Prekmurci do velike točke v Mariboru

Maribor - Mura 0:0

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Perić (Kranj), Žunič (Kranj), Pospeh (Ljubljana).
* Strelci: /
* Maribor: Pirić, Kolmanič, Ivković, Šuler, Viler, Vrhovec, Pihler, Kramarič (od 63. Mešanović), Vršič (od 73. Bajde), Mlakar (od 70. Tavares), Zahović.
* Mura: Šafarić, Kous, Boškovič, Peričić, Šturm, Kozar, Kouter, Lorbek, Bobičanec (od 79. Maruško), Šušnjara (od 85. Horvat), Sirk (od 71. Karničnik).
* Rumeni kartoni: Kramarič, Mešanović; Kozar, Bošković, Kous, Lorbek.
* Rdeči karton: /

Po vrnitvi Mure med prvoligaše je po petih letih premora spet obujen derbi med štajerskimi in pomurskimi nogometaši, ki so ga dodatno začinili še številni ljubitelji nogometa na tribunah lepo zapolnjenega Ljudskega vrta.

Status favorita so imeli seveda domači, ki so sredi tedna opravili prvi del evropske naloge v drugem krogu kvalifikacij evropske lige, v prvem krogu domačega tekmovanja pa brez težav odpravili Rudar s 5:0, a na koncu so se morali zadovoljiti z delitvijo točk proti borbeni Muri, ki je še drugič v sezoni dobila točko.

Mariborčani so tokrat začeli z rahlo spremenjeno postavo, počitek je dobil vratar Jasmin Handanović, namesto njega je krst v Ljudskem vrtu doživel Kenan Pirić, na seznamu pa trener Darko Milanič ni imel poškodovanih Martina Milca in Amirja Derviševića.

Prvi del je bil precej zadržan; prvo pravo priložnost so si priigrali domači, v 12. minuti pa je strel Dareta Vršiča z roba kazenskega prostora vratar Dean Šafarić brez težav ustavil. Še manj dela je imel na drugi strani Pirić ob prvem strelu Mure, ne preveč nevarno je poskusil Alen Kozar.

V večjem delu prvega polčasa so imeli vijoličasti terensko premoč, toda Mura se je dobro branila in zapirala poti do svojega gola, tako da so domači prvi del kljub prednosti končali brez zadetka.

Začetek drugega dela je napovedal bistveno živahnejše dogajanje; najprej je v 48. minuti za Maribor poskusil Vršič, ki ga je dobro zaposlil Luka Zahović, toda Vršič je s sedmih metrov poslal žogo na tribuno. Isti igralec je v 55. minuti začel novo akcijo s prostega strela, ko so verjetno vsi v kazenskem prostoru pričakovali podajo, a je moral vratar Mure kar dobro posredovati, da je preprečil zadetek. Mura pa je prvič zapretila minuto zatem, Aleksander Bošković pa je po prodoru napad slabo končal.

Zares vroče pa je bilo pred vrati Mure v 62. minuti; najprej je Zahović že premagal vratarja, a je žoga končala v levi vratnici, se odbila nazaj v polje do Žana Kolmaniča, ki pa jo je nato ob drugi vratnici poslal mimo gola.

Mura se je večinoma branila, le redko poskušala s kakšnim nasprotnim napadom, Maribor pa je vse bolj odločno pritiskal. Tudi s prihodom Marcosa Tavaresa, ki pa na koncu tudi ni prinesel želene spremembe. Tudi zadnjih 15 minut je bilo podobnih kot vsa tekma: pritisk Maribora, odlična Murina obramba, potem pa bi gostje, ki so čakali na napake tekmeca, lahko tudi presenetili: v 81. minuti so izvedli hiter protinapad, po katerem je bil Luka Šušnjara sam na kakšnih 15 metrih z leve strani, toda akcijo je slabo končal s strelom prek gola.

Mura si je v zadnjih minutah priigrala še dve lepi priložnosti, da bi domov odnesla popoln plen, najbližje je bil Klemen Šturm, ko je Pirić s težavo odbil v kot. Za Maribor pa bi lahko izid spremenil Gregor Bajde v 85. minuti, a mu je veselje preprečil vratar Šafarić, manj nevaren pa je bil poskus Tavaresa, ki je zadel soigralca Blaža Vrhovca, žoga pa je končala ob golu.

V naslednjem krogu bo Maribor v nedeljo, 5. avgusta gostoval v Kidričevem, Mura pa bo istega dne doma gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Prekmurci so po petih letih čakanja pozdravili prvoligaški nogomet. Mura v nedeljo izziva Mariborčane, ki jih soboški strateg Ante Šimundža pozna do obisti. So lahko Štajerci znova tako učinkoviti kot v Velenju?

DELI NA