Rudar do zmage proti Radomljam

Rudar - Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)

* Mestni stadion ob jezeru, gledalcev 400, sodniki: Borošak, Klančnik in Friš (vsi Maribor).
* Strelec: 1:0 Glavina (73.), 2:0 Grgić (82.).
* Rudar: Radan, Iharos, Zec (od 70. Billong), Grgić, Mužek, Bolha, Babić, Lotrič (od 66. Vručina), Glavina, Trifković, Eterović (od 77. Grbić).
* Kalcer Radomlje: Ivačič, Marinšek, Jazbec, Zukić, Lidjan, Balić, Barukčić (od 83. Jakovljević), Jugovar, Janković, Šipek (od 68. Cerar), Gajić (od 62. Nunić).
* Rumeni karton: Trifković, Babić; Marinšek, Gajić, Barukčić, Balić, Jugovar, Lidjan.
* Rdeči karton: /.

Velenjski nogometaši so v prejšnjem krogu v lokalnem derbiju visoko izgubili v Celju, prav tako so na domačem igrišču proti Mariborčanom izgubili Radomljani, ki jih je v Velenju prvič v gosteh vodil začasni trener Dave McDonough. V prvi medsebojni tekmi letošnjega državnega prvenstva se je tekma v Domžalah končala z neodločenim izidom (2:2), na obeh medsebojnih dozdajšnjih tekmah pa Radomlje v Velenju še niso prišle do zmage. Brez nje so ostale tudi na svojem tretjem gostovanju.

Po začetni pobudi domače ekipe, ki je v uvodnih minutah zapretila preko Mitje Lotriča in Dominika Glavine, so gostje hitro vzpostavili ravnotežje. V nadaljevanju so bili Radomljani celo več pri žogi, imeli so več strelov proti vratom Mateja Radomlja, izvajali pa so več strelov s kota. Čeprav je bil tempo igre spodbuden, si ekipi resnejših priložnosti za zadetek vendarle nista priigrali, tik pred odhodom na odmor pa so domačini zaustavili poskus Kristijana Šipka.

Velenjčani, ki so v letošnji sezoni na domačem igrišču premagali le Luko Koper, so bili tudi na začetku drugega polčasa blizu vodstva. Mitja Lotrič je z desne strani podal pred gostujoča vrata, vendar Mate Eterović z bližine ni najbolje zadel žoge, z odličnim posredovanjem pa se je izkazal tudi Aljaž Ivačič. Vendar so nato, podobno kot v prvem polčasu, Radomljani bili enakovredni domači ekipi, izvedli so nekaj nevarnih akcij, toda brez zaključnega strela proti domačim vratom.

Toda v 73. minuti so Velenjčani le prišli do zadetka. Veliko zaslug zanj je imel Bojan Vručina, ki je z leve strani podal v sredino, kjer se je najbolje znašel Glavina in s svojim desetim zadetkom v sezoni premagal nemočnega Ivačiča. S tem zadetkom je velenjski napadalec samo potrdil prvo mesto na lestvici strelcev.

Tudi po tem zadetku so domačini napadali, kar se jim je obrestovalo v 82. minuti. Denis Grbić, ki je pet minut pred tem vstopil v igro, je z leve strani izvedel kot, v skoku pa je bil najvišji branilec Damir Grgić in postavil končni izid tekme. Velenjčani so z zmago vsaj začasno prišli na peto mesto prvenstvene lestvice, Radomljani pa so še trinajstič v sezoni izgubili.

V prihodnjem krogu bo Rudar v sredo, 30. novembra, spet igral doma, njegov gost bo Krško, medtem ko bodo Radomljani še enkrat igrali v gosteh, in sicer proti Domžalam.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Kalcer Radomlje
    Pred prvoligaši je zahteven spored preizkušenj, saj bodo nogometaši v dobrem tednu odigrali kar tri srečanja. Že v petek se bodo na zelenice podali v minulem krogu poraženi Velenjčani in Radomljani. Kdo bo po visokem porazu zacelil svoje rane?

DELI NA