Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu

Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.

Pokal Pivovarna Union - četrtfinale

TRIGLAV KRANJ - ROGAŠKA 2:3 (1:1)

Strelci: Momčilovski (24'), Horvat (50'); Mijić (10'), Korošec (49'), Thalisson (72').
Rdeči karton: Daniels (95'/Triglav).

Uvodno četrtfinalno srečanje ni razočaralo nevtralnih ljubiteljev nogometa. Gledalci na tribunah kranjskega športnega centra so videli kar pet zadetkov, enega več od gostiteljev pa so dosegli Slatinčani. Črno-beli so kar trikrat povedli, prvič že v deseti minuti, ko je po lepo odmerjenem predložku Oliverja Kregarja najvišje skočil Patrik Mijić. Slabe četrt ure zatem je Triglav izenačil prek Mateja Momčilovskega, ki je bil najodločnejši v zmedi pred gostujočimi vrati.

Oskar Drobne je v slačilnici očitno dobro opravil svoje delo, saj je naslednji zadetek prišel že v 49. minuti. Po preigravanju je natančno sprožil Alen Korošec. Veselja še ni bilo konec, ko je na drugi strani izid poravnal Edi Horvat. Hrvaški napadalec je preigral Ajdina Mulalića, ki je stekel iz svojih vrat, in žogo poslal v prazno mrežo.

Končni izid je v 72. minuti po novi asistenci Oliverja Kregarja postavil Thalisson, brazilski vezist – odločil je tudi tekmo osmine finala v Lendavi – je bil učinkovit z roba kazenskega prostora. Do konca tekme je imela Rogaška dovolj priložnosti za potrditev zmage, a jih ni izkoristila, kljub temu pa se črno-beli kot prvi veselijo zasluženega napredovanja v polfinale Pokala Pivovarna Union.

Preostali polfinalisti bodo znani v sredo in četrtek, ko bosta najprej na sporedu dvoboja Gorica - Kalcer Radomlje in Koper - Mura, nato pa še drugoligaški obračun Ilirije in Beltincev.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA