13.06.2010 | A
Slovenci samozavestnejši

Največja prednost moštva, ki se bo zoperstavilo afriški reprezentanci, je uigranost, ki se vleče vse od mladinskih selekcij. Ob prepoznavni igri, ki jo goji Kekova četa in nadzoru nad potekom srečanja bi Slovenija morala slaviti, so si enotni poznavalci najbolj razširjene igre na svetu. Temu v prid govori dejstvo, da so Afričani nekoliko nervozni in se je med njihove vrste neposredno pred srečanjem naselil strah.

Čeprav sta najnevarnejša Alžirca Ziani in Belhadj, ima slovenski selektor precej več adutov na svoji klopi. Pomembno je, da se vseskozi vrši pritisk na Alžirce s čimer nasprotno moštvo prisili v napake in izkoristi priložnosti, ki se ob tem pojavijo. Vsekakor nasprotnik ima nekaj pomanjkljivosti, med njimi predvsem prehod v zaključek napada, veliko pa igra tudi njihova zadnja vrsta in tu je veliko možnosti za izkušene slovenske napadalce, ki lahko to kaznujejo z zadetkom. Nenazadnje tako so že padali goli v kvalifikacijah za prvenstvo. »Pred nami je izkušen nasprotnik, ki zna igrati na domačem kontinentu. Čaka nas težka naloga, nismo favoriti, je pa želja, da zmagamo vsako tekmo, tudi jutrišnjo. Radi bi se predstavili v takšni luči, kot lanskega novembra,« so edine želje štajerskega stratega.

»Naš cilj je jasen, s ponosom moramo zastopati afriški nogomet. Gre za srečanje, na katerem ni nič za izgubiti, lahko samo pridobimo,« so prepričani v vrstah Alžirije. »Vsi smo osredotočeni na to, da bi bili kar najbolje pripravljeni na uvodno srečanje se ngometnemu svetu predstavili s formo s tekme proti Rusiji. Mislim, da smo sposobni igrati še bolje, kot novembra,« prihajajo spodbudne besede z vrst slovenskega napada.

Alžirci radi zamujajo v skoku pri dolgih podajah vratarja v sredino igrišča, prav tako imajo nekaj težav pri agresivni igri, ki jo Slovenija dobro obvlada. »Vsi že komaj čakamo, da se začne. Samozavest je na najvišjem možnem nivoju, 100 odstotno smo pripravljeni in skoncentrirani na dvoboj,« se srečanja veseli eden od štirih slovenskih napadalcev.

Za otvoritveno tekmo Slovenije konkurira celotno moštvo, enajsterica bo znana jutri malo po enajsti uri dopoldne. »Motivi in želje po dokazovanju, z novimi željami in cilji so tukaj. Kakorkoli se bo razšlo, če bodo fantje dali vse od sebe, pustili srce na igrišču, bom nanje še bolj ponosen,« je prepričana glava slovenskega orkestra, za katerega si sam še najbolj želi, da bo jutri ubrala prave note in zazvenela v igrah s konca preteklega leta. »Samo dober rezultat je za nas zmaga,« pa odgovarjajo nogometaši, ki ciljajo zgolj na zmago.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS/MaK


SORODNE NOVICE

 • 04.06.2021 | A
  Slovenci v mrežo Gibraltarja pospravili šest žog
  Reprezentanca Slovenije je v Kopru dobila drugo junijsko prijateljsko tekmo. V mreži Gibraltarja je končalo šest žog, dvakrat sta bila uspešna Andraž Šporar in Josip Iličić, prvega zadetka v dresu z državnim grbom pa sta se razveselila Jan Mlakar in Jon Gorenc Stankovič.
 • 03.06.2021 | A
  Tudi z mislijo na jesenske preizkušnje
  Slovenska nogometna reprezentanca bo po torkovem remiju v Skopju proti Severni Makedoniji v petek ob 20.45 v Kopru igrala še eno prijateljsko tekmo. Tekmec bo Gibraltar, selektor Matjaž Kek pa bo najverjetneje dal priložnost kar nekaj tistim, ki je doslej niso dobili.
 • 01.06.2021 | A
  Iz Skopja z neodločenim rezultatom
  Reprezentanca Slovenije je na prijateljski tekmi s Severno Makedonijo, udeleženko letošnjega evropskega prvenstva, iztržila neodločen rezultat. V Skopju smo videli dva različna polčasa Slovencev, spodbudnemu prvemu polčasu je sledilo skromnejše nadaljevanje, poraz pa je globoko v sodniškem dodatku preprečil Domen Črnigoj.
 • 01.06.2021 | A
  Danes s Severnimi Makedonci
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Skopju igrala prijateljsko tekmo s Severno Makedonijo. Ta bo ob petkovi tekmi v Kopru proti Gibraltarju služila kot priprava na jesensko nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022.
 • 31.05.2021 | A
  V Skopju tudi po nove rešitve
  Člansko izbrano vrsto v torek, ob 18. uri, čaka prva od dveh junijskih pripravljalnih tekem. Slovenci se bodo v Skopju pomerili s Severno Makedonijo, ki se pripravlja na krstni nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek bo dvoboj izkoristil za iskanje novih rešitev.
 • 29.05.2021 | A
  Izbrana vrsta odšteva do tekme v Skopju
  Članska reprezentanca Slovenije nadaljuje priprave na junijski tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem. Selektor Matjaž Kek bo prijateljski tekmi izkoristil tudi za preizkus novih obrazov, ki jih v razširjenem kadru 26 nogometašev ne manjka.
 • 27.05.2021 | A
  Začela se je predprodaja vstopnic za tekmo z Gibraltarjem
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 4. junija ob 20.45 v Kopru odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Gibraltarja. Člani navijaške skupnosti Biti kot eno si lahko vstopnice že zagotovijo v predprodaji, ki traja do 30. maja do 23.59.
 • 27.05.2021 | A
  Kek: Tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem za vpogled v širši kader
  Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Bledu, kjer je začela priprave na prijateljski tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem 1. in 4. junija. V tej reprezentančni akciji je kar nekaj novih imen, kot je na Gorenjskem pojasnil selektor Matjaž Kek, si želi ti tekmi izkoristiti za vpogled v kakovost tega širšega kadra.
 • 19.05.2021 | A
  Slovenija z udeležencem Eura 2020, Kek objavil seznam
  Slovenska članska reprezentanca bo v junijskem reprezentančnem terminu odigrala dve pripravljalni tekmi, ki bodo selektorju Keku služili kot priprava na nadaljevanje kvalifikacij za SP 2022. Slovenci bodo najprej gostovali v Severni Makedoniji pri udeleženki evropskega prvenstva, nekaj dni kasneje pa v Koper prihaja še Gibraltar. Selektor Matjaž Kek je danes že objavil seznam igralcev za junijski tekmi.
 • 17.05.2021 | A
  Bajrić slovaški prvak, Belec se vrača med italijanske prvoligaše
  Sezona se bliža h koncu, med reprezentanti pa smo dobili še enega državnega prvaka. Kenan Bajrić je s Slovanom znova osvojil slovaško prvenstvo, Vid Belec pa je že v začetku tedna potrdil povratek med italijanske prvoligaše.

DELI NA

0