23.07.2017 | Družbeni nogomet
Slovenija 4. v Evropi

Slovenska futsal reprezentanca diabetikov je na evropskem prvenstvu v Romuniji zasedla končno 4. mesto. Bron je pripadel Rusom (5:4 so bili boljši od Slovenije). Prvaki so postali Hrvati, ki so v finalu s 6:5 porazili Hrvate.

12 reprezentanc

Slovenija je nastopila v postavi: Slovenija bo nastopila v postavi: Halilović, Božič, Legčević, Prodanović, Banovec,Hribernik, Pečanac, Papež in Rebernik. Sodelovalo je 12 držav (Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Madžarska, Kirgizistan, Makedonija, Portugalska, Romunija, Rusija, Slovaška in Slovenija).

Korak dalje

„Po prespani noči smo začeli počasi dojemati, kaj smo dosegli. Z uvrstitvijo v polfinale in končnim 4. mestom na DiaEuru smo presegli svoja pričakovanja. Kljub temu da se vračamo domov brez medalje, smo lahko ponosni na ustvarjen uspeh. Mislim, da ima tale ekipa veliko prihodnost, kar pomeni da lahko s konstruktivnim delom v prihodnje stopimo še kakšno stopničko višje. Najbolj pomembno pa je, da smo s fanti ena velika homogena družina in da lahko kljub diabetesu igramo na najvišji ravni,“ je po koncu tekmovanja povedal Igor Legčevič, kapetan izbrane vrste, ki jo je vodil selektor Simon Rosič.

Slovenija na EP:

za 3. mesto:
Slovenija – Rusija 4:5

polfinale:
Slovenija – Madžarska 1:3

četrtfinale:
Slovenija – Romunija 4:1

redni del:
Slovenija – Belgija 8:1
Slovenija – BiH 1:1

Tekst: D.P.
Foto: SloDia

SORODNE NOVICE

  • 02.02.2024 | Družbeni nogomet
    V Brežicah prvi mednarodni turnir v hodometu
    Nogometna žoga povezuje in združuje, to se je potrdilo vnovič minulo soboto v Brežicah. Tam je potekal sploh prvi mednarodni turnir v hodometu. Športu, ki navdušuje generacije igralcev in igralk v tretjem življenjskem obdobju.
  • 19.10.2017 | Družbeni nogomet
    Finale lige SOS v NNC Brdo
    V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli teden potekal finale nogometne lige Specialne olimpiade Slovenije. Organizacijo dogodka, ki se je odvijal pod geslom Ljubezen do nogometa ne pozna meja, je vodil zasavski VDC.
  • 07.04.2017 | Družbeni nogomet
    Sobota in nedelja v znamenju dneva čistega športa
    Nogometna zveza Slovenije in Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) sta letos ponovno združili moči v svetovni kampanji "Play True Day" (Dan čistega športa). Play True Day je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu.

DELI NA