10.04.2023 | Prva liga Telemach
Slavje Celja v Fazaneriji

Mura - Celje 0:2 (0:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelca: 0:1 Bizjak (42./11 m), 0:2 Ikwuemesi (57.).
* Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Morris, Beganović, Zličić (od 58. Kous), Tripi (od 77. Šimkus), Klepač, Kasalo (od 65. Petković), Šarić (od 77. Šroler), Daku.
* Celje: Obradović, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Zabukovnik, Kouter, Popović, Bizjak, Matko (od 90+2. Bajde), Kargbo (od 46. Ikwuemesi).
* Rumeni kartoni: Kasalo, Beganović, Kous.
* Rdeči karton: /.

Celjani so v Murski Soboti pred lepo polnimi tribunami prišli do pomembne zmage v boju za evropska mesta. V obračunu z neposrednim tekmecem za Evropo so premagali Muro in imajo zdaj na tretjem mestu 51 točk, tri manj od drugouvrščenga Maribora, pet več od četrtouvrščenega Kopra, sedem od Domžal in že devet od šestouvrščene Mure, ki je tokrat zaradi bolezni ni vodil Dejan Grabić.

Tekmo so odločneje odprli domači nogometaši, ki pa do prave priložnosti niso prišli. Celjani so prvič resneje zagrozili v 24. minuti, ko je Aljoša Matko zgrešil po dobri podaji za hrbet Murine obrambe.

So pa Celjani, ki so vzpostavili ravnotežje, v 40. minuti prišli do najstrožje kazni po igranju z roko Srđana Kuzmića. Z bele pike je v 42. minuti zanesljivo zadel Lovro Bizjak.

Dotlej v napadu jalova Mura je imela v 55. minuti lepo priložnost za izenačenje, ko je bil pred Matkom Obradovićem sam Mirlind Daku, vendar je dvoboj dobil nekdanji vratar Mure.

Dve minuti pozneje pa so Celjani podvojili prednost. Denis Popović je lepo podal za hrbet domače obrambe do Charlesa Ikwuemesija, ta je sam stekel proti Klemnu Mihelaku in ga tudi ugnal za 2:0 in svoj osmi gol sezone.

Mura je le nekaj trenutkov pozneje prišla blizu zadetku, vendar je Mihael Klepač s strelom z glavo zadel prečko. Mura se je sicer trudila priti do zadetka, a nikakor ni znala priti do pravega strela.

Celjani so, ob koncu zgoščeni pred vrati, dobro z bloki preprečevali nevarnejše poskuse. Tik pred koncem so sicer Sobočani po kotu prišli do odprtega strela z glavo, vendar je žoga spet končala v rokah Obradovića.

Mura bo v 31. krogu v soboto gostila Radomlje, Celje pa sežanski Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Muro in Celje, ki bosta odigrala zadnjo tekmo 30. kroga, na lestvici Prve lige Telemach loči šest točk, kakšna bo razlika po ponedeljkovi tekmi?

DELI NA