08.06.2023 | A
Reprezentanca pričela s pripravami

Slovenska nogometna reprezentanca se je v sredo zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je pričela s pripravami na prihajajoči kvalifikacijski tekmi s Finsko in Dansko. Na prvem treningu v širši zasedbi so trenirali vsi fantje z izjemo Davida Brekala in Mihe Zajca, ki se bosta reprezentanci pridružila naknadno, medtem ko je zaradi težav s poškodbo po posebnem programu treniral Benjamin Šeško.

Nekateri fantje se sicer že dalj časa pripravljajo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, saj so želeli ohraniti dobro pripravljenost po hitrem zaključku klubskih sezon. Med slednjimi je tudi Andraž Šporar. »Sezono smo končali 14. maja, si privoščili kratek počitek in že 21. maja pričeli s pripravami na Brdu. Nogometna zveza Slovenije nam je omogočila vrhunske treninge in vse ostalo, kar potrebujemo, tako da sem prepričan, da se mesec dni tekmovalnega premora ne bo poznal,« ne skriva zadovoljstva nad delovnim programom napadalec Panathinaikosa, ki nestrpno pričakuje prihajajoča izziva.

»V Helsinkih nas čaka težka in izredno pomembna tekma. Borili se bomo za vsako žogo in s čvrstostjo skušali zadržati ničlo v obrambi. Če bomo izkoristili še kakšno njihovo napako, ne vidim ovir, da ne bi prišli do pozitivnega rezultata. Upam, da se bomo vrnili domov veseli in zadovoljni pričakali tekmo z Dansko,« je jasen Šporar, navdušen nad navijaško mrzlico v Sloveniji. »To da je stadion praktično že razprodan, se pri nas redko dogaja. Na tem je treba graditi. Sedaj imamo navijače za sabo, kar smo si tudi zaslužili z dobrimi igrami. Upajmo, da bomo imeli tudi na naslednjem zboru razprodan stadion dva tedna pred tekmo,« je optimističen Šporar.

Podobni občutki prevevajo tudi Sandija Lovrića. »Veliko nam pomeni, da bo stadion poln. Potrebujemo pomoč navijačev, saj lahko tako damo še nekaj več od sebe. Igramo za njih, z borbeno in dobro igro pa se jim želimo zahvaliti za prihod na tekmo,« pravi vezist Udineseja, ki je z dobrimi na Apeninskem polotoku pritegnil veliko zanimanja medijev in klubov.

»Bila je dolga sezona, vendar so moje misli sedaj stoodstotno pri reprezentanci. Na zbor smo prišli z veseljem in velikim ciljem, da naredimo naslednji korak na naši poti. Pomembno je, da se dobro pripravimo na nasprotnika in damo vse od sebe. Verjamem, da imamo dovolj moči,« zaključi Lovrić.

Tekst: MKo
Foto: MAl, M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | A
  Šporar in Šeško natančna v evropskih tekmovanjih
  V preteklem tednu so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Z zadetkoma v evropskih pokalih sta bila zanesljiva Benjamin Šeško in Andraž Šporar, z asistenco pa se je izkazal Adam Gnezda Čerin.
 • 19.09.2023 | A
  Celar dvakrat natančen v pokalu
  Po opravljenih reprezentačnih aktivnostih so bili slovenski reprezentanti pretekli konec tedna znova na delu v svojih klubih. Tokrat se je z dvema zadetkoma v pokalu izkazal Žan Celar, asistenco pa sta zabeležila Adam Gnezda Čerin ter Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Štirje zadetki za novo zmago
  Reprezentanca Slovenije je v San Marinu dobila tudi drugo septembrsko preizkušnjo. V domači mreži so končali štiri žoge, slovensko izbrano vrsto so do zmage popeljali Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrić in Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Danes s San Marinom po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v drevi ob 20.45 igrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Cilji v gosteh proti San Marinu so jasni. Vse razen nove zmage Slovenije, ta bi bila njena četrta v skupini H, bi bila senzacija. Tri točke so jasen cilj tudi slovenskega tabora.
 • 08.09.2023 | A
  V prodaji vstopnice za tekmi s Finsko in Kazahstanom
  Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji so se prevesile v drugo polovico, slovensko nogometno reprezentanco pa čakata še dve domači preizkušnji. 14. oktobra ob 18:00 v Ljubljani gostujejo Finci, 20. novembra pa v Stožice prihaja še reprezentanca Kazahstana. Vstopnice so že v prodaji.
 • 08.09.2023 | A
  Odmevi po zmagi nad Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je osredotočenost že usmerila proti nedeljski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Tja bo šla s pozitivnimi mislimi po pomembni četrtkovi zmagi proti Severni Irski (4:2) in v nesporni vlogi favorita.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenci pred več kot 12 tisoč gledalci napolnili mrežo Severne Irske
  Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah pred več kot 12 tisoč gledalci dobila še tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci so na krilih Benjamin Šeška, Andraža Šporarja, Petra Stojanovića, Jana Oblaka in ostalih s 4:2 premagala Severno Irsko.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenija danes proti Severni Irski
  Slovensko nogometno reprezentanco danes v Stožicah čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Slovenija v precej strnjeni skupini H cilja na nove tri točke v boju za dve mesti, ki vodita na turnir v Nemčiji.
 • 07.09.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 06.09.2023 | A
  Kek: Severnih Ircev se je treba lotiti s spoštovanjem
  Slovensko nogometno reprezentanco v četrtek čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci napovedal, da se bo Slovenija tekmeca, ki ji je v preteklih kvalifikacijah že povzročal precej težav, lotila s spoštovanjem in analitično.

DELI NA