19.02.2010 | NZS
Sklepi 12. seje IO NZS

OPOZORILO: V kolikor se teksti sklepov, spodaj navedene seje izvršnega odbora NZS, ki so objavljeni v raznih v medijih ali na raznih spletnih straneh, razlikujejo od spodaj objavljenih tekstov sklepov, veljajo spodaj objavljeni teksti sklepov.

IO NZS je na svoji 12. seji, ki je bila 18.02.2010 in na kateri je bilo prisotnih 14 članov izvršnega odbora NZS (mag. Ivan Simič, Stane Oražem, Branko Florjanič, mag. Radenko Mijatović, mag. Rudi Turk, Franc Kopatin, Milan Mikl, Ciril Kolešnik, Damir Ban, Branko Gros, Komel Otmar, Danilo Kacijan in mag. Rudi Bračič, opravičeno odsotni so bili mag. Stanko Glažar, Blaž Vidmar in Vlado Šajn), sprejel naslednje sklepe:

1.    Zapisnik 11. seje IO NZS je bil sprejet in potrjen z manjšimi popravki.

2.    Skupščini NZS je predlagana podelitev priznanj NZS in to po predlogu Komisije za priznanja NZS.

3.    Potrjen je sklep 3. seje (01.02.2010) odbora za nujne zadeve, s katerim je odbor za nujne zadeve predlagal skupščini NZS, da sprejeme novi poslovnik o delu skupščine NZS. Poslovnik je skupščina NZS že sprejela na seji dne 12.02.2010.

4.    Sprejeto je poročilo vodje tekmovanja NZS.

Za vodjo tekmovanja v 2. SML/2. SKL- vzhod je imenovan Vlado Močnik iz MNZ Celje.

5.    V »Disciplinskem pravilniku« in »Pravilniku o sestavi in pristojnosti organov in komisij NZS, ki vodijo tekmovanje v ligah NZS« so zneski v SIT zamenjani z zneski v EUR.

6.    Sprejete so spremembe in dopolnitve Pravilnika o registraciji in statusu igralcev (PRSI).

7.    Sprejet je novi Pravilnik o nogometnih reprezentancah Slovenije.

8.    Določene so nagrade igralcem nogometne A reprezentanca in strokovnemu vodstvu v zvezi z uvrstitvijo na SP 2010 ter za igranje na SP 2010.

9.    Določena je nagrada Futsal reprezentanci za igranje na EP 2010.

10.    Sprejete so propozicije za tekmovanje v UEFA Regions pokalu v letu 2010.

11.    Potrjena je delitev finančnih sredstev med klube, ki tekmujejo s članskimi ekipami v ligah MNZ, ki se nameni za plačilo kotizacij članskim ekipam teh klubov.

Potrjen je razdelilnik za namene dodatnega financiranja honorarjev organizatorjev v okviru Grassroots programa po MNZ-jih.

12.    Sklicana je korenspodenčno nadaljevanje zadnje seje skupščine NZS, ki bo 26.02.2010, na katerem bodo članice NZS odločale o dveh manjših popravkih statuta NZS, ki jih je zahtevala UE Ljubljana.

Predsedniku NZS je v skladu s statutom NZS predlagano, da skliče redno letno skupščino NZS, ki bo v soboto, 24.04.2010, to je točno na dan, ko bo NZS praznovala 90. rojstni dan.

13.    Za novega generalnega sekretarja NZS za novo štiriletno mandatno obdobje je imenovan Aleš Zavrl, ki je trenutno vodja tekmovalno licenčnega sektorja na NZS. Aleš Zavrl bo funkcijo generalnega sekretarja NZS nastopil 01.03.2010.

14.    Pod zadnjo točko dnevnega rega »Vprašanje in pobude« so bili članom NZS posredovani odgovori na že zastavljena vprašanja ter sprejeta nova vprašanja nekaterih članov IO NZS.


Takoj po seji IO NZS je potekala tiskovna konferenca, na kateri je predsednik NZS mag. Ivan Simič medijem predstavil sprejete sklepe. Na tiskovni konferenci je bil prisoten tudi novi generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Tiskovne konference so se s strani medijev udeležili:

-    TV Slovenija (snemalec Gregor Maček),
-    novinar STA Leon Rosa,
-    novinar časopisa DELO Jernej Suhadolnik in
-    novinar Sportskih novosti Branko Vekić.Mag. Ivan Simič
Predsednik NZS

SORODNE NOVICE

 • 04.07.2024 | NZS
  Četrta izvedba Fifa izpita za nogometne agente
  Po razpravah med člani delovne skupine FIFA Football Agent Working Group junija 2024 se je FIFA odločila skrajšati obdobje, v katerem je mogoče oddati prijave na posamezen izpit za FIFA Agenta na 45 dni in od leta 2025 izvajati zgolj po en izpit na leto.
 • 21.06.2024 | NZS
  Poslovil se je dr. Marko Ilešič
  V 77. letu starosti je umrl nekdanji nogometni funkcionar in eden zadnjih predsednikov Nogometne zveze Jugoslavije, v zadnjih letih pa sodnik sodišča EU, dr. Marko Ilešič. Globok pečat v nogometu je pustil kot nepogrešljiv del pri osamosvajanju Nogometne zveze Slovenije in njenem vključevanju pod okrilje Fife in Uefe.
 • 30.05.2024 | NZS
  Izvršni odbor odločil o popolnjevanju lig
  Izvršni odbor NZS na seji dne 30. 5. 2024 sprejel način izpadanja in popolnjevanja članskih lig za tekmovalno leto 2024/2025. Sklepi za tekmovanja v organizaciji NZS v članskih kategorijah določajo sistem tekmovanja v 1.,  2. in 3. SNL, kakor tudi način izpadanja in popolnjevanja lig.
 • 28.05.2024 | NZS
  Izvršni odbor tokrat gostoval v Cankovi
  Izvršni odbor NZS se je sestal na svoji 47. seji. Tokrat je seja potekala v občini Cankova, mali prekmurski vasici na meji z Avstrijo. Izvršniki so tokrat obravnavali 12 točk dnevnega reda, med drugim tudi o razdelitvi finančnih sredstev klubom zaradi uvrstitve reprezentance na UEFA EURO 2024.
 • 22.05.2024 | NZS
  Licenčna komisija za pritožbe odločila v primeru NK Rogaška
  Licenčna komisija NZS za pritožbe je danes objavila odločitev o pritožbi NK Rogaška zoper odločbo Komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, s katero je le ta zavrnila vlogo NK Rogaška za pridobitev UEFA / 1. SNL licence za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 20.05.2024 | NZS
  Licenciranje 2. in 3. SNL: 43 vlog uspešnih
  Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. in 3. SNL za sezono 2024/25.
 • 15.05.2024 | NZS
  Ob takšni praksi slovenskega športa in uspehov ne bi bilo
  V zadnjem času se je v javnosti pojavilo precej poskusov prikritega oglaševanja podjetij, ki niso povezana z nogometno reprezentanco ali evropskim prvenstvom. Zato smo na NZS pripravili spodnje odprto pismo.
 • 24.04.2024 | NZS
  NZS lani s skokom v številu registriranih nogometašev, prihodkih in vlaganjih
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini pregledala poslovanje. Zveza je lani zabeležila skok v številu registriranih nogometašev, teh je zdaj več kot 74.000, predvsem na račun uvrstitve na evropsko prvenstvo so zrasli prihodki zveze, ki je ob tem povečala vlaganje v razvoj nogometa in infrastrukture.
 • 19.04.2024 | NZS
  Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
 • 15.04.2024 | NZS
  Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.

DELI NA