18.12.2023 | A
Šeško drugič v Ligi prvakov, Karničnik dvakrat asistiral

Člani slovenske nogometne reprezentance se tudi s svojimi klubi bližajo koncu leta. Jesenski del prvenstva se je že zaključil na Poljskem, v Avstriji ter pri nas, sezona pa je končana za klube na Norveškem. Že v minulem tednu se je z novim zadetkom v Ligi prvakov izkazal Benjamin Šeško, na zaključnem obračunu Prve lige Telemach pa se je Žan Karničnik v vlogi asistenta izkazal dvakrat.

V Turčiji je bilo pred kratkim zaradi incidenta na eni izmed tekem prekinjeno prvenstvo. V državi, kjer si kruh služita reprezentanta Jure Balkovec in Miha Zajc so bila vsa srečanja 16. kroga prestavljena. Moštvo Alanyaspor je v začetku meseca v pokalnem tekmovanju doma izločilo Kocaelispor, edini zadetek na srečanje pa je za domače moštvo dosegel Balkovec. Reprezentančni vezist Zajc, ki brani barve Fenerbahčeja, po reprezentančnem uspehu Slovenije še ni stopil na igrišču, saj trenutne prestaja rehabilitacijo poškodbe. Balkovčevo moštvo Alanyaspor na lestvici trenutno zaseda 18. mesto in ga čaka trd boj za obstanek. Zajčev Fenerbahče pa trenutno skupaj z Galatasarayem kraljuje na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Na Poljskem si v tej sezoni kruh služijo trije slovenski reprezentanti. Miha Blažič, ki se je k Lechu preselil v letošnjem poletnem prestopnem roku, je po končanem jesenskem delu sezone lahko med vsemi slovenskimi predstavniki na Poljskem najbolj zadovoljen, saj je njegovo moštvo na tretjem mestu lestvice. Sledita mu šestoouvrščeni Pogon, kjer si kruh služi Luka Zahović ter sedmouvrščeni Gornik, kjer igra Erik Janža. Zahović je za svoje moštvo v tej sezoni prispeval en zadetek, Janža pa se je pri svoji ekipi podpisal pod eno asistenco. Z enim zadetkom se lahko pohvali tudi Blažič.

Minuli konec tedna pa se je končal tudi jesenski del tekmovanja v slovenski Prvi ligi Telemach. Prvo mesto na lestvici s prepričljivo prednostjo zaseda Celje, kjer nastopata Žan Karničnik in David Zec. Slednja sta se v soboto veselila petnajste zmage v sezoni, Karničnik pa je poskrbel za ključni podaji pri obeh zadetkih Celjanov. Aktualni prvak Olimpija, kjer nastopa reprezentančni vezist Timi Max Elšnik je jesenski del sezone sklenila na drugem mestu in za vodilnim Celjem zaostaja za deset točk. V evropskem tekmovanju se je med tednom Olimpija izkazala z novo zmago, saj je v Stožicah ugnala favorizirani Slovan iz Bratislave. Zmaji so krstno sezono v skupinskem delu Konferenčne lige končali na tretjem mestu, kjer so nabrali šest točk.

Že med minulim tednom je v Ligi prvakov novo priložnost za dokazovanje prejel reprezentačni napadalec Benjamin Šeško. Glede na to, da je bil njegov Leipzig že pred zadnjo tekmo z Young Boys uvrščen v izločilne boje, je trener Marco Rose na zadnji tekmi skupinskega dela mesto v začetni enajsterici namenil Šešku. Slednji pa ni razočaral in je proti švicarskemu moštvu dosegel svoj drugi zadetek v tem tekmovanju. Šeško ima tako v svojem moštvu trenutno daleč najboljše razmerje med odigranimi minutami in doseženimi zadetki. V letošnji sezoni je v vseh tekmovanj zbral 684 minut in dosegel 7 zadetkov. To pomeni, da je Šeško natančen vsakih 98 minut. Leipzig je v nemški Bundesligi trenutno tretji in za vodilnim Stuttgartom zaostaja za 7 točk. Že v sredo se bodo Biki pomerili z Werderjem.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Istabulspor 0-1 Alanyaspor
Alanyaspor 1-0 Kocaelispor
klop
90'
-
gol
Vid Belec APOEL (CIP) Pafos 0-1 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 2-2 Sassuolo - -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Radomiak 2-2 Lech od 67' -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 1-1 Orenburg - -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Slovan 1-2 Olimpija 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Atromitos 3-2 Panathinaikos
Panathinaikos 1-2 Maccabi Haifa
-
od 69'
-
-
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sporting 3-0 Sturm
Sturm 1-0 Altach
90'
90'
-
-
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Zimski premor - -
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 2-0 Koper 90' 2 asistenci
Jasmin Kurtić U. Craiova (ROM) U. Craiova 2-2 Poli Iasi od 71' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 2-2 Sassuolo 90' -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Palermo 3-2 Pisa klop -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Athletic 2-0 Atletico
Atletico 2-0 Lazio
90'
90'
-
-
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Reggiana 1-2 Sampdoria klop -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Leipzig 3-1 Hoffenheim
Leipzig 2-1 Young Boys
od 76'
do 74'
-
gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Atromitos 3-2 Panathinaikos
Panathinaikos 1-2 Maccabi Haifa
od 68'
od 82'
-
-
Martin Turk Parma (ITA) Cosenza 0-0 Parma klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Atromitos 3-2 Panathinaikos
Panathinaikos 1-2 Maccabi Haifa
-
-
-
-
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Bordeaux 0-0 Saint-Étienne 90' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 3-3 Warta Poznan od 46' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 4-0 Spartak Trnava - -
-
David Zec Celje (SLO) Celje 2-0 Koper 90' -
Nino Žugelj Bodø/Glimt (NOR) Club Brugge 3-1 Bodø/Glimt do 72' -
-

Tekst: LD
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | A
    Kek predstavil seznam za Avstrijo in Kazahstan
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu.
  • 26.08.2024 | A
    Šporar v sodniškem dodatku zadel za zmago, med strelci tudi Horvat
    Med slovenskimi reprezentanti sta se minuli konec tedna strelsko izkazala Adraž Šporar, ki je Panathinaikosu prinesel zmago v izdihljajih tekme ter Tomi Horvat, ki je Sturmu pomagal do tretje zaporedne zmage v novi sezoni.
  • 21.08.2024 | A
    Šeško sezono začel v svojem slogu, Balkovec in Vipotnik zadela že v drugem krogu
    Minuli konec tedna so tudi uradno novo klubsko sezono začeli vsi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško se je med strelce vpisal že pred začetkom prvenstva, natančna pa sta bila tudi Jure Balkovec in Žan Vipotnik.
  • 19.08.2024 | A
    Vid Belec zaključil reprezentančno kariero
    Vid Belec se po dobrem desetletju reprezentančne kariere poslavlja od dresa izbrane vrste Slovenije. Štiriintridesetletnik je v golu članske reprezentance Slovenije odigral 21 tekem.
  • 13.08.2024 | A
    Vanja Drkušić novi nogometaš Zenita
    Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić je postal član Zenita iz Sankt Peterburga, je ruski klub sporočil na svoji spletni strani. Drkušić, ki se je odlično izkazal v slovenski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je z Zenitom podpisal petletno pogodbo.
  • 03.08.2024 | A
    Žan Vipotnik na Otok
    Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik bo kariero nadaljeval pri valižanski ekipi Swansea City, ki igra v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Vipotnik je bil doslej član Bordeauxa, a je zaradi bankrota kluba postal prost igralec.
  • 30.07.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmi z Avstrijo in Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se po uspešnem Evropskem prvenstvu 2024 podaja proti novim izzivom. Varovanci Matjaža Keka bodo septembra pričeli z nastopanjem v Uefa Ligi narodov, kjer jo čaka zahtevna skupina B3 z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom.
  • 19.07.2024 | A
    Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
    Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
  • 02.07.2024 | A
    Dobrodošli doma!
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.

DELI NA