06.03.2023 | A
Šeško zabil hat-trick, med strelci tudi Horvat

Pretekli konec tedna so bili slovenski reprezentanti v svojih klubih znova v polnem pogonu. Še posebej zanimivo je bilo v Avstriji, kjer je Benjamin Šeško zabil tri gole v razmaku vsega sedmih minut igre, med strelce pa se je vpisal tudi Tomi Horvat. V Turčiji je Miha Zajc za Fenerbahče zabeležil novo asistenco.

V Avstrijski Bundesligi je bil minuli vikend odigran 20. krog tekmovanja v najmočenjšem državnem prvenstvu. Na srečanju med dunajskim Rapidom in Red Bullom iz Salzburga je velik pečat pustil Benjamin Šeško. Mladi napadalec je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, ko je bil izid srečanja 1:1. Proti koncu obračuna je Šeško v vsega sedmih minutah mrežo nasprotnika zatresel kar trikrat in s tem potrdil odlično formo pred naslednjim reprezentančnim zborom. Tekma se je končala z zmago Red Bulla z 2:4, Šeško pa je sedaj že pri devetih golih v letošnji sezoni prve avstrijske lige. Mladi Šeško pa ni edini izmed slovenskih reprezentantov, ki se je pri naših severnih sosedih v preteklih dneh vpisal med strelce. Na srečanju med Avstrijo Lustenau in Sturmom iz Gradca, za katerega igrata Jon Gorenc Stankovič in Tomi Horvat, se je slednji prav tako vpisal med strelce in svojemu moštvu pomagal do zmage z 0:2. 

V Španiji je kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak s svojim Atletico Madridom gostil Sevillo in se s svojimi soigralci veselil nove zmage v La Ligi. Atletico je ekipo iz Andaluzije ugnal z visokih 6:1. To je bila najvišja zmaga Colchonerosov v letošnji sezoni, s katero se je moštvo Jana Oblaka zavihtelo na tretje mesto ligaške lestvice. Pred četrtouvrščenim Real Sociedadom ima Atletico Madrid sedaj točko prednosti. V naslednjem krogu se bodom rdeče-beli pomerili z Girono.

V italijanski Serie A sta Jaka Bijol in Sandi Lovrič z Udinesejem gostovala pri Atalanti in se iz Bergama vrnila z remijem. Srečanje med omenjenima ekipama se je končalo brez zadetkov. Udinese je tako na lestvici zadržal deveto mesto in ima skupno 32 točk. Petar Stojanović pa je prvič po skoraj dveh mesecih srečanje Empolija začel v prvi postavi. Proti Monzi je odigral vseh 90 minut, Azzuri iz Toskane pa so obračun v gosteh izgubili z 2:1. Empoli na lestvici z osemindvajsetimi točkami trenutno zaseda trinajsto mesto.

V Turčiji je bil minuli konec tedna odigran 24. krog državnega prvenstva. Branilec Jure Balkovec je z Alanyasporjem gostil ekipo Basaksehirja. V igro je vstopil v 82. minuti in moral na koncu s svojimi soigralci priznati premoč nasprotniku iz Carigrada. Miha Zajc pa je za svoje moštvo na zadnjem srečanju vpisal novo asistenco. Fenerbahče je gostoval pri Kayserisporju in se s pomočjo slovenskega vezista veselil nove zmage. Zajc je asistiral za drugi zadetek Kanarčkov, končni izid srečanja pa je bil 1:2. Rumeno-modri z vzhodnega brega Bosporja so vknjižili še peto zmago na zadnjih šestih srečanjih, na lestvici pa še vedno zasedajo drugo mesto in za vodilnim rivalom Galatasarayem zaostajajo za dve zmagi.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 1-0 Basaksehir od 82' -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 0-2 Omonia 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Atalanta 0-0 Udinese 90' -
Miha Blažič Angers (FRA) Montpellier 5-0 Angers do 45' -
David Brekalo Viking (NOR) Zimski premor - -
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Sampdoria 0-0 Salernitana do 45' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 1-0 Radomlje 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Panetolikos 90' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Lustenau 0-2 Sturm 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Lustenau 0-2 Sturm 90' gol
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 0-1 Gorica 90' -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 6-0 Ionikos - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Atalanta 0-0 Udinese do 78' -
Miha Mevlja Brez kluba - - -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 6-1 Sevilla 90' -
Gregor Sikošek Maribor (SLO) Mura 1-2 Maribor - -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Monza 2-1 Empoli 90' -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Rapid 2-4 RB Salzburg od 46' 3 goli
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Panetolikos do 77' -
Igor Vekić Pacos Ferreira (POR) Casa Pia 2-1 Pacos Ferreira klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 2-0 Panetolikos - -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Olimpija 1-0 Radomlje 90' -
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) Huracan 1-1 San Lorenzo do 68' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 0-2 Rakow do 59' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Kayserispor 1-2 Fenerbahče od 46' asistenca

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA