25.11.2023 | Prva liga Telemach
Slavje Olimpije pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Olimpija 0:2 (0:0)

* Športni park Domžale, sodniki: Šabanagić, Švarc, Brezovar.
* Strelca: 0:1 Motika (63.), 0:2 Rui Pedro (66.).
* Kalcer Radomlje: Baš, Marković, Prpić, Ševelj, Hrvoj, Nuhanović, N'Landu, Cerar (od 74. Krolo), Cruz, Vokić (od 74. Kukovec), Šošić.
* Olimpija: Pintol, Lasickas (od 46. Sualehe), Ratnik, Muhamedbegović, Silva, Doffo (od 78. Agba), Posavec, Rui Pedro (od 70. Elšnik), Florucz (od 69. Brest), Bristrić (od 70. Nukić), Motika.
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči kartoni: David Sualehe (87.).

Ljubljanska Olimpija je v drugem polčasu izkoristila prevlado in zabeležila deseto zmago v sezoni. Pred nedeljskimi obračuni se je vodilnemu Celju začasno približala na dve točki. Radomljani pa po osmem porazu ostajajo osmi.

Prvo pravo priložnost na tekmi so imeli v osmi minuti Radomljani. Po podaji s prostega strela Dejana Vokića je do poskusa povsem z desne prišel Caio Da Cruz, z golove črte pa je posredoval Marcel Ratnik. V 12. minuti je dlani Luke Baša z roba kazenskega prostora na drugi strani ogrel najboljši strelec prvenstva Rui Pedro.

V 17. minuti je Madžid Šošić sprožil s 30 m, sijajno pa je obranil Denis Pintol v vratih Ljubljančanov.

Sedem minut kasneje se je po slabi podaji Ratnika pred vrati znašel Šošić, a je Pintol s hitrim posredovanjem preprečil vodstvo domačih. Šošić je bil še naprej zelo aktiven, a je še en njegov strel, tokrat v 27. minuti in z levico, končal mimo ljubljanskih vrat.

Šošić je v 31. minuti znova povzročal težave na desni strani. Po preigravanju je sprožil strel z levico, odbit poskus bi sicer končal mimo Pintolovih vrat, a je ta s posredovanjem omogočil še strel Vokiću. Ta je odbito žogo z nekaj metrov od vrat poslal prek cilja.

Olimpija je nase opozorila le še v 38. minuti, a je z dobrim postavljanjem poskus Justasa Lasickasa brez težav ustavil Baš.

Ljubljančani so v drugem polčasu prevzeli pobudo, resneje pa zapretili v 59. minuti. Z leve strani je streljal Nemanja Motika, Baš pa je žogo preusmeril v kot.

V 62. minuti je po lepi podaji v prostor do zaključka prišel Admir Bristrić, a s prefinjenim strelom zgrešil. Le nekaj trenutkov kasneje pa se je mreža domačih zatresla. Domači so izgubili žogo po slabi podaji Dominika Prpića nazaj vratarju, odbito žogo pa je nato v mrežo poslal Motika.

Le slabo minuto kasneje je Motika po protinapadu znova prišel do strela, a je dobro posredoval Baš. Prevlade Olimpije še ni bilo konec. Po podaji Jorgeja Silve je bila obramba Radomljanov prenizka, kar je Rui Pedro izkoristil in žogo s konico nogometnega čevlja poslal za Bašev hrbet.

Dogajanje na zelenici domžalskega športnega parka se je nato malce umirilo, čeprav je bila Olimpija še naprej nevarnejša in sprožila nekaj strelov. Jorge Silva je po podaji v sredino s pomočjo Baša oplazil tudi prečko.

V 87. minuti pa je po grobem prekršku in posredovanju Vara rdeč karton prejel rezervist David Sualehe. Mlinarji so hitro zapretili, a je po strelu rezervista Ivana Krola sijajno posredoval Pintol. Ta je bil na mestu tudi nekaj trenutkov kasneje po strelu Vicka Ševlja. Povsem ob koncu je Darly N'Landu z volejem že premagal Pintola, a je žoga zletela malce prek vrat.

Olimpijo prihodnjo nedeljo v Ljudskem vrtu čaka večni derbi proti Mariboru, Radomljani pa bodo dan prej gostovali pri Domžalah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Olimpija
    Zmaji so z mislimi že pri četrtkovem evropskem obračunu, še prej pa jih čaka pot na sever Ljubljanske kotline. Jih lahko Radomlje presenetijo?

DELI NA