22.07.2019 | 2. SNL
Pričenja se tudi drugoligaški ples

Konec tedna se s tekmami prvega kroga pričenja tudi drugoligaški ples. Klubi napovedujejo zanimivo prvenstvo, kadrovsko dogajanje je postreglo z nekaj zanimivimi prestopi, o naslovu prvaka pa bo odločalo 30 krogov. Kdo vse se bo vmešal v boj za vrh lestvice?

Sobota, ob 17.00: KRKA - KOPER
Sodnik: Bojan Tkalčič
Neposredni prenos: Sportklub 1

Koper bo v letošnji sezoni novinec v 2. SNL, kljub temu pa na Bonifiki ne skrivajo, da želijo že v prvi sezoni zasesti vrh ligaške razpredelnice. Že pozimi okrepljena zasedba v dodatnih kvalifikacijah za vstop v 2. SNL ni imela težav z ekipo Grada, vodstvo kluba pa je poleti okrepilo igralsko zasedbo. Prvo ime koprskega prestopnega roka je povratnik na Bonifiko Dare Vršič, v Koper pa sta se vrnila tudi Igor Nenezić in Goran Galešić. Miran Srebrnič je pomembno okrepitev dobil tudi v Žanu Žužku, konkurenco v obrambni vrsti sta okrepila tujca Darko Mišić in Ivan Borna Jelić. Koprčani bodo uvodoma napadli novomeški Portoval, na katerem je poletje prineslo spremembo na trenerski klopi. Borivoja Lučića je nasledil Zoran Zeljković, ki z Ilirije ni uspel zadržati med drugoligaši, v Novem mestu pa je izgubil nekaj nosilcev igre. Lučiću je na sever Primorske sledil najboljši vratar lanske sezone Darko Marjanović, ki ga bo zamenjal Toni Šušković, Dolenjsko je zapustil Bruno Marotti, Jan Novak se je preselil na Ptuj, Miha Vidmar pa kariero nadaljuje na Islandiji.

 

Sobota, ob 17.30: GORICA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Marko Podgoršek

Sinje-modri prvič po osamosvojitvi niso del prvoligaške elite, »vrtnice« pa se želijo kar se da hitro vrniti v najmočnejši razred slovenskega nogometa. Na severu Primorske se po izpadu v 2. SNL niso uspeli izogniti odhodom. Grega Sorčan je prestopil v Domžale, Andrijo Filipovića so zvabili na Nizozemsko, Semir Smajlagić se je za eno leto preselil v rodno BiH, po skoraj desetletju pa se je od Gorice poslovil tudi Uroš Celcer. Alen Jogan je nogometne čevlje obesil na klin, Amel Džuzdanović bo skušal nogometno kariero obuditi v rodni Ajdovščini. Borivoje Lučić vseeno razpolaga s kakovostno zasedbo, v kateri vsaj za zdaj najdemo še Osujija, Velikonjo, Lipuščka, Grudino in druge, Primorci pa so svoje vrste okrepili z vratarjem Darkom Marjanovićem in povratnikom Luko Volaričem. Prvi tekme Goričanov bodo Beltinčani, ki se v prvenstvo podajajo z novim trenerjem Radovanom Karanovićem in pomlajeno igralsko posadko, kar je v veliki meri tudi posledica sodelovanja z Muro. Rumeno-modre je zapustila četverica igralcev, med njimi tudi otrok kluba Jan Hartman.

 

Sobota, ob 17.30: KRŠKO - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Aleksandar Matković

Krško, ki se je skupaj z Gorico poslovilo od Prve lige Telekom Slovenije, je v primerjavi s primorskim klubom precej večja neznanka. Na Gubcu so močno prevetrili podobo slačilnice, z izjemo Esterja Soklerja in dolgoletnega vratarja Marka Zalokarja pa je ekipa praktično povsem nova. V posavsko prestolnico sta se vrnila Žiga Jurečič in Luka Štefanac, ki pa še okreva po poškodbi. Tudi novi strateg je povratnik, zelene bo vodil Iztok Kapušin, v preteklosti že trener Krškega. Nekdanji trener Celja bo v novi sezoni sodeloval z znancem iz knežjega mesta Lovrom Čirjakom, prav Dalmatinec pa je najžlahtnejše ime v dolgi vrsti novinec v Krškem. Veliko sprememb se je zgodilo tudi v Radomljah. »Mlinarji« so vodenje moštva zaupali Oskarju Drobnetu, ki je med drugimi izgubil Nermina Haljeto, Davida Adama, Jureta Pergerja, Luko Gajića, Ivorja Horvata, Igorja Barukčića in druge. V Radomljah so pomladili ekipo, pet dni pred pričetkom prvenstva pa so javnosti predstavili enega novinca. Med vratnicama bo stal Filip Lojen, ki je bil zadnji dve sezoni s strani Celja posojen Rogaški.

 

Sobota, ob 17.30: FUŽINAR VZAJEMCI - ROLTEK DOB
Sodnik: David Šmajc

Fužinar glede na poletno kadrovanje spada med klube, ki bodo potihem naskoakovali vrh lestvice. Korošci so zadržali večino nosilcev igre, med tekmovalnim premorom pa so okrepili predvsem napad. Ravenčani so močnejši za izkušenega Tadeja Trdino, ki se je pred leti dokazal v avstrijski Bundesligi, v Kidričevem pa ob manjši minutaži ni pustil najboljšega vtisa. Olimpija je na Koroško posodila Matevža Turkuša in Žana Medveda, ki se je v dresu Fužinarja izkazal že minulo jesen. Fužinar je bil v minuli sezoni neugoden zalogaj na domači zelenici, nič drugače pa ne bo niti letos. Z gostovanjem na Ravnah se bodo prvi spoprijeli Dobljani, ki v sezono 2019/20 prav tako vstopajo s spremenjeno ekipo. Nenad Toševski je izgubil Gabra Petrica, ki je postal član Triglava, »roletarji« pa so pred dnevi registrirali prvi paket novincev. Tadej Rems, Erwin Tiganj in Gašper Tratnik se v Dob selijo iz Ilirije, modrim pa sta se pridružila še Luka Gajić in Mario Guberac.

 

Sobota, ob 17.30: NAFTA 1903 - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Denis Šabanagić

Nafta je bila eno od razočaranj prejšnje sezone, Lendavčani pa so s petim mestom zaostali za pričakovanji in napovedmi ob začetku prvenstva. Pri najvzhodnejšem drugoligašu so zadržali nosilce igre, slovaški strateg Marian Sluka, ki ga je v Lendavo poslal partnerski ZTE, pa bo računal na trojico madžarskih novincev. Toth in Szökrönyös sta se v Lendavo preselila prav iz Zalaegerszega, Bolla pa je bil nazadnje član Haladaša. Med novinci je slovenskim ljubiteljem nogometa najbolj znan Mihael Rebernik, ki se med modre seli po praktično nevidni epizodi na soboški Fazaneriji. Prenovljena Nafta bo prvi paket točk napadla v soboto, ko pod lendavskimi griči gostujejo Brežice. Posavci so se spomladi ob »pomoči« Ankarančanov rešili izpada med tretjeligaše, poletje pa je prineslo nove rošade. Trener Vitomir Butorac, ki se je v Brežice preko Olimpije preselil iz mladinskega pogona zagrebškega Dinama, sicer računa na pravo četico hrvaških nogometašev, med njimi tudi na oba sinova Zvonimira Solda.

 

Sobota, ob 17.30: JADRAN DEKANI - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Alen Bubek

Kako visoko lahko jeseni poseže Drava? »Kurenti« po sezoni vzponov in padcev ne napovedujejo naskoka na sam vrh, čeprav so v mestu ob Dravi poleti sestavili zanimivo ekipo, ki ji bo poveljeval Muamer Vugdalić. Dravi sta se iz Maribora pridružila Lovro Grajfoner in Fran Šlamberger, za zadetke bosta zadolžena Nermin Haljeta in Sebastjan Šlak, v preteklosti člana Domžal oziroma Mure. Jan Razgoršek pa se v Dravo seli iz vrst Dravograda, iz Novega mesta pa se v najstarejše slovensko mesto podal Jan Novak. Na Ptuj se je vrnil Matic Marcius, ki je bil tako kot Ante Melvan nazadnje član Brd. Prvi nasprotnik Drave bo Jadran, pri katerih so poleti prav tako posegli po trenerski rošadi. Nedžada Okčića je nadomestil Erik Kržišnik. »Pesjani« so v lanski sezoni načrte prekrižali nekaj favoritom, so lahko v prvem krogu nove sezone usodni za Dravo?

 

Sobota, ob 17.30: ROGAŠKA - VITANEST BILJE
Sodnik: Blaž Kos

Za spremembo na trenerski klopi so se odločili tudi v Rogaški Slatini, črno-belim bo poveljeval stari znanec drugoligaških zelenic Damjan Romih. Nekdanji nogometaš Celja, ki je nazadnje vodil ekipo Doba, je poleti izgubil prvega vratarja Filipa Lojena, med črno-belimi pa ostaja Alen Neskić. Prvi strelec kluba v minuli sezoni je nekaj zadetkov dosegel tudi v pripravljalnem obdobju, ko sta bila med bolj vročimi tudi Vito Gorza in Siniša Antonić. Slatinčani bodo sezono odprli na domačem igrišču, na Štajersko pa prihajajo Biljenci, ki so krstno sezono v 2. SNL sklenili tik nad Rogaško, na devetem mestu lestvice. Primorci so v svoji četi zadržali Mathiasa Oyewusija, ki je bil v drugem delu sezone eden najbolj razpoloženih strelcev, črno-belim pa sta se pridružila Franci Perko in Jan Štrukelj, ki sta nazadnje branila barve Brd. Biljenski strateg Sandi Valentinčič je poleti izgubil Nagodeta, Tragina, Ferjančiča in Bragata.

 

Nedelja, ob 17.30: BRDA - KOROŠKA DRAVOGRAD
Sodnik: Božo Kondić

Edina nedeljska preizkušnja bo odigrana v Goriških Brdih, »vinarji« bodo gostili novinca v drugoligaški konkurenci. V Vipolže prihajajo Dravograjčani, ki so bili v drugem poizkusu uspešni pri preboju v 2. SNL. Lani so Korošce zaustavili Biljenci, Dravograjčani pa so letos še drugič zapored pokorili konkurenco v 3. SNL sever in v dodatnih kvalifikacijah premagali ekipo Bleda. Na Koroškem poleti niso posegali po zvenečih imenih, nekdanji reprezentant Nejc Pečnik bo imel ob sebi mlado ekipo. Dravograjčene že uvodoma čaka eno najbolj neugodnih gostovanj, a so tudi Brici po poletnih spremembah precejšnja neznanka. Alena Šćulca je na trenerskem stolčku zamenjal David Peršič, ki je izgubil nekaj adutov uspešne pomladi, a so rdeče-črni v svoje vrste dobili dva novinca s prvoligaško zgodovino. Bricem bosta pomagala Jani Curk, nazadnje član Gorice, in Jan Humar, ki se je po zimskem slovesu od »vrtnic« hitro razšel tudi s Sežanci.

Tekst: PDo
Foto: FC Koper

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA