Pred tekmo: Rudar Velenje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

RUDAR VELENJE - KRŠKO

10. marec 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 976 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- 3,50 € za zaposlene v Premogovniku Velenje (ob predložitvi delovne izkaznice)
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Prvoligaši nadaljujejo z zgoščenim sporedom. Otvoritveno dejanje 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrano v Šaleški dolini, kjer bodo gostovali Krčani. Posavci po treh odpovedih že z nestrpnostjo pričakujejo prve tekmovalne minute, ki so jih v torek dočakali Velenjčani. Rudar je gostoval v Ljudskem vrtu in se s prenovljeno zasedbo predstavil v dobri luči. Knapi so povedli z golom Milana Tučića, a so se po goli Tavaresa in Mešanovića znašli v zaostanku, nato pa v dramatični končnici zadeli še drugič in domov odnesli točko. Zeleno-črni so se iz 41. gostovanja v štajerski prestolnici šele petič vrnili z neodločenim izidom, desetič pa so ostali neporaženi. S tem je Marijan Pušnik dobil še eno potrditev dobrega dela v zimskem obdobju, Rudar pa bo točko v Ljudskem vrtu skušal nadgraditi že v spopadu s Krškim. Tekmi v prvem delu sezone sta postregli z gostujočim slavjem, kako bo v soboto?

Klemen Bolha, vezist Rudarja: »Prvenstvo gre naprej, uspeli smo očistiti igrišče, zato že z nestrpnostjo pričakujemo Krško. Gre za nasprotnika, ki je za nas vselej neugoden. Potrebovali vas bomo, da skupaj premagamo Krško in se veselimo novih točk v borbi za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja.«

Kdo je vroč?

Marijan Pušnik je v torek v ogenj poslal tudi dva zimska prišleka. Djair Parfitt-Williams in Edin Šehić sta dobila mesto v začetni enajsterici, nase pa je opozoril predvsem slednji. Posojeni član Hajduka je z nekaj potezami dokazal, da bo spomladi pomemben adut Rudarja, saj je v obrambo vijoličastih vnašal precej nemira. Triindvajsetletnik je bil udeležen v večino nevarnih akcij Velenjčanov. Zagrebčan je pred golom Tučića sprožil z roba kazenskega prostora, a je udarec blokiral Rajčević, pred izenačenju Radića pa je zaposlil asistenta Pušaverja. Zanimivo, Šehić je izvedel tudi prosti strel v prvem polčasu, ko pa gol Tomaševića ni obveljal.

Ali ste vedeli?

Rudar se bo prvič to pomlad predstavil tudi domačim gledalcem, ki so pred dvema tednoma ostali brez obračuna z Domžalčani. V Velenju bo gostovala ekipa, ki se rade volje vrača v Šaleško dolino, saj na zelenici Rudarja še ni izgubila prvoligaške tekme. Mestni stadion ob jezeru je doslej gostil pet srečanj, ob treh neodločenih izidih pa so se dvakrat veselili gostje. Krčani so v krstni prvoligaški sezoni v Velenju dosegli tudi krstno gostujočo zmago na prvoligaški sceni, srečanje pa se je v spomin ljubiteljev nogometa vtisnilo še po eni zanimivosti. Krčani so zaradi težav s svojo opremo zaigrali kar v rdečih dresih Rudarja.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Leo Ejup

Zima je že trikrat prekrižala načrte Krčanov, ki že z nestrpnostjo čakajo na prvo pomladansko preizkušnjo. Posavski zaključek jeseni ni bil najbolj posrečen, Krčani so zmago lovili šest tekem, v tem času pa nabrali vsega točko. Stipe Balajić se je poslovil pred zadnjo jesensko tekmo, Radovan Karanović pa je Krško v vlogi »gasilca« popeljal do zmage nad Celjem. Na Gubcu so pozimi nalogo trenerja zaupali Alenu Šćulcu, ki mu je iz Dekanov sledil še napadalec Luka Vekić. Primorec razpolaga s spremenjeno ekipo, ki jo je zapustilo sedem nogometašev. V Krško se je preselilo deset novincev, med katerimi je tudi povratnik Luka Volarič, s člansko ekipo pa trenira še pet mladincev. Maribor je na prvoligaško kaljenje poslal Sandija Ogrinca, v Slovenijo se vrača Marin Perić, bivši član Krke. Nekaj mednarodnih izkušenj bosta ekipi dodala Estonec Aleksandr Kulinitš in Francoz Marco Da Silva, ki je v dresu Valenciennesa nekajkrat zaigral tudi v najmočnejšem francoskem prvenstvu.

Marko Krajcer, kapetan in branilec Krškega: »Končno se tudi za nas začenja prvenstvo, ki smo ga že nestrpno pričakovali. Odhajamo k Rudarju, ki je pred dnevi remiziral z Mariborom, zato se zavedamo, da nas čaka vse prej kot lahko delo. Poznamo njihove dobre in slabše strani v igri in le-te bomo skušali izkoristiti v našo korist. Z borbenostjo in taktično zrelostjo se lahko v Krško vrnemo s tremi točkami.«

Kdo je vroč?

Šćulac bo ob debiju na krški klopi pogrešal Lea Ejupa, ki se je po poletni selitvi iz Ljubljane uveljavil v obrambni vrsti. Manjkal bo tudi pomemben adut v napadu, saj Miljan Škrbić zaradi težav s poškodbo med pripravami praktično ni treniral, a je odsotnost prvega strelca lige izkoristil Nikola Mandić. Hrvat je šestkrat meril v polno, a velja opomniti, da so imeli Krčani predvsem v tekmah s prvoligaškimi nasprotniki nekaj težav z doseganjem zadetkov. V obračunih z Ružomberokom, Krupo in Rijeko je gol nasprotnika ostal nedotaknjen, v Zagrebu pa je mrežo Dinama zatresel že omenjeni Luka Vekić.

Ali ste vedeli?

Šćulac je bil v minulem letu eden osrednjih tvorcev dekanske pravljice. Jadran se je vrnil med slovenske drugoligaše, kjer Dekančani z ekipo, ki jo je sestavljajo predvsem fantje iz okoliških krajev, zasedajo šesto mesto. Šestinštiridesetletnik je pozimi sprejel vabilo Krčanov in se po dobrih treh letih vrnil na prvoligaški oder. Šćulac je kot trener že deloval na klopi Kopra, ki ga je vodil večji del sezone 2014/15, v koprskem dresu pa je zbral tudi dobršen del prvoligaških nastopov. Robustni branilec je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral kar 297 tekem, se lahko približa takšni številki tudi v vlogi prvoligaškega trenerja?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do zanesljive zmage
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:0 (0:0).

DELI NA