15.11.2011 | Ženska A
Reprezentantke v Domžale, v soboto proti Nizozemski

Slovenska ženska reprezentanca bo v soboto odigrala še 4. tekmo v sklopu kvalifikacij za Euro 2013, ki ga gosti Švedska. V soboto, 19.11., ob 14. uri se bodo varovanke selektorja Darka Žižka zoperstavile Nizozemski. Izbrana vrsta se bo danes dopoldan zbrala v Domžalah, kjer bodo bivale in trenirale.

Selektor ima kar nekaj skrbi.
»Ne bomo v popolni zasedbi. Poškodbe in kartoni so zdesetkali ekipo. V ekipi ne bo Snježane Maleševič, Natalije Golob, Manje Benak in Andreje Nikl.«

Kdo bo dobil priložnost namesto njih?
»Odločili smo se, da minute in priložnost ponudimo mladim igralkam. Poklicali smo Pamelo Begič, Barbaro Kralj, Martino Potrč in Katarino Puš. Le želimo si lahko, da bi odigrale tako, kot je to storila na prejšnji akciji Anisa Rola.«

V Slovenijo prihajajo Nizozemke.
»Gre za zelo dobro reprezentanco, ki je nazadnje v kvalifikacijah remizirala z Anglijo. Gojijo podoben stil kot Otočanke, povrh vsega so zelo hitre in agresivne.«

Kako se boste pripravili na obračun?
»Vsak dan bomo trenirali, v torek pa si bomo ogledali tudi tekmo moških vrst Slovenije in ZDA. Poleg tega bomo en trening opravili tudi v Ivančni Gorici, kjer v soboto tudi igramo.«

Je travnata površina v Ivančni Gorici taka, da bi vam lahko bolj ustrezala kot gostjam?
»Morda pa res. Igrišče je nekoliko ožje. Tudi zato nas ne bodo mogle gostje toliko raztegniti, kot bi nas lahko sicer. Teren poznamo, saj smo v Ivančni Gorici že vadili.«

Strokovni štab že ima načrt, kako priti do ugodnega rezultata.
»Želimo si, da bi igrali nekaj več, kot nam je uspelo proti Angliji. Nizozemkam se bomo zoperstavili z igro po tleh od noge do noge. Vesel sem, ker je v izjemni formi Mateja Zver, svoje pa bodo morale dodati tudi ostale soigralke. Brez maksimalne angažiranosti ne bo šlo, polovičarstvo ne pelje nikamor.«

Seznam reprezentantk za tekmo proti Nizozemski:

Lucija Mori (A.C.F Brescia Femminile), Sonja Čevnik (ŽNK Slovenj Gradec), Fata Salkunič (FF USV Jena), Anisa Rola (ŽNK Maribor), Urška Žganec (ŽNK Rudar Škale), Anja Levačič (ŽNK Rudar Škale), Ines Špelič (ŽNK Jevnica), Lucija Grad (ŽNK Jevnica), Kaja Jerina (ŽNK Jevnica), Katja Nežmah (ŽNK Dornava), Mateja Zver (ŽNK Teleing Pomurje), Dragica Stipič (ŽNK Krka), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Tanja Vrabel (ŽNK Teleing Pomurje), Anja Milenkovič (Udine), Monika Žunkovič (ŽNK Maribor) ter Pamela Begič (ŽNK Jevnica), Barbara Kralj (ŽNK Slovenj Gradec), Martina Potrč (ŽNK Dornava) in Katarina Puš (ŽNK Slovenj Gradec).

Strokovno vodstvo poleg selektorja Žižka sestavljajo še trener Damjan Peruš, trener vratark Anton Brezovnik, sekretar Boštjan Gasser, zdravnik dr. Robert Mulh, fizioterapevt Borut Škedelj in ekonom Islam Beširevič.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | Ženska A
  Prva točka članic v ligi narodov
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi lige narodov v ligi B in skupini 4 v Zenici z Bosno in Hercegovino igrala 1:1 (0:1). Izbranke Saše Kolmana naslednji tekmi čakata konec oktobra, obe proti Belorusiji.
 • 26.09.2023 | Ženska A
  V Zenici po prve tri točke v ligi narodov
  „Na petkovi tekmi proti Češki je bilo kar nekaj prilik, ki pa jih nismo izkoristile. Bosna in Hercegovina je po prvi tekmi pri treh točkah, mi na ničli. Upam, da se to danes po tekmi menja in da bomo realizirali, kar bomo imeli,“ se Kaja Korošec nadeja boljšega izkoristka priložnosti, ki si jih naša reprezentanca ustvari.
 • 25.09.2023 | Ženska A
  Pokazati, da znajo zmagovati
  Ženska nogometna reprezentanca v torek proti Bosni in Hercegovini lovi prve točke v ligi narodov. Tekma v Zenici se začne ob 16. uri.
 • 24.09.2023 | Ženska A
  Optimistično v Bosno in Hercegovino
  Ženska članska reprezentanca je danes odpotovala v Bosno in Hercegovino, kjer v torek varovanke selektorja Saše Kolmana čaka 2. tekma lige narodov. Slovenija se bo v torek, 26.9., ob 16. uri pomerila z domačinkami, ki so v 1. krogu z 2:1 premagale Belorusijo.
 • 22.09.2023 | Ženska A
  Kljub pogumni in podjetni igri brez točk
  Varovanke selektorja Saše Kolmana so kljub podjetni in napadalni igri po dveh napakah klonile z rezultatom 0:2. Slovenija ostaja brez zmage proti Češki, ki je sebi v prid odločila vseh šest dosedanjih medsebojnih obračunov.
 • 22.09.2023 | Ženska A
  Ligo narodov začenjajo proti Češki
  Slovenija in Češka bosta danes v Krškem ob 16. uri tudi pred kamerami Sportkluba odigrali tekmo 1. kroga Lige narodov, novoustanovljenega tekmovanja za evropske ženske članske reprezentance. Slovenija v tekmovanje vstopa z novim selektorjem Sašo Kolmanom in željo po uspešnem nastopu.
 • 21.09.2023 | Ženska A
  Po prve tri točke v ligi narodov
  V Krškem je vse pripravljeno, da v petek ob 16. uri gosti uvodno tekmo slovenske ženske reprezentance v ligi narodov. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo ob 16. uri pomerile s Češko. V prvem sklopu tekmovanja sledi še gostovanje v Zenici, kjer Slovenija v torek, 26.9., gostuje pri Bosni in Hercegovini.
 • 20.09.2023 | Ženska A
  Brez strahu po zmago
  Ženska članska nogometna reprezentanca bo v petek v Krškem ob 16. uri odigrala prvo tekmo v novoustanovljenem tekmovanju Uefini ligi narodov. V Posavje prihaja Češka, to bo tekma 40. in 27. reprezentance na Fifini jakostni lestvici.
 • 19.09.2023 | Ženska A
  Motivirane v pričakovanju Češke
  Ženska članska nogometna reprezentanca se pripravlja na skorajšnji začetek tekmovanja v ligi narodov. V petek, 20.9., ob 16. uri Slovenija v Krškem gosti Češko, prihodnji torek, 26.9., pa Slovenija gostuje v Zenici pri Bosni in Hercegovini.
 • 18.09.2023 | Ženska A
  Selektor Kolman izpostavlja velik potencial reprezentantk
  Novi selektor ženske nogometne reprezentance Saša Kolman, danes bo popoldan zbral svoje varovanke, je izpostavil velik potencial, ki ga imajo članice ekipe. Na klopi selekcije bo prvič že ta petek, ko bo Slovenija začela tekmovanje v ženski ligi narodov B.

DELI NA