04.09.2023 | A
Šeško pred reprezentančnim zborom do prvenca v Bundesligi

Minuli konec tedna so slovenski reprezentanti v svojih klubih opravili še zadnje dolžnosti pred prihajajočima kvalifikacijskima obračunoma proti Severni Irski in San Marinu. Med strelci so bili tokrat štirje, Šeško je v le nekaj minutah zadel dvakrat.

V slovenskem državnem prvenstvu, kjer je bil tokrat odigran sedmi krog tekmovanja, si kruh po novem služijo štirje reprezentanti, strelsko pa je bila zanesljiva kar trojica. Timi Max Elšnik je v soboto z Olimpijo gostoval pri Muri in se veselil zmage s 3:1. Elšnik je ob rezultatu 1:1 z zanesljivo izvedeno enajstmetrovko dosegel svoj prvi zadetek v letošnji izvedbi Prve lige Telemach. Svoj prvi zadetek v novi sezoni pa je dosegel tudi bočni reprezentančni branilec Žan Karničnik, ki je Celju pomagal do nove domače zmage proti Mariboru (2:0), na istem srečanju pa je že svoj peti zadetek v letošnjem prvenstvu Prve lige Telemach dosegel novopečeni reprezentant Aljoša Matko, ki je bil v slovensko izbrano vrsto vpoklican naknadno.

V nemškem najmočnejšem prvenstvu, so klubi pretekli vikend odigrali tretji krog prvenstva. Reprezentančni napadalec Benjamin Šeško je s svojim Leipzigom tokrat gostoval pri moštvu Union Berlin. Gostje so povedli v drugem polčasu, nato pa je v 75. minuti v igro vstopil mladi Slovenec in zadel dvakrat za zanesljivo zmago Leipziga ter s tem potrdil odlično formo pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo. To sta bila Šeškotova prva zadetka v nemški Bundesligi, njegovo moštvo pa ima na lestvici po treh odigranih tekmah šest točk.

Bočni branilec Petar Stojanović, ki je pred časom iz Empolija prestopil v drugoligaško Sampdorio, je za svoje novo moštvo odigral že tretje srečanje v italijanski Serie B. V istem tekmovanju pa je po dolgem času zaigral tudi Jan Mlakar. Štiriindvajsetletni napadalec je pred koncem prestopnega roka zamenjal klub, saj je iz splitskega Hajduka prestopil na Apeninski polotok, kjer je zvestobo obljubil tamkajšnemu drugoligašu Pisi. Mlakar je v drugi italijanski ligi zaigral že v preteklosti, tokrat pa se vrača kot precej bolj izkušen nogometaš. Kljub novi slovenski okrepitvi pa so Nerazzurri izgubili zadnji dve ligaški srečanji. Sprva so morali v gosteh priznati premoč Modeni, nato pa so doma klonili še proti Parmi.

Na Norveškem je reprezentančni branilec David Brekalo odigral svoje dvajseto srečanje v aktualni sezoni. Moštvo Viking je doma remiziralo proti Valerangi in ima trenutno enako število točk kot prvouvrščeni Bode/Glimt. Na tretjem mestu jima s tremi točkami manj sledi Tromso. Brekalo je v letošnji sezoni v norveški Eliteserien dosegel tri zadetke in prispeval eno asistenco. Letos pa je v dobri formi tudi reprezentačni branilec Vanja Drkušić. Za ruski Soči je v tej sezoni v državnem prevnstvu odigral sedem srečanj, na vseh pa je poleg polne minutaže nosil tudi kapetanski trak. Sochi ima po sedmih odigranih tekmah v ruski Premier ligi šest točk in zaseda dvanajsto mesto.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Pendikspor 1-1 Alanyaspor klop -
Vid Belec APOEL (CIP) Omonia 2-1 APOEL
APOEL 1-2 Gent
90'
90'
-
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 0-0 Frosinone 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Lech 1-1 Gornik 90' -
David Brekalo Viking (NOR) Viking 1-1 Valerenga 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Luzern 3-2 Lugano
Lugano 0-1Royale Union Saint-Gilloise
od 81'
90'
-
Vanja Drkušić Soči (RUS) Orenburg 3-0 Soči
Soči 0-0 CSKA
90'
klop
-
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Mura 1-3 Olimpija
Qarabag 1-1 Olimpija
do 76'
90'
gol
-
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) PAS Giannina 0-1 Panathinaikos
Panathinaikos 0-1 Braga
90'
od 78'
-
-
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Altach 1-2 Sturm 90' -
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Lech 1-1 Gornik 90'  
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 2-0 Maribor 90' gol
Jasmin Kurtić Universitatea (ROM) FCSB 3-0 Universitatea 90' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 0-0 Frosinone 90' -
Aljoša Matko Celje (SLO) Celje 2-0 Maribor 90' gol
Jan Mlakar Pisa (ITA) Modena 2-0 Pisa
Pisa 1-2 Parma
od 46'
90'
 
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Rayo Vallecano 0-7 Atletico 90' -
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Cremonese 1-1 Sampdoria
Sampdoria 1-2 Venezia
do 68'
90'
-
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Union Berlin 0-3 Leipzig od 75' 2 gola
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) PAS Giannina 0-1 Panathinaikos
Panathinaikos 0-1 Braga
od 73'
od 62'
-
-
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) PAS Giannina 0-1 Panathinaikos
Panathinaikos 0-1 Braga
-
klop
-
-
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Mura 1-3 Olimpija
Qarabag 1-1 Olimpija
90'
90'
-
-
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Bordeaux 2-4 Auxerre do 68' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Zaglebie Lubin 1-0 Pogon
Pogon 0-2 Slask
od 59'
do 84'
-
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Ankaragucu 0-1 Fenerbahče
Twente 0-1 Fenerbahče
-
-
-
-

Tekst: LD
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA