo za evropsko prvenstvo do 19 let. Med žrebom je bilo veliko nervoze. V začetku smo se seveda želeli izogniti Španiji ali Portugalski. Nosilcev v skupinah ni bilo tako, da smo se na srečo izognili obeh. Igramo v skupini proti Ukrajini, Finski in Italiji. Vse je mogoče. Dokazali smo, da imamo kvaliteto, to še moremo sedaj pokazati v Poreču. Ob tej priložnosti vabim vse ljubitelje futsala, da nas pridejo podpret v čim večjem številu. Mislim, da so možnosti za medaljo dosegljive,“ je povedal kapetan Alen Ruis.

Posnetek žreba:

Tretje EP po vrsti

To bo že tretje po vrsti evropsko prvenstvo: prvo je bilo leta 2019., drugo pa lani: vsakič so evropski prvaki postali Španci.

Ogled dvorane in hotela

Predstavniki reprezentanc, tudi naš selektor Tomislav Horvat in referent za futsal Stane Kokalj, so si ob tej priložnosti ogledali tudi nastanitvene kapacitete in športno dvorano Žatika, ki bo gostila vse tekme prvenstva. Dvorana je bila zgrajena leta 2008 za potrebe svetovnega prvenstva v rokometu.

Koledar tekmovanja v Poreču:
3., 4. in 6.9. redni del tekmovanja
8.9. polfinale
10.9. tekma za 3. in tekma za 1. mesto

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | Futsal U19
  V pričakovanju prvega zbora nove generacije
  Trenerski odbor za futsal pri Komisiji za futsal bo organiziral skupni pregledni trening igralcev, ki so bili v pretekli sezoni udeleženci NZS centrov U15/U17. To bo pregledni trening igralcev, ki bodo sodili/sodijo v ožji krog nove reprezentance U19, ki se bo pripravljala na novo evropsko prvenstvo U19 leta 2025.
 • 11.09.2023 | Futsal U19
  Portugalcem zlato, Slovenija polfinalist
  Sinoči se je v Poreču sklenilo 3. evropsko prvenstvo v futsalu za reprezentance do 19 let. Za naslov prvaka sta se pomerila Portugalska in Španija, s 6:2 so slavili Portugalci, finale je sodil slovenski sodnik Dejan Veselič.
 • 08.09.2023 | Futsal U19
  Po herojski borbi brez finala evropskega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 19 let v tekmi polfinala klonila s 3:2 proti Portugalski, ki je zmagoviti gol zabila v 39. minuti. Sloveniji vse pohvale za igre in celotno evropsko prvenstvo.
 • 08.09.2023 | Futsal U19
  Slovenija danes v Poreču proti Portugalski
  S polfinalnima tekmama se danes v Poreču nadaljuje evropsko prvenstvo reprezentanc do 19 let. V prvi tekmi svoj prvi polfinale igra Slovenija, ki se bo pomerila s Portugalsko, ob 20.30 sledi še 2. polfinale Ukrajina – Španija.
 • 07.09.2023 | Futsal U19
  Proti Portugalski za finale evropskega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca do 19 let v petek ob 17.30 igra polfinale evropskega prvenstva v Poreču. Merila se bo s Portugalsko, drugi polfinalni par tvorita Ukrajina in Španija.
 • 06.09.2023 | Futsal U19
  Slovenija v polfinalu evropskega prvenstva
  Futsal reprezentanca do 19 let je polfinalist evropskega prvenstva. Slovenija si je petkov polfinale zagotovila po današnji zmagi proti Italiji (4:2). K zmagi so pomemben delež vnovič prispevali navijači, ki so v velikem številu vzpodbujali naše fante.
 • 06.09.2023 | Futsal U19
  Za polfinale evropskega prvenstva
  Futsal reprezentanca do 19 let v sredo igra za uvrstitev v polfinale evropskega prvenstva v Poreču. Varovanci selektorja Tomislava Horvata se bodo ob 15.30 pomerili z Italijo.
 • 04.09.2023 | Futsal U19
  Prvi poraz na EP
  V svoji 75. uradni tekmi je doživela poraz, s 4:2 jo je premagala Ukrajina. Slovenija ima po dveh tekmah tri točke, o napredovanju v polfinale bo odločala v sredo, 6.9., ko igra proti Italiji. Torek je na prvenstvu prost dan.
 • 04.09.2023 | Futsal U19
  Slovenija EP nadaljuje proti Ukrajini
  Futsal reprezentanca do 19 let danes nadaljuje s tekmami na evropskem prvenstvu v Poreču. Danes ob 13. uri se bo v 2. tekmi predtekmovanja pomerila z Ukrajino. Slovenija prihaja na tekmo po zmagi nad Finsko (4:2), Ukrajinci so svojo uvodno tekmo izgubili proti Italiji (1:2).
 • 03.09.2023 | Futsal U19
  Na krilih navijačev do prve zmage
  Uvodoma so varovanci selektorja Tomislava Horvata s čvrsto in potrpežljivo igro na krilih izjemnih navijačev s 4:2 porazili Finsko. Jutri ob 13. uri Slovenija igra 2. tekmo predtekmovanja: tekmec bo Ukrajina, ki se v popoldanski tekmi meri z Italijo.

DELI NA