Ptujčani šokirali pokalnega prvaka

Nogometaši Mure so se junija veselili naslova pokalnega prvaka, branjenje lovorike pa so zaključili že pred prvo oviro. Prekmurce so v Zavrču šokirali Ptujčani.

Ptujčani, ki so zaigrali brez Antona Rogine in Svena Dodleka, so se bolje znašli na zahtevni zelenici v Športnem parku Zavrč, kjer Drava gosti svoje tekme zaradi prenove domačega igrišča. Prvi polčas ni postregel z zadetki, v drugega pa so bolje zakorakali Štajerci. Soboška obramba je na vrhu kazenskega prostora s prekrškom zaustavila prodirajočega Matica Marciusa, ki je bil zanesljiv izvajalec najstrožje kazni.

Črno-bele je nekaj minut zatem prvič rešila vratnica, na drugi strani igrišča pa se je žoga po strelu Klemna Šturma kar dvakrat odbila od prečnika ptujskih vrat. V 79. minuti pa nov šok za Muro. Nelson Temitope je najprej stresel levo vratnico, po odbiti žogi pa so Ptujčani prišli do kota. V soboškem taboru so sicer protestirali, da se nihče od igralcev Mure pri strelu Marciusa ni dotaknil žoge, a je ostalo pri kotu. Prav po njem je najvišje skočil Gabriele Piras in Prekmurci so se znašli v izgubljenem položaju.

Drava je v zaključnih minutah zadražala prednost in se z odmevnim skalpom prebila v četrtfinale Pokala Slovenije. Mesto med osmimi klubi so si zagotovili tudi Maribor, Radomlje, Olimpija in Koper.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2018 | 2. SNL
    Derbi vodilnih v Fazaneriji
    Naslov prvaka je oddan Muri, ki se bo v soboto poslovila od domačega občinstva. Črno-beli bodo imeli v zaključku prvenstva vpliv tako na bitko za obstanek kot za drugo mesto, saj se bodo udarili z Zarico in Dravo. Pred derbijem vodilnih moštev lige sta pričakovanja predstavila Žiga Kous in Nastja Čeh.
  • 03.11.2017 | 2. SNL
    Mura po povečanje prednosti, Drava lovi priključek
    Drugoligaško prvenstvo se počasi bliža h koncu prve polovice, enega od vrhuncev jeseni bo v nedeljo gostil Ptuj. V najstarejšem slovenskem mestu se bodo pred kamerami Sportkluba udarili nogometaši Drave in Mure, drugega in prvega moštva 2. SNL.

DELI NA