02.02.2016 | Futsal AA
Slovenija danes ob 18.30 začenja EP pred polno beograjsko Areno

Slovenska futsal reprezentanca danes ob 18.30 v Beogradu začenja svoje 5. evropsko prvenstvo. Tekmec bo Srbija, ki prav tako petič igra na prvenstvu Stare celine. Uvodno tekmo gosti beograjska Arena, kjer se pričakuje okoli 10.000 gledalcev. Med njimi bo tudi nekaj 100 Slovencev, ki so se danes zjutraj odpravili na pot. 

Euro 2016, 1. krog, 2.2.
Slovenija – Srbija (18.30) (VIDEOPRENOS TEKME)

Brez evforije

„Evrofije ni, s to generacijo igralcev pa grem lahko na vsako tekmovanje. Ni me strah. Ker vem, da bodo dali vse od sebe. To šteje pri meni. Vem, da treniramo prav, da so treningi kvalitetni. Igralci so bili vnovič zelo zavzeti,“ pravi selektor Dobovičnik, ki je v nedeljo zvečer in sinoči z igralci vadil v beograjski Areni. 

Prvi udarec Dejanu Stankoviću

Pred tedni je gostila evropsko prvenstvo v vaterpolou, potem pa v nekaj dneh doživela preobrazbo. Bazen so pospravili, na tla pa položili poseben črn parket, ki so ga pripeljali naravnost iz Italije. Ambasador prvenstva je nekdanji nogometni as Dejan Stanković. Prav Deki pa bo nocoj izvedel tudi prvi udarec v Areni.

Napasti, ne pa se braniti

„Mislim, da smo kar dobro pripravljeni. Nikoli pa ne veš, kaj tekma prinese. Ne bomo jim popustili pobude, ne bomo se pomaknili nazaj. Napadli bomo, želimo čim hitreje zabiti gol,“ je bil jasen Gašper Vrhovec.

„Skrivnosti ni več, oboji vemo veliko o drug drugem. Odločala bo dneva forma. Vem, da so moji fantje pravi, ne dvomim v njih. Priborili smo si možnost, da se pokažemo širši javnost. Tega ne bomo kar tako zapravili,“ pa je še dodal selektor Dobovičnik.

Najpomembnejša tekma

Srbija ima dobro reprezentanco, motiva jim ne manjka. Na zadnjem evropskem prvenstvu v Belgiji jih ni bilo, zato bi radi na domačih tleh dokazali, da je bil to bolj trenutek slabosti kot pa kaj drugega. V ekipi se vse vrti okoli Mladena Kocića, ki navdušuje v dresu zagrebškega Nacionala, na domačem prvenstvu pa bo motor zasedbe. V ekipi bo tudi izkušeni Marko Perić, srbski gol pa bo čuval Miodrag Aksenitijević, ki sodi med pet najboljših golmanov v Evropi. „Vsi komaj čakamo današnji dan in premiero proti Sloveniji. Vemo, da je tudi za nas najpomembnejša tekma. Če zabeležimo dober rezultat, potem lahko začnemo potovanje, ki mu ne vidim meje. Težko nam bo, predvsem na psihološkem področju. Naš zaveznik bodo polen tribune Arene. Če zmagamo, bomo še pridobili na samozavesti,“ je za srbske medije včeraj povedal selektor Kovačević.

Postava Srbije:
Marko Perić (Kaos, Italija), Aleksandar Živanović (Sremska Mitrovica), Stefan Rakić (Informatika, Rumunija), Marko Radovanović (Ekonomac, Kragujevac), Dušan Milojević (Niš), Slobodan Janjić (Informatika, Rumunija), Marko Pršić (Ekonomac), Vladimir Lazić (Sremska Mitrovica), Mladen Kocić (Nacional, Hrvaška), Miloš Simić (Ekonomac), Miloš Stojković (Ekonomac) Slobodan Rajčević (Al Mayaden, Libanon) 

Dosedanje medsebojne tekme Slovenije in Srbije:
Slovenija – Srbija 0:2 (22.1.2010)
Slovenija – Srbija 1:3 (18.2.2011)
Slovenija – Srbija 2:3 (20.10.2012)
Slovenija – Srbija 4:10 (21.10.2012)
Slovenija – Srbija 4:3 (17.3.2013)
Slovenija – Srbija 4:3 (18.03.2013)
Slovenija – Srbija 4:5 (22.9.2015)
Slovenija – Srbija 2:2 (23.9.2015)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 27.03.2024 | Futsal AA
  Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
  Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA