25.04.2021 | 2. SNL
Radomlje povečale prednost pred zasledovalci

Radomlje so z zmago v dvoboju z Rudarjem povečale prednost pred najbližjima zasledovalcema. Dob je doma remiziral s Triglavom, Krka pa je točko iztržila v dvoboju z Biljami. Brežice po zmagi nad Nafto ostajajo četrte. Ajdovci so pod vodstvom novega trenerja Lučića premagali Fužinar, Šmartno je slavilo v Krškem.

Vodilni Radomljani so odpor Velenjčanov strli v drugi polovici prvega polčasa. V 30. minuti je Kristijana Sekulića matiral Luka Cerar, devet minut kasneje je prednost gostiteljev podvojil Senad Jarović. Nekdanji up Domžal je bil v četrti minuti nadaljevanja srečanja natančen še drugič, rumeno-črni pa so srečanje nato mirno pripeljali h koncu. Prednost pred Dobom in Krko zdaj znaša šest točk, saj sta prva zasledovalca zgolj remizirala.


Dobljani so se, podobno kot na torkovi tekmi s Šmarčani, tudi v dvoboju s Triglavom izkopali iz težav. Kranjčani so ob polčasu vodili s tremi goli prednosti, a so v nadaljevanju srečanja zapravili prednost. Orli so povedli v 34. minuti, z enajstmetrovko Žana Kumerja, črno obdobje v domačih vrstah pa je do odmora z dvema goloma kaznoval Matic Kopač. Jernej Javornik je med polčasom predramil svoje varovance, ki so v drugem delu obračuna našli pot iz brezna. V 51. minuti je prednost gostov znižal Dino Zenković, junak torkove zmage pa je šest minut kasneje udaril še enkrat. Za končno delitev točk je v 76. minuti zadel Simon Gregorin. 


Krka je na svojem Portovalu gostila Biljence, ki so po zaslugi Luke Batiča dobili prvi polčas. Novomeščani so se po vrnitvi na igrišče veselili preobrata. V 55. minuti je izid poravnal Luka Vešner Tičić, po dobri uri igre pa je Marko Huč izkoristil kazenski udarec. Primorci se niso predali, dobrih deset minut pred koncem rednega dela srečanja je za novo izenačenje poskrbel Danijel Šturm. Krka je na svoj račun vpisala 35. točko, šeste Bilje so jih zbrale 27.


V Brežicah sta se udarila soseda na lestvici, tako Brežičani kot Lendavčani so v končnico sezone vstopili z enakim izkupičkom, Posavci pa po zmagi ostajajo na četrtem mestu. Dvoboj pod brežiškimi žarometi je že v uvodni fazi postregel s tremi zadetki. Mrežo Nafte je po manj kot treh minutah igre načel Gaber Petric, v deseti minuti pa je prednost podvojil Berat Bečiri. Lendavčane, ki so v torek na Ptuju dosegli kar pet zadetkov, a jih prejeli štiri, je v 15. minuti v igro vrnil Nermin Haljeta. Po burnem začetku spopada se rezultat v nadaljevanju prvega polčasa ni več spremenil, četrti in hkrati tudi zadnji zadetek pa je padel v 65. minuti. Razveselili so se ga v domačem taboru, Tin Martić je potrdil zmago gostiteljev.


Ajdovci in Šmarčani so zaključni lov na obstanek odprli s tremi točkami. Primorje je pod vodstvom novega trenerja Borivoja Lučića v Slovenj Gradcu premagalo Ravenčane. Primorci so slavili po rezultatskem preobratu, Fužinar je v 32. minuti povedel po hitri akciji, predložek Koritnika pa je v vodstvo pretvoril Tadej Trdina. Izkušeni napadalec se je po strelu z bližine veselil sedmega zadetka v sezoni. Tik pred koncem prvega polčasa je sledil hladen tuš. Amel Džuzdanović je izkoristil povratno podajo Jakoba Kodermaca in s strelom z roba kazenskega prostora matiral Tilna Marčiča. Izkušeni vezist je v 84. minuti udaril še drugič. Rdeče-črni so si priigrali najstrožjo kazen, Andraž Paradiž je pordečel zaradi igranja z roko, Džuzdanović pa je z udarcem v desni kot Marčiča priigral pomembne točke.


Uspešno je bilo tudi Šmartno, ki je gostovalo v Krškem. Na stadionu Matija Gubec je tik pred koncem srečanja že dišalo po delitvi točk in tekmi brez zadetkov, nato pa je v 92. minuti udaril Blaž Verhovšek. V zasedbi iz Šaleške doline, ki je bila blizu zmage že na torkovem gostovanju v Dobu, so se razveselili tretje zmage v letošnji sezoni.


Tudi v Beltincih smo bili priča podobnemu scenariju, a sta na prekmurski ravnici v končnici dvoboja Beltincev in Brd padla kar dva zadetka. V zadnji minuti rednega dela tekme so povedli Primorci, vendar veselje po golu Amadeja Mariniča ni trajalo dolgo. Domačini so izenačili že v naslednjem napadu, za delitev točk je poskrbel Mitja Mauko. Beltinčani so s 17. točko ujeli desete Ravenčane, Brda pa so kljub novi, deseti točki znova zdrsnile na rep lestvice. 


Edina nedeljska tekma je pripadla Dekančanom, ki so na domačem igrišču že v uvodu tekme strli Ptujčane. Štajersko mrežo je v osmi minuti prvi zatresel Kristijan Meštrić, pet minut kasneje je bil natančen še Adem Zyba. Gostje so v 58. minuti znižali zaostanek, a po zadetku Luke Lovenjaka niso uspeli priti še do izenačenja.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    V dvoboju za obstanek Radomljani do točke v zaključku
    Nogometaši Aluminija in Kalcer Radomelj so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Radomlje
    Kdo bo v zadnjih pet tekem letošnje sezone zakorakal z boljšim izhodiščem? Nogometaši Aluminija in Radomelj bodo v Kidričevem odigrali dvoboj začelja lestvice Prve lige Telemach.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 08.04.2024 | Prva liga Telemach
    V Radomljah predstavili novega trenerja, mlinarje bo vodil Darjan Slavic
    Darjan Slavic je novi trener članske ekipe Radomelj. Enainštiridesetletni Prekmurec bo skušal rumeno-črne v zaključku letošnjega prvenstva popeljati do obstanka v Prvi ligi Telemach.
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani do točke v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Koper
    Oliver Bogatinov je še pred dobrim tednom vodil Radomlje, zdaj pa bo kot trener Kopra nasprotnik svoje nekdanje ekipe. Kdo bo na prvi ligaški tekmi po trenerski rošadi prišel do novih točk?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Bogatinov ni več trener Radomelj
    Oliver Bogatinov po sporazumni prekinitvi sodelovanja ni več trener Radomelj, ki jih je vodil od začetka leta 2024. Ekipo bosta do nadaljnjega vodila Luka Žinko in Dragan Čadikovski.

DELI NA