09.06.2019 | U21
Proti Gruziji brez Mlakarja in Celarja

Slovenska reprezentanca do 21 let bo jutri v Lendavi ob 17.30 odigrala novo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Gruzije. Selektor Primož Gliha optimistično pričakuje nov dvoboj z Gruzijci, saj so naši fantje nedavno slavili odmevno zmago v Švici.

»Zanimivo je, da smo pred dvema mesecema izgubili z Gruzijo s 3:0, sedaj pa nekoliko premešali igralski kader in premagali 8 reprezentanco na svetu v tej starostni kategoriji. To je velik uspeh, predvsem pa me veseli pozitiven karakter ekipe. Tokrat smo igrali z dvema napadalcema, kar je lahko zelo tvegano, saj ti lahko na drugi strani trpi zvezna vrsta. Ta zmaga je za nas še toliko bolj pomembna, saj smo igrali pred velikim številom slovenskih navijačev. To za nas predstavlja največje zadovoljstvo, saj smo se jim za podporo zahvalili z zmago,« po odmevnem uspehu pravi Gliha, ki bo jutri v Lendavi pogrešal oba strelca iz Švice.

»Proti Gruziji bomo nekoliko oslabljeni, saj nam bosta manjkala oba napadalca, ki sta dosegla zadetek proti Švici. Mlakar se je priključil A-reprezentanci Slovenije, medtem ko se je Celar vrnil v Rim, kjer ga čaka polfinale italijanskega mladinskega prvenstva proti ekipi Interja. To prinaša lepo priložnost za ostale fante, da pokažejo svoj pravi karakter in izkoristijo situacijo, ki se jim ponuja,« je jasen slovenski selektor, ki bo temu primerno moral tudi prilagoditi sistem igre. Na priložnost v konici napada čakata Haris Kadrić in Luka Štor, ki sta letos opozorila nase v najmočnejšem slovenskem prvenstvu.

Mlada reprezentanca Slovenije bo do evropskega prvenstva U21 2021, ki ga bosta gostila Slovenija in Madžarska, pogrešala prave tekmovalne preizkušnje. Gostitelju namreč ni potrebno v kvalifikacije, bodo pa zato slovenski ljubitelji nogometa spremljali atraktivne prijateljske tekme. Slovenija bo namreč po Gruziji gostila še Anglijo in Madžarsko, novembra pa jo čaka še gostovanje v Albaniji. Slovenski selektor je kljub temu zadovoljen s pripravami njegovih varovancev, ki so v preteklem letu dosegli nekaj odmevnih uspehov.

»V preteklem letu smo odigrali 7 kakovostnih mednarodnih tekem, štirikrat smo zmagali, dvakrat remizirali in enkrat izgubili. Predvsem izstopata zmaga nad Švico in neodločen rezultat nad svetovnimi prvaki Francozi, kar nam daje motivacijo tudi za naprej. Ti rezultati so nagrada za vse trenerje, ki so v preteklosti delali s temi fanti in jih razvijali v pravi smeri,« zaključi Gliha.

Tekmo med Slovenijo in Gruzijo si bo v Lendavi moč ogledati brez plačila vstopnice. Nogometna zveza Slovenije je ob tem zagotovila tudi spletni prenos, ki ga boste lahko spremljali na uradni spletni strani NZS.si.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 10.06.2019 | U21
  V Lendavi brez zmagovalca
  Slovenska reprezentanca do 21 let se je v Lendavi razšla z Gruzijo z rezultatom 1:1 (0:1).
 • 07.06.2019 | U21
  Mladi Slovenci uspešni v Švici
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let, ki jo vodi Primož Gliha, je v prijateljski tekmi v mestu Aarau z izidom 2:1 premagala Švico. Za slovensko zmago pred okrog tri tisoč gledalci sta zadela Jan Mlakar in Žan Celar.
 • 06.06.2019 | U21
  Jutri s Švico
  Članska izbrana vrsta se bo jutri v Celovcu udarila z Avstrijo, nova preizkušnja pa čaka tudi reprezentanco do 21 let. Aarau bo ob 19. uri gostil spopad mladih Švicarjev in Slovencev, ki bodo prijateljski obračun izkoristili kot pripravo na domače evropsko prvenstvo.
 • 04.06.2019 | U21
  Švica bo pravi pokazatelj
  Slovenska reprezentanca do 21 let se intenzivno pripravlja na prihajajoči prijateljski tekmi s Švico in Gruzijo. Slovenski selektor Primož Gliha v primerjavi s prvotnim seznamom ne bo računal na poškodovanega Žana Kolmaniča in Roka Vodiška, ki ureja klubski status
 • 27.05.2019 | U21
  Gliha izbral za Švico in Gruzijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 7. in 10. junija odigrala mednarodni prijateljski tekmi proti reprezentancama Švice in Gruzije.
 • 22.03.2019 | U21
  U21: Poraz v Gruziji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Goriju izgubila z Gruzijo z 0:3 (0:1).
 • 21.03.2019 | U21
  Tekmovati od prve minute
  Reprezentanca do 21 let bo jutri odigrala prvo srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija skupaj z Madžarsko gostila leta 2021. Prvi nasprotniki mladih Slovencev bodo vrstniki iz Gruzije.
 • 13.03.2019 | U21
  Gliha izbral za Gruzijo, znani prvi tekmeci
  Slovenska reprezentanca do 21 let začenja s pripravami na evropsko prvenstvo U21 2021, ki ga bo gostila Slovenija. Našim fantom tokrat ne bo treba v kvalifikacije, saj ima gostitelj mesto na prvenstvu zagotovljeno, tako da se bodo do prvenstva vrstile številne prijateljske tekme.
 • 29.01.2019 | U21
  Izvršni odbor potrdil Gliho, Radosavljevića in Žlogarja
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji  31. seji odločal o imenovanju selektorjev mlajših in mlade reprezentance. Na položajih selektorjev reprezentanc U16, U17 in U21 bodo priložnost dobili nekdanji slovenski reprezentanti.

DELI NA