25.04.2023 | 2. SNL
Prekmurski derbi Nafte in Beltincev vrhunec 27. kroga

Drugoligaši se bodo od aprila poslovili s tekmami 27. kroga. Vodilna Rogaška bo v petek gostila Biljence, Kidričani pa se bodo v soboto doma udarili z Dobljani. Vrhunec kroga bo večerna nedeljska tekma, v prekmurskem derbiju se bodo srečali Lendavčani in Beltinčani.

Petek, ob 17.00: ROGAŠKA - VITANEST BILJE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja:  /
Neposredni prenos: NZS.si

Slatinčani so tudi po 26. krogu prvenstva zadržali prvo mesto, ki so ga za dneva dneva zasedli Kidričani. Aluminij je namreč že v petek slavil v Dekanih, Rogaška pa je v nedeljo dobila tekmo v Dobu. Varovanci Oskarja Drobneta so v domačo mrežo pospravili tri žoge, v zadnje štiri kroge letošnje sezone pa se podajajo z dvema točkama prednosti. Vodilna ekipa lige tako nima veliko prostora za spodrsljaje, bo tokrat v manjši prednosti, ker bo igrala pred Kidričani. V Rogaški Slatini bodo v dvoboju dveh črno-belih zasedb gostovali Biljenci, ki na sedmem mestu lestvice mirno pričakujejo zaključek sezone. Ekipa Dominika Beršnjaka se po petih tekmah brez zmage s Primorjem bori za lokalni prestiž, Ajdovci so jih namreč pred kratkim ujeli s 34 točkami.

 

Petek, ob 17.00: KRŠKO - KRKA
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Mark Čeh in Rob Rudonja (Krško)

Prekmurski derbi Nafte in Beltincev bo vrhunec tokratnega kroga, zanimiv sosedski spopad pa se obeta tudi v Krškem. Posavci pričakujejo novomeško Krko, ki v zadnjih tednih nabira predvsem remije. Čeprav so Novomeščani neporaženi že sedem tekem, so v tem obdobju dobili le tekmi z Bistrico in Primorjem, vknjižili pa so kar pet neodločenih rezultatov. Drugouvrščeni Kidričani so se v tem času oddaljili na varno prednost devetih točk. Le točko manj za rešilnim 14. mesto lestvice zaostajajo tudi Krčani, ki v petek nujno potrebujejo zmago, če še želijo zadržati teoretične možnosti, da ujamejo Kranjčane. Jeseni so točke ostale v Novem mestu, kdo se bo veselil na zelenici Stadiona Matija Gubec?

 

Sobota, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Aleksandra Česen
Prepoved igranja: Dominik Ivkić (Ilirija)

Ilirija je kljub zimski pomladitvi moštva zadržala visoko četrto mesto. Ob tem ne vseeno ne gre spregledati dejstva, da Ljubljančane tako visoko z zadetki držita predvsem izkušena Dejan Đermanović in Matej Poplatnik, ki z 21 zadetki koraka proti kroni najboljšega strelca 2. SNL. Poplatnik je ta naziv osvojil že dvakrat, tako v sezoni 2014/15 kot 2016/17 je bil najboljši strelec Triglava. Pred zadnjimi štirimi tekmami pa se poraja vprašanje, če lahko izenači dosežek iz sezone 2016/17, ko je mreže tekmecev zatresel 27-krat. Da je v letošnji sezoni v odlični formi, potrjuje podatek, da se je med strelce vpisal na 15 od skupno 20 odigranih tekem, v soboto pa bo ogrožal še gol Primorja. Ajdovci spadajo med redke zasedbe, ki so Poplatnika uspele ustaviti, a so sinovi burje po avtogolu Kirstiana Boglića kljub temu ostali brez točk. Kdo bo slavil v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: ALUMINIJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Tin Martić (Aluminij)

Kidričani so se v sredo izjemno dobro upirali Olimpiji, kljub temu pa so v dvoboju za finale Pokala Pivovarna Union potegnili krajšo. Lahko bi bilo tudi drugače, saj so imeli tudi Štajerci precej priložnosti, da bi z izenačenjem izsilili vsaj podaljšek. Na koncu so se napredovanja v finale veselili Ljubljančani, rdeči pa se lahko zdaj popolnoma osredotočijo na ligaške obveznosti. Čeprav v lovu za vodilno Rogaško niso odvisni zgolj od svojih rezultatov, gre pričakovati zanimiv boj za prvo mesto vse do zadnjega. Prvi od zadnjih štirih tekmecev v letošnjem prvenstvu bodo Dobljani, ki so pred dnevi izgubili prav s Slatinčani, z osmimi točkami zaostanka za rešilnimi mesti pa so v vse zahtevnejšem položaju. Lahko modri iz Doba že v soboto ostanejo brez možnosti za obstanek v 2. SNL, v kateri neprekinjeno nastopajo vse od leta 2010.

 

Sobota, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Hasan Muzaferović (Triglav)

Kranjčani bi lahko v soboto ob pomoči Krke in Aluminija tudi teoretično potrdili drugoligaški obstanek, saj imajo na 14. mestu lestvice že osem točk naskoka pred Dobljani in Krčani. Triglav, ki je v prejšnjem krogu na Prevaljah iz rok izpustil dva zadetka prednosti, bo v 27. krogu 2. SNL gostil nogometaše Bistrice. Štajerci na Gorenjsko prihajajo po pravem nogometnem prazniku, saj je torkovo pokalno tekmo z Mariborom v Slovenski Bistrici spremljajo kar dva tisoč ljubiteljev okroglega usnja. Drugoligaš ni uspel pripraviti velikega presenečenja, so pa varovanci Gorana Stankovića vseeno pošteno opozorili nase. Z nekaj obrambami se je izkazal šele 17-letni vratar Primož Fridrih, za dozo povišanega utripa mariborskih pristašev pa je v uvodnih sekundah drugega polčasa poskrbel Nino Kukovec. Bivši up vijoličastih je namreč Bistričane popeljal do prednosti, ki pa so jo Mariborčani kmalu izničili. Kako se bodo rdeči odrezali v orlovem gnezdu?

 

Nedelja, ob 17.00: BRINJE GROSUPLJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /

V nedeljo bosta odigrani dve tekmi, Grosupeljčani bodo popoldne gostili sosede na lestvici, Dekančane. Dolenjci imajo na devetm mestu 33 točk, Primorci pa so zbrali tri manj. Ekipi Gorana Markovića kot Alena Šćulca se bosta v nedeljskem obračunu pobirali po porazu, Jadran je moral na domačem igrišču priznati premoč Aluminija, Grosupeljčani pa so se praznih rok vrnili iz Beltincev. Prekmurci so bili po Kidričanih šele drugi, ki so Brinju v nadaljevanju sezone odvzeli točke, novinec med drugoligaši pa si je že pred časom zagotovil novo sezono v 2. SNL. Grosupeljčani so še pozimi s Krčani in Dobljani tvorili trio na dnu lestvice, med tekmovalnim premorom pa so pošteno okrepili svojo ekipo in nanizali nekaj pomembnih zmag. Jeseni v Istri ni bilo zmagovalca, kako bo v nedeljo?

 

Nedelja, ob 20.00: NAFTA 1903 - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Oliver Dinnyes in Botond Gergely (Nafta)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Napovednik 27. kroga drugoligaškega tekmovanja zaključujemo s prekmurskim spopadom. Večerni dvoboj pod lendavskimi griči bo prav gotovo pritegnil gledalca "več", saj gre za lokalni spopad, ki ga bodo pospremile tudi kamere Sportkluba. S precej boljšo popotnico prekmurski derbi pričakujejo Beltinčani, saj ekipa Damjana Gajserja v nadaljevanju sezone niza precej boljše rezultate. To potrjuje tudi lestvica, saj "žuti" s petim mestom predstaljajo enega najlepših presenečenj letošnje sezone. Tudi zato, ker so v nekdaj najbolj nogometni vasi pri nas poleti sestavili mlado ekipo nogometašev. V Lendavi so se v letošnji sezoni še bolj uprli na madžarski kader, pristaši modrih pa ne morejo biti zadovoljni z osmim mestom in rezultati. Nafta je na osmih spomladanskih tekmah premagala zgolj ekipo Rudarja, za nameček pa se v zaključek sezone podaja z novim trenerjem. Gabor Boer je bil v začetku tedna imenovan za stratega madžarskega ZTE-ja, ki ga bo skušal obdržati med prvoligaši in popeljati do pokalne lovorike. V Lendavi ga je nasledil Nizozemec Julian Jenner, ki je v letošnji sezoni služboval prav v Zalaegerszegu, kjer je bil pomočnik dosedanjega trenerja Ricarda Moniza. Oktobra je derbi v Beltincih ponudil kar sedem zadetkov, Lendavčani so dvakrat izničili domačo prednost, po golu Davida Đuraka v 87. minuti tekme pa so točke ostale v beltinski "šumi".

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 30.10.2021 | 2. SNL
    Nafta dobila prekmurski derbi, severnoprimorski pripadel Gorici
    Vodilni Triglav je premagal tretje Ravenčane, Nafta pa je na domači zelenici z golom Nermina Haljete dobila prekmurski derbi z Beltinci. Severnoprimorski derbi Primorja in Gorice je po desetletju čakanja in enajstmetrovki Etiena Velikonje pripadel zasedbi iz mesta vrtnic.
  • 13.03.2019 | 2. SNL
    Prekmurski derbi tudi pred televizijskimi kamerami
    V Radomljah se bosta v soboto udarili prva in tretja ekipa prvenstva, veliko pozornosti pa bo zagotovo pritegnil tudi prekmurski derbi Lendavčanov in Beltinčanov. Prekmurski spopad boste lahko spremljali tudi na Sportklubu.
  • 24.08.2018 | 2. SNL
    Prekmurski, a tudi bratski derbi
    Mura in Nafta sta poskrbela za vrhunec minule sezone 2. SNL, Prekmurci pa kljub uspehu črno-belih niso ostali brez derbija. V nedeljo se bodo za točke udarili Beltinčani in Lendavčani, nasproti pa si bosta stala tudi brata Raduha.

DELI NA