25.03.2024 | 2. SNL
Prvi štirje do nove zmage

Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.

Nafta je po uvodnem porazu z Gorica dobila še tretjo tekmo nadaljevanja sezone, modri so bili po štirih zadetkih na Ravnah podobno učinkoviti tudi v Sežani. Kar trikrat je domačo zatresel Toni Lun Bončina, ki je Prekmurce v vodstvo popeljal v 14. minuti srečanja. Napadalec Nafta je v 34. minuti postavil izid polčasa, v 62. minuti pa se je razveselil prvega "hat-tricka" v lendavskem dresu. Bončina se je s 17 zadetki utrdil na vrhu ligaške lestvice strelcev, na zadnjih štirih tekmah pa je dosegel kar sedem golov. Za končnih 0:4 je v 69. minuti zadel še Stjepan Oštrek, ki je zdaj pri 11 doseženih zadetkih.


Goričani so gostili novomeško Krko, ki je še tretjič to pomlad ostala brez točk. Za Dolenjce sta bila usodna zadetka ob začetku in koncu tekme. V deveti minuti je bil uspešen Darko Hrka, pet minut pred koncem dvoboja pa je zmago potrdil Boris Krstić. Gorica po tretji spomladanski zmagi ostaja sedem točk za vodilnimi Lendavčani.


V soboto so bile na sporedu štiri tekme. Beltinčani so se po dveh remijih razveselili nove zmage, s katero so pred prihajajočim prekmurskim derbijem z Nafto zadržali drugo mesto in štiri točke zaostanka za vrhom lestvice. Dvoboj z Velenjčani je z enajstmetrovko v 30. minuti obračuna odločil domači kapetan Luka Pihler, ki je imel že v uvodu srečanja izredno priložnost za vodstvo, tik pred koncem tekme pa je zatresel še okvir gola gostov.


Primorski obračun Tolmina in Bilj sta zaznamovali enajstmetrovki gostov, ki so izkoristili obe in tako prekinili niz brez zmage, ki se je vlekel še iz jesenskega dela sezone. Tik pred polčasom je prvo najstrožjo kazen izkoristil Nejc Doplihar, šest minut pred koncem obračuna pa je z bele točke zadel še Luka Pršo. Tolminci so izgubili tudi četrto spomladansko preizkušnjo, Biljenci pa so zdaj pri 26 točkah, treh več kot Tolminci.


Bistričani so se zmage razveselili v Ljubljani, ob ponovnem debiju trenerja Gorana Stankovića so slavili z 0:2. V 13. minuti je mrežo Ilirije načel Ante Kuli, v 67. minuti pa je bil uspešen še Brin Horvat.


V večernem sobotnem terminu so se pred kamero NZS pomerili nogometaši Triglava in Brinja. Grosupeljčani so povedli v peti minuti, ko je Rok Štorman z 19 metrov neubranljivo zadel v zgornji desni kot Grega Sorčana. V drugem polčasu je nogometno igro oviralo neurje z močnim vetrom in dežjem, zato je bila tekma prvič prekinjena v 72., nato pa še drugič in dokončno v 77. minuti. Kranjčani in Grosupeljčani so tekmo dokončali v ponedeljek, ko pa zaključne minute niso ponudile spremembe izida.


Primorje je v primorskem dvoboju gostilo Dekane, Ajdovci pa so se razveselili nove zmage. Matic Zavnik je v 22. minuti izkoristil prvi kazenski udarec na srečanju, le tri minute kasneje pa je domačo prednost povišal Goncalo Agrelos. Po dobri uri igre so rdeče-črni prišli še do druge enajstmetrovke, v polno je meril Edvin Suljanović. Gostje so zaostanek znižali šest minut pred koncem tekme, ko je v polno meril Ivan Iveljić, piko na i zmagi sinov burje pa je kmalu zatem z drugim golom na tekmi postavil Matic Zavnik. Primorje ostaja na tretjem mestu lestvice, za vodilno Nafto zaostaja šest točk.


Konjičani so se s točkami vrnili z gostovanja na Ravnah na Koroškem. Lovro Grajfoner je v 18. minuti izkoristil strel z bele točke, Ikenna Divine Igwe pa je v 36. minuti poravnal izid in postavil izid prvega polčasa. Odločitev o zmagovalcu je padla v 73. minuti, ko je za zmago Dravinje zadel Žan Ramšak. Štajerci so s 27 točkami deveti, Fužinar je 14. in ima pred Ilirijo tri točke naskoka.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija s pomembno zmago ujela Kraševce
    Sedemindvajseti krog 2. SNL so s tekmo začelja lestvice odprli nogometaši Ilirije in Tabora. Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ljubljančani pa so z zmago izenačili točkovni izkupiček Kraševcev.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA