13.03.2019 | 2. SNL
Prekmurski derbi tudi pred televizijskimi kamerami

V Radomljah se bosta v soboto udarili prva in tretja ekipa prvenstva, veliko pozornosti pa bo zagotovo pritegnil tudi prekmurski derbi Lendavčanov in Beltinčanov. Prekmurski spopad boste lahko spremljali tudi na Sportklubu.

Pod lendavskimi griči bo odigrana edina tekma 19. kroga 2. SNL, na skrajnem severovzhodu države bomo uživali v prekmurskem derbiju Lendavčanov in Beltinčanov. Prekmurska tekmeca sta pomlad odprla s točko v svojem žepu, s čimer pa so lahko precej bolj zadovoljni pri rumeno-modrih. Moštvo Zlatka Gaborja je pred domačimi gledalci remiziralo z Dobom, Lendavčani pa se s točko vrnili iz Vipolž ter tako povečali zaostanek za mesti, na katerih želijo biti ob koncu sezone.

V Lendavi so pred začetkom sezone jasno in glasno napovedali naskok na Prvo ligo Telekom Slovenije, ambicij pa niso skrivali niti med zimskim premorom, ko so nekoliko prenovili igralsko zasedbo. Ob nekdanjem kapetanu Patriku Vöröšu se je od čete trenerja Franca Fridla poslovil tudi prvi strelec Marko Roginić, ki je avgusta v Beltincih dosegel enega od štirih lendavskih zadetkov. Modri so poleti slavili z 2:4, a bi se Beltinčani z nekaj sreče skorajda vrnili po zaostanku treh zadetkov. Lendavsko mrežo sta sredi drugega polčasa, v razmaku dveh minut, zatresla Žiga Šumak in Jernej Trstenjak, dvoboj pa je bil dokončno odločen po avtogolu Marka Maučeca.

Bravo in Tabor šesti Nafti bežita za šest točk, zato bo zmaga za modre v nedeljo nujna. Beltinčani lahko v Lendavi zgolj presenetijo, saj so z 21 točkami na svojem računu vsaj za zdaj mirni pred tekmeci z dna lestvice. V Beltincih, kjer so se pred leti že ponašali tudi s prvoligašem, ne skrivajo, da je osnovni cilj letošnje sezone povezan z obstankom v 2. SNL, Zlatko Gabor pa želi na drugoligaškem zemljevidu uveljaviti nekaj mladih in domačih imen.

Recept prekaljenega drugoligaškega stratega za zdaj rezultate prinaša predvsem na gostovanjih, saj so Beltinci na domačem igrišču najskromnejše moštvo lige. Rumeno-modri si na lestvici gostovanj s 14 točkami delijo tretje mesto, ob tem pa velja izpostaviti tudi dejstvo, da je Nafta v aktualni sezoni pred svojimi gledalci izgubila zgolj enkrat.

Poletni obračun v Beltincih, ko smo izpostavili tudi dvoboj bratov Raduha, si je ogledalo 1.200 gledalcev, kar je še vedno najboljši obisk letošnjega prvenstva. Ga lahko v nedeljo ljubitelji nogometa še presežejo?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.04.2023 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafte in Beltincev vrhunec 27. kroga
    Drugoligaši se bodo od aprila poslovili s tekmami 27. kroga. Vodilna Rogaška bo v petek gostila Biljence, Kidričani pa se bodo v soboto doma udarili z Dobljani. Vrhunec kroga bo večerna nedeljska tekma, v prekmurskem derbiju se bodo srečali Lendavčani in Beltinčani.
  • 30.10.2021 | 2. SNL
    Nafta dobila prekmurski derbi, severnoprimorski pripadel Gorici
    Vodilni Triglav je premagal tretje Ravenčane, Nafta pa je na domači zelenici z golom Nermina Haljete dobila prekmurski derbi z Beltinci. Severnoprimorski derbi Primorja in Gorice je po desetletju čakanja in enajstmetrovki Etiena Velikonje pripadel zasedbi iz mesta vrtnic.
  • 24.08.2018 | 2. SNL
    Prekmurski, a tudi bratski derbi
    Mura in Nafta sta poskrbela za vrhunec minule sezone 2. SNL, Prekmurci pa kljub uspehu črno-belih niso ostali brez derbija. V nedeljo se bodo za točke udarili Beltinčani in Lendavčani, nasproti pa si bosta stala tudi brata Raduha.

DELI NA