15.04.2023 | Prva liga Telemach
Remi med Domžalami in Bravom

Domžale - Bravo 2:2 (0:1)

* Stadion Domžale, sodniki: Mertik, Kranjc, Šprah.
* Strelci: 0:1 Štor (35.), 1:1 Kovačević (53., 11-m), 2:1 Barišić (68.), 2:2 Katinić (85.).
* Domžale: Tratnik, Đurić, Topalović (od 78. Offenbacher), Kovačević, Barišić, Hodžić, Saitoski (od 46. Podlogar), Pišek, Brecl, Fazlić (od 46. Awosanya), Husmani (od 67. Markuš).
* Bravo: Orbanić, Španring (od 82. Trontelj), Štor (od 90. Marjanac), Trdin (od 75. Flakus Bosilj), Kramarič, Jakšić, Kavčič, Selan, Kurtović, Katinić, Svetlin (od 82. Bušnja).
* Rumeni kartoni: Đurić, Saitoski, Pišek, hadžić; Orbanić, Kramarič.
* Rdeč karton: /

Sosedski obračun v Domžalah se je razpletel z delitvijo točk. Po prvem delu so bili v prednosti gostje iz Ljubljane, ki so v prejšnjem krogu premagali vodilno Olimpijo, a so domači v nadaljevanju poskrbeli za preobrat, nazadnje pa je Bravo še prišel do točke. Na lestvici imajo zdaj Domžalčani na petem mestu 45 točk, štiri manj od Mure, Bravo je sedmi z 31.

V precej nerazgibanem prvem delu je bila glavnina dogajanja strnjena v zadnjih desetih minutah. Najprej so v 34. gostje izvedli nevarno akcijo, po kateri je bil Tamar Svetlin sam pred vratarjem Gašperjem Tratnikom, a je slednji še odbil žogo v kot. Prav po tem kotu pa je minuto pozneje padel prvi gol na tekmi. Pred vrati je bil na pravem mestu Luka Štor in poskrbel za vodstvo Brava.

Nadaljevanje je bilo precej bolj zanimivo. Najprej je po akciji domačih v 47. minuti sodnik po ogledu posnetka odločil za najstrožjo kazen zaradi prekrška. Izvedel jo je Franko Kovačević, a je Matija Orbanić njegov strel po sredini gola ubranil. Vendar je pred tem zapustil dovoljeno območje gibanja, tako da je sodnik zahteval ponovitev. V drugem poskusu je bil Kovačević bolj natančen, s strelom po sredini gola je izenačil.

Domači so bili po izenačenju v naletu, to pa so 15 minut pozneje izkoristili za rezultatski preobrat. Kovačević je z desne strani podal pred vrata, kjer je bil povsem sam Bartol Barišič in z nekaj metrov žogo potisnil v mrežo.

Za hiter odgovor Brava bi lahko poskrbel Svetlin že minuto pozneje, a je vratar Domžal njegov poskus ubranil.

So pa nato Šiškarji prevzeli pobudo in bili v zadnjih 20 minutah nevarnejši. V 85. pa so tudi izenačili, po podaji Martina Kramariča z leve strani je domača obramba pred vrati zamudila, Maro Katinić pa je bil hitrejši kot Tratnik in je žogo ob vratnici z glavo preusmeril v gol.

Že v sodnikovem dodatku pa so imeli nogometaši Brava še priložnost za zmago, ko je po lepi akciji do žoge na kakšnih desetih metrih prišel David Flakus Bosilj, toda Tratnik jo je še preusmeril čez gol.

V naslednjem krogi bodo Domžalčani v soboto gostovali v Mariboru, Bravo pa bo v nedeljo, 23. aprila gostil Celjane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Bravo
    Bravo na krilih zmage v mestnem obračunu prihaja ob Kamniško Bistrico, Domžale pa po štirih tekmah brez zmage iščejo recept, da ostanejo v bitki za četrto mesto, ki še lahko prinese evropsko vstopnico.

DELI NA