Pred tekmo: Triglav - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

TRIGLAV KRANJ - BRAVO

10. november 2019, ob 14:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 644 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

TRIGLAV

Prepoved nastopa: Goran Brkić

Kranjčanom se je pred tekmo v knežjem mestu pripisovalo velike možnosti za uspeh. Orli v zadnjih tednih kažejo novo, boljšo podobo, na drugi strani so Celjani nekaj dni pred prvenstvenim obračunom z Gorenjci nepričakovano končali svojo pokalno pot. Podobno nepričakovan je bil zato tudi potek dogajanja na igrišču, kjer so vajeti od prve do zadnje minute v rokah držali domačini. Za Vlada Šmita bo zaskrbljujoče predvsem dejstvo, da so njegovi varovanci ob visokem porazu delovali povsem nemočno, pripravili so si le eno pravo priložnost. Bo tekma v Celju dovoljšnja streznitev za Triglavane?

Vlado Šmit, trener NK Triglav: "Dobro se zavedam, da nas čaka zelo zahtevna tekma. Jasno je, da bodo pogoji zahtevni, saj ves čas dežuje, zato bo tekma potekala po težkem terenu in pričakujemo pravo borbo. Bravo ima nekaj odličnih posameznikov z bogatimi izkušnjami, zato ne bo enostavno."

Kdo je vroč?

Triglavani so bili za celjska vrata edinkrat nevarni v 71. minuti. Z leve strani si je v domači kazenski prostor pot udrl Tilen Mlakar, podal proti Luki Majcnu, kranjskemu kapetanu pa z močnim strelom ni uspelo premagati vratarja Rozmana. Tridesetletni napadlec je pred obračunom v knežjem mestu v treh tekmah nanizal štiri zadetke in ostaja najbolj vroč nogometaš orlov.

Ali ste vedeli?

Luka Majcen se bo z naslednjo odigrano tekmo na vrhu klubske lestvice nastopov v Prvi ligi Telekom Slovenije izenačil z Alenom Krcičem, ki je dres orlov oblekel 105-krat. Prav tako bo (če bo na zelenici vseh 90 minut) skočil na drugo mesto po številu odigranih minut za Triglav. Prehitel bo Jalna Pokorna (8360 minut), prvo mesto pa bo z 8677 minutami še naprej zasedal Alen Krcić, ki bo v nedeljo eden od adutov Brava.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Preteklo soboto si je Bravo zaslužil več. Napako v prvem polčasu so Šiškarji (pre)plačali s porazom, čeprav so bili v nadaljevanju boljši tekmec od vijoličastih. Še tretji zaporedni prvenstveni poraz ni prinesel večjih sprememb pri dnu lestvice, četa Dejana Grabića ostaja na predzadnjem mestu. S točko v Sežani se jim je nekoliko približal Rudar, Triglav pa zahvaljujoč Celjanom ni povišal prednosti. Ta konec tedna se Ljubljančanom tako ponuja priložnost stvari vzeti v svoje roke in skočiti iz cone izpada, v nedeljo jih namreč čaka gostovanje pri neposrednih tekmecih iz Kranja. Kdo se bo veselil v gorenjski prestolnici?

Kdo je vroč?

Ljubljančani so v soboto nanizali celo kopico priložnosti, vendar niso zatresli štajerske mreže. Takoj po odmoru je proti gostujočim vratom zaslalomiral Mustafa Nukić, močno sprožil, a mu je veselje z blokom preprečil Martin Milec. V 78. minuti je poskus Žana Trontlja s prostega strela odlično ukrotil Handanović. Zimzeleni vratar vijoličastih je Šiškarjem veselje preprečil tudi v sodnikovem dodatku, pri strelu je bil znova Nukić.

Ali ste vedeli?

Zadnji medsebojni obračun tokratnih tekmecev se je končal z minimalno zmago Brava. Z enajstih metrov je tekmo odločil Ovbokha Agboyi, bolj kot nogometna igra pa so srečanje zaznamovale številne izključitve. Alen Borošak je poleg šestih rumenih pokazal kar štiri rdeče kartone. Pod prho so predčasno odšli Kristjan Arh Česen, Ožbej Kuhar, Mitja Križan in Marko Gajić.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kranjčani do minimalne zmage
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljanski Bravo z 1:0 (0:0).

DELI NA