08.06.2023 | A
Reprezentanca pričela s pripravami

Slovenska nogometna reprezentanca se je v sredo zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je pričela s pripravami na prihajajoči kvalifikacijski tekmi s Finsko in Dansko. Na prvem treningu v širši zasedbi so trenirali vsi fantje z izjemo Davida Brekala in Mihe Zajca, ki se bosta reprezentanci pridružila naknadno, medtem ko je zaradi težav s poškodbo po posebnem programu treniral Benjamin Šeško.

Nekateri fantje se sicer že dalj časa pripravljajo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, saj so želeli ohraniti dobro pripravljenost po hitrem zaključku klubskih sezon. Med slednjimi je tudi Andraž Šporar. »Sezono smo končali 14. maja, si privoščili kratek počitek in že 21. maja pričeli s pripravami na Brdu. Nogometna zveza Slovenije nam je omogočila vrhunske treninge in vse ostalo, kar potrebujemo, tako da sem prepričan, da se mesec dni tekmovalnega premora ne bo poznal,« ne skriva zadovoljstva nad delovnim programom napadalec Panathinaikosa, ki nestrpno pričakuje prihajajoča izziva.

»V Helsinkih nas čaka težka in izredno pomembna tekma. Borili se bomo za vsako žogo in s čvrstostjo skušali zadržati ničlo v obrambi. Če bomo izkoristili še kakšno njihovo napako, ne vidim ovir, da ne bi prišli do pozitivnega rezultata. Upam, da se bomo vrnili domov veseli in zadovoljni pričakali tekmo z Dansko,« je jasen Šporar, navdušen nad navijaško mrzlico v Sloveniji. »To da je stadion praktično že razprodan, se pri nas redko dogaja. Na tem je treba graditi. Sedaj imamo navijače za sabo, kar smo si tudi zaslužili z dobrimi igrami. Upajmo, da bomo imeli tudi na naslednjem zboru razprodan stadion dva tedna pred tekmo,« je optimističen Šporar.

Podobni občutki prevevajo tudi Sandija Lovrića. »Veliko nam pomeni, da bo stadion poln. Potrebujemo pomoč navijačev, saj lahko tako damo še nekaj več od sebe. Igramo za njih, z borbeno in dobro igro pa se jim želimo zahvaliti za prihod na tekmo,« pravi vezist Udineseja, ki je z dobrimi na Apeninskem polotoku pritegnil veliko zanimanja medijev in klubov.

»Bila je dolga sezona, vendar so moje misli sedaj stoodstotno pri reprezentanci. Na zbor smo prišli z veseljem in velikim ciljem, da naredimo naslednji korak na naši poti. Pomembno je, da se dobro pripravimo na nasprotnika in damo vse od sebe. Verjamem, da imamo dovolj moči,« zaključi Lovrić.

Tekst: MKo
Foto: MAl, M24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.

DELI NA