12.04.2021 | Ženska A
S tekmo proti Slovaški postaviti piko na i

Ženska članska reprezentanca bo jutri sklenila priprave. V Čatežu ob Savi se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile s Slovaško, prenos tekme pa bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljska tekma, 13.4.
Slovenija – Slovaška (11.30)

Dovolj časa za dober trening

„Uefin termin je še kako dobrodošel za našo reprezentanco. Hvala bogu, da smo se lahko zbrali. Da smo lahko naredili kak trening več. To je bistvenega pomena. Smo pa vsi v pričakovanju jutrišnje tekme proti Slovaški. To je tekma, ki je le na papirju prijateljska, vse ostalo nas prijateljsko ne zanima, na vseh tekmah iščemo pozitiven rezultat,“ uvodoma pove selektor Jarc, ki na tokratni akciji ne more računati na trojec Dominika Čonč, Kristina Erman, Lara Ivanuša, ki sanira poškodbe.

„Pogoji za delo so odlični, prav tako hotel. Poudarek pri delu pa je na dobrem sprejemu in kvalitetni predaji žoge. Nadgrajujemo tehnično-taktične elemente. S pridom pa izkoriščamo tudi dejstvo, da imamo malce več časa za trening. Predvsem pa imajo igralke na voljo več tistega ne tako obremenilnega psihološkega časa, ki je prisoten pred tekmami,“ nadaljuje Jarc. Z ekipo je na začetku priprav opravil tudi kratko analizo tekme proti Estoniji. „Zakaj kratko? Ker so imele igralke nalogo, da se same analizirajo po tej tekmi. Vse igralke so se fantastično odzvale, si pogledale svojo igro in temu primerno povedale, kaj so naredile dobro in kaj slabo. Tudi na tem področju razmišljanja smo šli še korak naprej,“ poudari selektor, ki doda, da sta si v petek na treningu nasproti stali dve ekipi Slovenije. „To je bilo na nivoju kvalifikacijske tekme. Vse punce so svoje delo vzelo več kot resno in maksimalno odgovorno, vse pa so tudi odigrale po vsaj 70 minut,“ pohvali svoje varovanke, potem pa misli usmeri proti torkovi tekmi.

Zahtevna tekma

„Gre za ekipo, ki si je s Slovenijo zelo blizu na Fifini lestvici (Slovenija zaseda 48. mesto, Slovaška 45.; op.a.), dejansko v primeru žreba sodimo v isti kakovostni boben. Sicer pa jutri gostimo dinamično in zelo agresivno ekipo, ki je taktično disciplinirana. Čaka nas zahtevna tekma, v kateri pa pričakujem od naših punc, da dajo piko na i ter vse rešijo v našo korist. Kot sem že dejal: ne smemo si dovoliti, da gremo v tekmo z drugačnim razmišljanjem kot takim, da je to le in samo na papirju prijateljska tekma. Mi moramo venomer iskati pozitiven rezultat. To nas motivira in pripravlja za štart v kvalifikacije za svetovno prvenstvo,“ sklene Borut Jarc.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA