14.01.2019 | 2. SNL
Radomlje ostale brez trenerja, Nafta brez prvega strelca

V teh dneh se počasi, a zanesljivo prebujajo tudi drugoligaška igrišča, znane pa so tudi nove kadrovske spremembe. Največ so jih potrdili v Beltincih in na Ptuju, medtem ko so Radomlje ostale brez trenerja, Nafta pa prvega strelca lanske sezone.

Vodilne Radomlje bodo v pomlad zakorakale z novim strategom, saj je Nermin Bašić sprejel mamljivo vabilo novogoriškega prvoligaša. Bosansko-hercegovski strateg je bil na čelu »mlinarjev« dobro leto in pol, v minuli sezoni je rumeno-črne popeljal do četrtega mesta, jeseni pa se je z mladim moštvom zavihtel na vrh ligaške razpredelnice. Bašić se je z vodstvom Radomelj dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe, pri nekdanjem prvoligašu pa še iščejo novega trenerja.

V Bravu so se, kot smo že pisali, že pred prazniki za sodelovanje dogovorili z izkušenim Andražem Krimom, iskanje okrepitev pa je v izjavah za medije napovedal tudi Andrej Razdrh, trener Tabora. Strateg Sežancev si spomladi želi več suverenosti predvsem na gostovanjih, kjer so Kraševci jeseni oddali precej točk. Sežanci nove moči iščejo predvsem v fazi napada, kjer je veliko bremena nosil Papa Ibou Kebe.

Priprave danes pričenjajo tudi Novomeščani, v minulem tednu pa so se zbrali tudi peti Dobljani. Četa trenerja Nenada Toševskega je uvodni trening opravila na igrišču z umetno travnato površino v Domžalah, »roletarji« pa so ob tem razkrili tudi pestro paleto pripravljalnih tekem. Modri se bodo med drugim pomerili tudi s šestimi prvoligaši, Triglavom, Rudarjem, Gorico, Krškim, Aluminijem in Domžalami, kot generalka pred nadaljevanjem prvenstva pa bo služil sosedski spopad z vodilnimi Radomljani. Dobljani se bodo med 10. in 14. februarjem pripravljali v hrvaškem Medulinu.

Brez močnega orožja se bo v pomlad podala lendavska Nafta, ki je danes pričela priprave, po dveh letih v modrem dresu pa jo bo zapustil prvi napadalec. »Marko Roginić si je zaželel novih izzivov in se bo preselil na Poljsko, kjer bo zaigral za enega izmed tamkajšnjih drugoligašev. Kot je dejal, se v Lendavi več ne vidi, nogometni klub pa mu pri prestopu v tujino ne želi povzročati težav,« je za spletno stran dejal Igor Magdič, Lendavčani pa so ob tem zapisali, da bodo za prvega strelca lanske sezone prejeli odškodnino, saj ima Hrvat s klubom sklenjeno veljavno pogodbo. Napadalec jeseni s šestimi goli ni uspel ponoviti dosežka iz prve polovice leta, ko je serijsko polnil mreže nasprotnikov in sezono sklenil z 21 zadetki na svojem računu. Prekmurci so se sicer razšli z Nikolo Matašem. 

Z močno spremenjeno igralsko posadko bo v pomlad krenila tudi Drava. Nikola Jaroš, ki je svoje varovance zbral sredi minulega tedna, bo spomladi pogrešal lepo število nosilcev igre. Denis Vezjak in David Lonzarič bosta nogometno pot nadaljevala pri avstrijskem Wildonu, Jon Šporn se je po sporazumni prekinitvi pogodbe preselil v soboško Fazanerijo, bivša »kurenta« pa sta tudi Jaka Bizjak ter Anej in Andraž Kolar. Aleksander Šeliga je zaključil kariero in se kot trener vratarjev pridružil Nafti, s katero sta priprave začela že omenjeni Bizjak in Rok Pirtovšek. Ptujčani so v izjavi za javnost zapisali, da bodo nastale luknje skušali zakrpati z nekaj povratniki na domačo zelenico. Tudi Drava čaka zanimiv spored pripravljalnih srečanj, med drugim so potrjene tekme z Rudarjem, Muro ter hrvaškima prvoligašema Lokomotivo in Gorico.

Ravenčani so svoje pristaše razveselili s povratkom znanega obraza. Po polletnem igranju v Avstriji se na Ravne vrača hitri Matevž Verhovnik, ki je v dresu Fužinarja uspešno nastopal že v prejšnjih sezonah. »Občutki so dobri, po pol leta se vračam v moštvo. Najbolj se veselim srečanja z navijači in bivšimi soigralci. Vrnil sem se, da ekipi pomagam pri doseganju ciljev in lovljenju čimvišje uvrstitve v 2. SNL,« je pred klubsko kamero dejal ljubljenec domačih navijačev.

Nekaj kadrovskih sprememb so potrdili tudi v Beltincih, ki so jesenski del prvenstva sklenili na devetem mestu lestvice. Vodstvo kluba se je razšlo s četverico nogometašev, ki so klubu pomagali do napredovanja med drugoligaše. Rumenega dresa v prihodnje ne bodo nosili Mitja Ciglarič, Mitja Kosi, Timi Pavel in Jernej Trstenjak, za katerega je že znano, da bo v prihodnje igral za Bad Radkesburg, moštvo iz avstrijske Radgone pa bo spomladi vodil nekdanji član »žutih markov« Marinko Šarkezi. Beltinčani so, potem ko so konec tedna pričeli priprave, predstavili tudi prvega novinca. Zlatko Gabor bo lahko spomladi računal na Tima Goloba, ki je jeseni igral za Rogaško, pred tem pa je bil član Drave, Fužinarja ter mladinskih selekcij Maribora in Aluminija. Prekmurce prva preizkušnja čaka že jutri, ko se bodo v Fazaneriji udarili z Muro, potrjeni pa so tudi dvoboji s Celjem, Aluminijem, Dravo, Rogaško, Turniščem, Bakovci in Serdico.

O dogajanju v taboru Ankarana Hrvatinov je za zdaj znanega bore malo, iz seznama pogodb, ki je objavljen na spletni strani NZS, pa je razvidno, da je profesionalno pogodbo s klubom prekinil osrednji branilec Luka Badžim.

Za zdaj je malo znanega tudi o načrtih in pripravah Rogaške, ki jo bo, kot smo že poročali, spomladi vodil Matej Polegek, Bilj, Ilirije, Jadrana in Brežic, ki prav tako išče novega trenerja. Brici, ki iščejo predvsem dodatno moč v napadu, se bodo zbrali 22. januarja. Omenjeno šesterico, vsaj glede na trenutni položaj, čaka boj za obstanek v 2. SNL.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA