03.05.2023 | Prva liga Telemach
Radomlje presenetile Olimpijo

Kalcer Radomlje - Olimpija 2:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Balažič, Praprotnik, Kovačič.
* Strelci: 0:1 Nukić (18.), 1:1 Sokler (50.), 2:1 F. Čuić (61.).
* Radomlje: Velić, Ševelj, Zulić, Dobrovoljc, Hrvoj, Gnjatić, Nuhanović (od 90+1. Pogačar), N'Landu (od 88. Sever), Štorman (od 46. F. Čuić), Cerar (od 46. Ouro), Sokler (od 81. Korun).
* Olimpija: Pintol, Karamatić, Estrada (od 65. Estrada), Milović, Lasickas, Rui Pedro (od 65. Aldair), Gavrić, Krdžalić (od 65. Elšnik), Posavec, Špehar, Nukić.
* Rumena kartona: Ševelj; Estrada.
* Rdeči karton: /.

V Domžalah sta se merili ekipi, ki sta v prvenstvu že izpolnili svoj cilj. Olimpija je postala prvak, Radomlje pa so obstale med elito. Tako dvoboj ni imel posebnega naboja. Trener gostov Albert Riera je pred sobotnim finalom pokala spočil večino svojih glavnih adutov, ob tem pa pogrešal kaznovane Đorđeja Crnomarkovića, Aljaža Krefla, Marcela Ratnika in Svita Sešlarja. Na koncu je "rezervna" zeleno-bela zasedba doživela poraz. Domači, ki so spomladi izgubili le enkrat - prav proti Olimpiji -, so do zmage prišli po boljši igri v drugem polčasu.

Olimpija je bila tista, ki je v uvodu pokazala konkretnejšo igro, med drugim so svoje priložnosti zapravili Dino Špehar v 14., Justas Lasickas v 15. in Anes Krdžalić v 16. minuti. V 18. pa so zeleno-beli povedli, potem ko je Rui Pedro podal z leve strani, Mustafa Nukić pa je z glavo zadel za 1:0.

Malce pozneje so imeli tudi Radomljani nekaj prebliskov, med drugim je moral Denis Pintol posredovati v 28. minuti po strelu Darlyja N'Landuja. Pozneje sta si ekipi sicer še priigrali nekaj zaključnih strelov, ki pa niso bili nevarni za ena ali druga vrata.

V 50. minuti so gostitelji izenačili, potem ko je ljubljanski obrambi pobegnil Ester Sokler in nato dobil še dvoboj s Pintolom za 1:1 in svoje deseti gol sezone. Sedem jih je dosegel na zadnjih osmih tekmah.

Sokler je imel veliko priložnost tudi v 59. minuti, vendar je bil takrat ljubljanski vratar na mestu. V 61. minuti pa so vendarle domači povedli, ko je po novi podaji Samsondina Oura iz bližine zadel Filip Čuić.

Pozneje je Sandi Nuhanović prišel dvakrat pred Pintola, a ni bil uspešen, ob mirnejši končnici tekme, v kateri je eno lepo priložnost zapravil še Filip Čuić pri domačih, Nukić pa pri gostih, ko je zgrešil z glavo, pa so se na koncu zmage le veselili Radomljani, sploh prve domače nad Olimpijo.

Radomlje bodo v 35. krogu 14. maja gostovale pri Bravu, Olimpija pa dan prej pri Domžalah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Olimpija
    Sredin spored odpira dvoboj Radomelj in Olimpije. Lahko mlinarji presenetijo prvake?

DELI NA