13.06.2010 | A
Slovenci samozavestnejši

Največja prednost moštva, ki se bo zoperstavilo afriški reprezentanci, je uigranost, ki se vleče vse od mladinskih selekcij. Ob prepoznavni igri, ki jo goji Kekova četa in nadzoru nad potekom srečanja bi Slovenija morala slaviti, so si enotni poznavalci najbolj razširjene igre na svetu. Temu v prid govori dejstvo, da so Afričani nekoliko nervozni in se je med njihove vrste neposredno pred srečanjem naselil strah.

Čeprav sta najnevarnejša Alžirca Ziani in Belhadj, ima slovenski selektor precej več adutov na svoji klopi. Pomembno je, da se vseskozi vrši pritisk na Alžirce s čimer nasprotno moštvo prisili v napake in izkoristi priložnosti, ki se ob tem pojavijo. Vsekakor nasprotnik ima nekaj pomanjkljivosti, med njimi predvsem prehod v zaključek napada, veliko pa igra tudi njihova zadnja vrsta in tu je veliko možnosti za izkušene slovenske napadalce, ki lahko to kaznujejo z zadetkom. Nenazadnje tako so že padali goli v kvalifikacijah za prvenstvo. »Pred nami je izkušen nasprotnik, ki zna igrati na domačem kontinentu. Čaka nas težka naloga, nismo favoriti, je pa želja, da zmagamo vsako tekmo, tudi jutrišnjo. Radi bi se predstavili v takšni luči, kot lanskega novembra,« so edine želje štajerskega stratega.

»Naš cilj je jasen, s ponosom moramo zastopati afriški nogomet. Gre za srečanje, na katerem ni nič za izgubiti, lahko samo pridobimo,« so prepričani v vrstah Alžirije. »Vsi smo osredotočeni na to, da bi bili kar najbolje pripravljeni na uvodno srečanje se ngometnemu svetu predstavili s formo s tekme proti Rusiji. Mislim, da smo sposobni igrati še bolje, kot novembra,« prihajajo spodbudne besede z vrst slovenskega napada.

Alžirci radi zamujajo v skoku pri dolgih podajah vratarja v sredino igrišča, prav tako imajo nekaj težav pri agresivni igri, ki jo Slovenija dobro obvlada. »Vsi že komaj čakamo, da se začne. Samozavest je na najvišjem možnem nivoju, 100 odstotno smo pripravljeni in skoncentrirani na dvoboj,« se srečanja veseli eden od štirih slovenskih napadalcev.

Za otvoritveno tekmo Slovenije konkurira celotno moštvo, enajsterica bo znana jutri malo po enajsti uri dopoldne. »Motivi in želje po dokazovanju, z novimi željami in cilji so tukaj. Kakorkoli se bo razšlo, če bodo fantje dali vse od sebe, pustili srce na igrišču, bom nanje še bolj ponosen,« je prepričana glava slovenskega orkestra, za katerega si sam še najbolj želi, da bo jutri ubrala prave note in zazvenela v igrah s konca preteklega leta. »Samo dober rezultat je za nas zmaga,« pa odgovarjajo nogometaši, ki ciljajo zgolj na zmago.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS/MaK


SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
 • 26.03.2024 | A
  Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
  Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
 • 26.03.2024 | A
  Slovenija danes s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
 • 25.03.2024 | A
  Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
 • 24.03.2024 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 24.03.2024 | A
  V polnih Stožicah je vse mogoče
  V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
 • 23.03.2024 | A
  Slovenci z mislimi že pri Portugalski
  Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA