Rudar poražen tudi v Domžalah

Domžale - Rudar Velenje 2:1 (1:0)

* Stadion v športnem parku, sodniki: Vinčić, Kovačič, Sušnik.
* Strelci: 1:0 Vuk (45.), 2:0 Klemenčič (76.), 2:1 Ejup (78.).
* Domžale: Mulalić, Klemenčič, Lazarević (od 77. Podlogar), Ibričić, Mujan, Vujadinović, Kait (od 88. Da Silva), Fink, Karič, Jakupović (od 90. Čorluka), Vuk.
* Rudar Velenje: Radan, Kašnik (od 66. Ejup), Petrovič (od 74. Kuzmanović), Črnčić, Radić, Anđelković, Filipović, Krefl, Ćosić, Pušaver, Kobiljar (od 84. Kadrić).
* Rumeni kartoni: Vuk, Kait, Vujadinović; Kobiljar, Krefl.
* Rdeči kartoni: /

Domžalčani so v ne preveč kakovostni predstavi izpolnili svoj cilj. Šele drugič v sezoni so povezali dve zmagi, zanimivo je, da so tudi prvi zaporedni dosegli proti istima tekmecema, in sicer Triglavu in Rudarju. Zmaga proti Rudarju, ki je letos iz Domžal že odnesel točko, je povsem zaslužena, pokazali so več, knapi, ki so se v glavnem branili, pa so bili spet nerazpoloženi in tudi po 19. krogu ostajajo brez zmage.

Gostitelji so od samega začetka pletli mrežo okoli tekmečevih vrat. A prave priložnosti si niso pripravili vse do končnice prvega dela. Bilo je nekaj poskusov, nekaj strelov, toda ti so bili jalovi, kot je bila jalova tudi njihova premoč.

A v zadnji minuti prvega dela je vendarle prišlo do spremembe rezultata. Dejan Lazarević je z leve strani poslal žogo v sredino, Velenjčani so jo odbili, a le do Matica Finka, ki se je z roba kazenskega prostora odločil za strel. A na poti proti golu so njegov strel blokirali, toda žoga se je odbila do Slobodana Vuka, ki se je pred vrati odlično znašel.

Tudi v drugem delu so bili domači boljši tekmec. Že v prvi minuti je gostujoči vratar Matej Radan ubranil strel Arnela Jakupovića, gosti pa so zagrozili v 50. minuti, ko je po podaji Aljaža Krefla Marko Ćosić z glavo streljal mimo gola, podobno akcijo z enakim razpletom sta ista igralca uprizorila tudi v 62. minuti.

Radan je uspešno posredoval tudi pri še enem nevarnem strelu Jakupovića v 65. minuti, veliko dela je imel tudi po močnem strelu Mattiasa Kaita tri minute pozneje.
V 76. minuti pa je rumena družina vendarle povišala vodstvo. Senijad Ibričić je izvedel prosti strel, poslal žogo v sredino, kjer je z glavo Vuk lepo našel Tilna Klemenčiča, ki je z močnim strelom zatresel mrežo.

A gosti so hitro odgovorili in si spet priigrali nekaj upanja, potem ko je bil po kotu, ki ga je izvedel Krefl, v kazenskem prostoru najvišji Leo Ejup. Gosti bi lahko le nekaj trenutkov pozneje lahko tudi izenačili, a je bil strel Dominika Radića preslab, da bi lahko presenetil domačega vratarja Ajdina Mulalića.

Domžale bodo v naslednjem krogu gostovale pri Olimpiji, Rudar pa bo gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Rudar
    Rudar je prvo polovico PLTS sklenil brez zmage. Knapi so praznih rok ostali tudi v Ljubljani, v nedeljo pa bodo izhod iz krize iskali ob Kamniški Bistrici. Kakšen sprejem bodo Rudarju pripravili Domžalčani?

DELI NA