22.05.2023 | A
Šeško avstrijski prvak, strelsko razpoložena trojica

Minuli konec tedna so svoje klubske obveznosti opravljali tudi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško je z Red Bullom slavil že svoj tretji zaporedni naslov, strelsko pa so se zadnje dni izkazali tudi Balkovec, Gorenc Stankovič in Vombergar, ki je zadel dvakrat. Zajc je vpisal novo asistenco.

V avstrijskem prvenstvu je bil pretekli vikend odigran 30. krog Bundeslige. V luči žarometov je bil obračun med vodilnim Red Bull Salzburgom ter drugouvrščenim Sturmom. Na srečanju v Salzburgu so povedli gostje, za katere je bil zanesljiv kapetan in slovenski reprezentančni vezist Gorenc Stankovič. V 40. minuti se je po podaji soigralca s prostega strela izkazal s strelom z glavo in svojo ekipo popeljal v vodstvo. V drugem polčasu je uspelo Šešku in soigralcem izid obrniti in Red Bull je po koncu slavil novo zmago (2:1) ter dva kroga pred koncem prvenstva tudi nov naslov avstrijskega prvaka. 

V turškem prvenstvu sta se tokrat izkazala oba slovenska reprezentanta. Jure Balkovec je s svojim Alanyasporom gostoval pri Kayserisporju in slavil z 0:4. Zadnji zadetek je dosegel prav Balkovec, ki je v igro vstopil v 83. minuti. V sodnikovem podaljšku je sprva lepo preigraval na nasprotnikovi polovici, nato pa se je znašel na robu kazenskega prostora, od koder je meril natančno v vratarjev dolgi kot in postavil končni izid srečanja. Na tekmi med Fenerbahčejem in Tabzonsporjem pa je novo asistenco vpisal reprezentančni vezist Miha Zajc. V 58. minuti srečanja je pri izidu 0:1 Zajc žogo spravil do soigralca Peresa, ki je zadel za povišanje vodstva Fenerbahčeja. Zajc in soigralci so slavili zmago z rezultatom 1:3. Fenerbahče ima dva kroga pred koncem prvenstva na drugem mestu 5 točk zaostanka za vodilnim Galatasarayem,

V argentiskem prvenstvu pa se je znova izkazal slovenski reprezentnačni napadalec Andres Vombergar. V 17. krogu argentinskega prvenstva je njegov San Lorenzo gostil Instituto iz Cordobe in slavil z 2:0. Prav oba zadetka je dosegel slovenski napadalec, ki je bil obakrat natančen iz enajstmetrovke, prvič v 71. minuti, za tem pa še v 87. minuti srečanja. San Lorenzo je še vedno na drugem mestu ligaške lestvice in za vodilnim Riverjem zaostaja za pet točk.  

Prvenstvo je bilo pretekli konec tedna odločeno tudi na Cipru, kjer si kruh služi Vid Belec. Njegov APOEL iz Nikozije je krog pred koncem že izgubil vse možnosti za lovoriko, saj je na tekmi proti Apollonu klonil s 3:2. V zadnjem krogu ciprškega prvenstva bo pri APOEL-u gostoval prav novopečeni prvaka Aris. Belec je v tej sezoni za svoje moštvo v vseh tekmovanjih odigral 42 srečanj in svojo mrežo kar dvajsetkrat ohranil nedotaknjeno.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Kayserispor 0-4 Alanyasport od 83' gol
Vid Belec APOEL (CIP) Apollon 3-2 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 0-1 Lazio 90' -
Miha Blažič Angers (FRA) Reims 2-2 Angers klop -
David Brekalo Viking (NOR) Viking 3-2 Odds 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Basel 1-1 Lugano 90' -
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Roma - Salernitana (nocoj ob 18:30) - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Novgorod - Soči (nocoj ob 18:00) -  
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 0-2 Celje 90'  
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Konec prvenstva - -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) RB Salzburg 2-1 Sturm 90' gol
Tomi Horvat Sturm (AVT) RB Salzburg 2-1 Sturm od 81' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Olimpija 0-2 Celje 90' -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) Konec prvenstva - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 0-1 Lazio 90' -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 3-0 Osasuna - -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Empoli - Juventus (nocoj ob 20:45) - -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) RB Salzburg 2-1 Sturm 90' -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Konec prvenstva - -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Konec prvenstva - -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Olimpija 0-2 Celje - -
Žan Vipotnik Maribor (SLO) Maribor 1-1 Bravo 90' -
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) San Lorenzo 2-0 Cordoba 90' 2 gola
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Gornik Zabrze 2-1 Pogon do 69' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 3-1 Trabzonspor do 72' asistenca

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA