09.12.2022 | Pokal Terme Olimia
Prvi polčas pokalnega četrtfinala

Nocoj bo v znamenju futsal pokala, na sporedu so uvodne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia, v moški konkurenci se igra 28. sezona. Naslov prvaka brani Dobovec, povratne tekme bodo 3.2., finalni turnir četverice pa vnovič v Podčetrtku, 24. in 25.2. 2023.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekma, 9.12.
FK Dobovec - ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije - Kix Ajdovščina (20.45)
FK Dobrepolje - KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko Vrhnika - KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Primorski obračun

Na Obali se bosta pomerila KMN Bronx Škofije in Kix Ajdovščina. Kixi so edini drugoligaš, ki je ostal v boju za uvrstitev na finalni turnir. „Brez bele zastave gremo v Koper. Dobrepolje je v prejšnjem krogu 1. SFL pokazalo, kakšen je recept za Bronxe. Ustaviti je treba Nika Zajca. Vem, da bodo naši igralci pustili srce na parketu,“ pove trener Kixov Emil Đukić, ki ima tako kot vsi trenerji v tem času sezone težave s sestavo ekipe zavoljo poškodb in bolezni. Danes bosta pri Kixih zagotovo manjkala Admir Ćosić in golman Mark Birsa. „V Koper gremo po aktiven rezultat, po zmago,“ je jasen Đukić, čigar zasedba je v osmini finala pokala izločila Sevnico. Ekipa KMN Bronx prihaja na pokalno tekmo po porazu v Dobrepolju.

„Tam smo videli, da če ni želje in pravega pristopa, ne moremo premagati nikogar. V prvih treh mesecih sezone smo bili na tem področju dobri. Želimo si pokazati, da je bil to v petek le spodrsljaj. Danes nas čaka prvi polčas z Ajdovci, drugi pa sledi,“ začne napoved Damir Pertič, ki vodi KMN Bronx Škofije. „Nocoj gostimo Kixe, ki imajo ekipo, ki je zmes izkušenj in mladosti, tudi neka prvoligaških imen je. Nikakor jih je ne smemo podceniti, na kocki pa je veliko – gre za uvrstitev na finalni turnir pokala Terme Olimia,“ sklene Pertič.

Domačini bi v toplice

V Dobrepolju se bosta za polfinale pokala udarila domači klub in KMN Oplast. V tej sezoni sta odigrala dve medsebojni tekmi – v Kobaridu je bilo 2:2, v Dobrepolju zmaga Oplasta (1:4).

„Želimo si v Podčetrtek, želimo v toplice,“ v svojem slogu začne trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je vesel, da so pred tednom dni prišli do sploh prve domače prvoligaške zmage. Zdaj pa si želi, da del tega pokažejo tudi nocoj, ko bo domača dvorana spet polna. Trener Kaljevič ne ve, ali bo lahko nocoj računal na dvojec Sifet Liđan&Kevin Strnad, ki ima težave s poškodbo.

„Smo pa cel teden dobro trenirali, v goste pa nam prihaja Oplast, čigar igra nam leži. V tej sezoni smo z njimi dvakrat že igrali, menim, da smo napake v igri odpravili. Zato si želimo zelo, da nam uspe, da se prvič v klubski zgodovini uvrstimo na finalni turnir pokala Terme Olimia,“ sklene Kaljevič, ki pa se v isti sapi zaveda, da jih čaka zahtevno delo proti kvalitetni ekipi Oplasta.

Oplast je že osvajal pokalni naslov, zdaj si želi vnovič na finalni turnir pokala. „Čaka nas prva tekma, ki še ni odločilna. To je prvi polčas. Odhajamo pa po aktiven rezultat. Z željo, da odpravljamo napake v igri. Predvsem nam zmanjka zbranost v obrambi. Vemo, kako bi igrali, vemo, kako bi se branili. A imamo preveč nihanj in oscilacij v igri,“ opozarja trener Kavčič, ki pa bo nocoj lahko računal na kapitalca v napadu Anžeta Široka, ki se vrača v ekipo.

Oslabljeni k branicu naslova

Dobovec se po ligi prvakov vrača v ustaljene ligaške in pokalne tirnice. Ekipa trenerja Kujtima Morine želi nocoj narediti prvi korak k uvrstitvi na finalni turnir pokala, kjer bo lovila šesto pokalno lovoriko. Gostje prihajajo k Dobovcu v precej zdesetkani postavi, zato trener Gregor Ceglar sinoči še ni vedel, s kom bo lahko sploh igral. Ob tem je priznal, da na gostovanje odhaja brez pretiranih pričakovanj.

Dvakrat v petih dneh

Se pa obeta izredno zanimiva tekma na Vrhniki, kjer bo domači Siliko gostil KMN Meteorplast Šic bar. Ekipi se bosta pomerili tudi v ligaški konkurenci, prva naslednja medsebojna tekma bo že v torek, 13.12., potem pa glavnina obeh ekip odpotuje z reprezentanco U21 na turnir v Francijo.

„Čaka nas leteči KMN Meteorplast,“ napove trener Silika Mile Simeunovič, ki je pozorno spremljal zadnjo ligaško tekmo ekipe iz Ljutomera, ki je v gosteh remizirala z Dobovcem. „Vzeli so točko favoritu Dobovcu. Zelo so bili motivirani. Po taki tekmi, kot so jo odigrali, vem, da prihajajo na Vrhniko z velikimi apetiti,“ je jasen Simeunovič.

„Plan je tak, da zaustavimo dva ključna igralca: Roka Šnofla in Denisa Kneževiča. O tem smo govorili na zadnjem treningu in se temu maksimalno posvetili. Da sta gonilni sili ekipe, sta dokazala tudi proti Dobovcu, ko sta bila oba zelo razigrana. Na prvi naši medsebojni tekmi smo ju ustavili, a od tedaj je minilo že precej časa, v tem obdobju je KMN Meteorplast Šic bar zrasel,“ dodaja Simeunovič, ki to pot potrdi in tudi pohvali svojo ekipo, ki je cel teden dobro trenirala. Simeunovič pa ima sladke skrbi, po 15 enakovrednih igralcev, ki konkurirajo za mesto v ekipi.

KMN Meteorplast Šic bar je proti Dobovcu resnično navdušil, trener Robert Grdović pa si lahko le želi, da del tega naboja, ki ga je pokazala ekipa v Rogatcu, prenese še na Vrhniko, kjer so meteorji v letošnji sezoni, v 5. krogu je bilo, klonili s 5:1.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA