09.12.2022 | Pokal Terme Olimia
Prvi polčas pokalnega četrtfinala

Nocoj bo v znamenju futsal pokala, na sporedu so uvodne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia, v moški konkurenci se igra 28. sezona. Naslov prvaka brani Dobovec, povratne tekme bodo 3.2., finalni turnir četverice pa vnovič v Podčetrtku, 24. in 25.2. 2023.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekma, 9.12.
FK Dobovec - ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije - Kix Ajdovščina (20.45)
FK Dobrepolje - KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko Vrhnika - KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Primorski obračun

Na Obali se bosta pomerila KMN Bronx Škofije in Kix Ajdovščina. Kixi so edini drugoligaš, ki je ostal v boju za uvrstitev na finalni turnir. „Brez bele zastave gremo v Koper. Dobrepolje je v prejšnjem krogu 1. SFL pokazalo, kakšen je recept za Bronxe. Ustaviti je treba Nika Zajca. Vem, da bodo naši igralci pustili srce na parketu,“ pove trener Kixov Emil Đukić, ki ima tako kot vsi trenerji v tem času sezone težave s sestavo ekipe zavoljo poškodb in bolezni. Danes bosta pri Kixih zagotovo manjkala Admir Ćosić in golman Mark Birsa. „V Koper gremo po aktiven rezultat, po zmago,“ je jasen Đukić, čigar zasedba je v osmini finala pokala izločila Sevnico. Ekipa KMN Bronx prihaja na pokalno tekmo po porazu v Dobrepolju.

„Tam smo videli, da če ni želje in pravega pristopa, ne moremo premagati nikogar. V prvih treh mesecih sezone smo bili na tem področju dobri. Želimo si pokazati, da je bil to v petek le spodrsljaj. Danes nas čaka prvi polčas z Ajdovci, drugi pa sledi,“ začne napoved Damir Pertič, ki vodi KMN Bronx Škofije. „Nocoj gostimo Kixe, ki imajo ekipo, ki je zmes izkušenj in mladosti, tudi neka prvoligaških imen je. Nikakor jih je ne smemo podceniti, na kocki pa je veliko – gre za uvrstitev na finalni turnir pokala Terme Olimia,“ sklene Pertič.

Domačini bi v toplice

V Dobrepolju se bosta za polfinale pokala udarila domači klub in KMN Oplast. V tej sezoni sta odigrala dve medsebojni tekmi – v Kobaridu je bilo 2:2, v Dobrepolju zmaga Oplasta (1:4).

„Želimo si v Podčetrtek, želimo v toplice,“ v svojem slogu začne trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je vesel, da so pred tednom dni prišli do sploh prve domače prvoligaške zmage. Zdaj pa si želi, da del tega pokažejo tudi nocoj, ko bo domača dvorana spet polna. Trener Kaljevič ne ve, ali bo lahko nocoj računal na dvojec Sifet Liđan&Kevin Strnad, ki ima težave s poškodbo.

„Smo pa cel teden dobro trenirali, v goste pa nam prihaja Oplast, čigar igra nam leži. V tej sezoni smo z njimi dvakrat že igrali, menim, da smo napake v igri odpravili. Zato si želimo zelo, da nam uspe, da se prvič v klubski zgodovini uvrstimo na finalni turnir pokala Terme Olimia,“ sklene Kaljevič, ki pa se v isti sapi zaveda, da jih čaka zahtevno delo proti kvalitetni ekipi Oplasta.

Oplast je že osvajal pokalni naslov, zdaj si želi vnovič na finalni turnir pokala. „Čaka nas prva tekma, ki še ni odločilna. To je prvi polčas. Odhajamo pa po aktiven rezultat. Z željo, da odpravljamo napake v igri. Predvsem nam zmanjka zbranost v obrambi. Vemo, kako bi igrali, vemo, kako bi se branili. A imamo preveč nihanj in oscilacij v igri,“ opozarja trener Kavčič, ki pa bo nocoj lahko računal na kapitalca v napadu Anžeta Široka, ki se vrača v ekipo.

Oslabljeni k branicu naslova

Dobovec se po ligi prvakov vrača v ustaljene ligaške in pokalne tirnice. Ekipa trenerja Kujtima Morine želi nocoj narediti prvi korak k uvrstitvi na finalni turnir pokala, kjer bo lovila šesto pokalno lovoriko. Gostje prihajajo k Dobovcu v precej zdesetkani postavi, zato trener Gregor Ceglar sinoči še ni vedel, s kom bo lahko sploh igral. Ob tem je priznal, da na gostovanje odhaja brez pretiranih pričakovanj.

Dvakrat v petih dneh

Se pa obeta izredno zanimiva tekma na Vrhniki, kjer bo domači Siliko gostil KMN Meteorplast Šic bar. Ekipi se bosta pomerili tudi v ligaški konkurenci, prva naslednja medsebojna tekma bo že v torek, 13.12., potem pa glavnina obeh ekip odpotuje z reprezentanco U21 na turnir v Francijo.

„Čaka nas leteči KMN Meteorplast,“ napove trener Silika Mile Simeunovič, ki je pozorno spremljal zadnjo ligaško tekmo ekipe iz Ljutomera, ki je v gosteh remizirala z Dobovcem. „Vzeli so točko favoritu Dobovcu. Zelo so bili motivirani. Po taki tekmi, kot so jo odigrali, vem, da prihajajo na Vrhniko z velikimi apetiti,“ je jasen Simeunovič.

„Plan je tak, da zaustavimo dva ključna igralca: Roka Šnofla in Denisa Kneževiča. O tem smo govorili na zadnjem treningu in se temu maksimalno posvetili. Da sta gonilni sili ekipe, sta dokazala tudi proti Dobovcu, ko sta bila oba zelo razigrana. Na prvi naši medsebojni tekmi smo ju ustavili, a od tedaj je minilo že precej časa, v tem obdobju je KMN Meteorplast Šic bar zrasel,“ dodaja Simeunovič, ki to pot potrdi in tudi pohvali svojo ekipo, ki je cel teden dobro trenirala. Simeunovič pa ima sladke skrbi, po 15 enakovrednih igralcev, ki konkurirajo za mesto v ekipi.

KMN Meteorplast Šic bar je proti Dobovcu resnično navdušil, trener Robert Grdović pa si lahko le želi, da del tega naboja, ki ga je pokazala ekipa v Rogatcu, prenese še na Vrhniko, kjer so meteorji v letošnji sezoni, v 5. krogu je bilo, klonili s 5:1.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 09.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Bronx v gosteh, Meteroplast in Siliko doma
  V gosteh sta bila uspešna FK Dobovec in KMN Bronx Škofije, doma sta se zmag veselila FK Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. Povratne tekme bodo na sporedu 30.1. Na finalni turnir se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe, finalni turnir pa bo v Podčetrtku 8. in 9. marca.
 • 08.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Kamere Šport TV-ja v Kobaridu, osmerica v lov na finalni turnir
  V torek, 9.1., se začenja četrtfinale pokala Terme Olimia. Uvodne tekme so na sporedu v Oplotnici, na Vrhniki, v Kobaridu in Ljutomeru. Tekmo iz Kobarida bosta lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 17.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila na sporedu žreba futsal pokala. Dobili smo polfinalna para ženskega futsal pokala in četrtfinalne pare futsal pokala Terme Olimia.
 • 13.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  V petek žreb ženskega in moškega futsal pokala
  Minuli teden je bil v znamenju pokala Terme Olimia in ženskega futsal pokala. Zdaj pa je jasno, da bo v petek, 17.11., opravljen žreb parov četrtfinala pokala Terme Olimia in polfinala ženskega futsal pokala.
 • 09.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Znani vsi četrtfinalisti pokala
  Torek in sredo sta bila v znamenju osmine pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani FK Dobovec. V torek sedem tekem, osma v sredo v Ljubljani. Znanih vseh osem četrtfinalistov.
 • 24.10.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  Danes sta bila na sedežu Nogometne zveze Slovenije opravljena žreba osmine pokala Terme Olimia in četrtfinala ženskega futsal pokala.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.

DELI NA