03.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Koper

Prva liga Telemach, 15. krog

ROGAŠKA - KOPER

4. november 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Antonio Majcenić

Nogometaši Rogaške so bili v Ljudskem vrtu na pragu točke, a so po zadetku v sodniškem podaljšku ostali brez nje, Maribor pa so zapuščali s tesnim porazom. Črno-beli z osmimi točkami ostajajo na dnu ligaške razpredelnice, Kidričani in Domžalčani pa jim bežijo za tri točke. Razlika tako še ni alarmantna, je pa manj spodbuden pogled na zadnje rezultate, saj so Slatinčani v mestu ob Dravi pokleknili še četrtič v nizu. Pri Rogaški upajo na boljši novembrski izplen, spored tekem v predzadnjem mesecu leta pa bodo odprli z domačo tekmo proti Kopru. Bo zasedba Oskarja Drobneta po tem, ko je v Ljudskem vrtu prekinila strelski post, v soboto osvojila tudi prve točke po več kot mesecu čakanja?

Rok Vodišek, vratar NK Rogaška: "Obračun s Koprom bo zelo zahteven, saj gre za zelo kakovostno ekipo. Najprej moramo svoje narediti v obrambni, v napadu pa izkoristit priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Verjamemo, da lahko na svojem igrišču pred domačimi navijači iztržimo pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Slatinčani so kljub štirim ligaškim porazom med tednom poskrbeli za dobro popotnico, saj so dobili pokalno preizkušnjo. Rogaška je v drugem krogu tekmovanja gostovala v bližnjem Šmarju pri Jelšah in slavila z izidom 1:4, čeprav so srečanje bolje pričeli gostitelji. Četrtoligaš je v deveti minuti povedel z golom Andraža Koreza, a sta Alen Korošec in Rok Pirtovšek že do 15. minute poskrbela za preobrat. Korošec se je veselil prvega zadetka v dresu Rogaške, pred 55 prvoligaškim nastopom pa je pri enem golu na tekmah Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

Za Slatinčane je v letošnji sezoni zaigralo že 26 nogometašev, le Antonio Majcenić in Rene Rantuša Lampreht pa sta zaigrala na vseh 13 tekmah. Eno ligaško preizkušnjo so doslej izpustili Žan Benedičič, Rok Pirtovšek, Emanuel Mihalić in Alen Korošec, že omenjeni Rene Rantuša Lampreht pa je zbral tudi največjo minutažo, mladi reprezentant Slovenije je doslej odigral 1.085 minut.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so tudi na drugi tekmi pod taktirko trenerja Safeta Hadžića remizirali, a so za razliko od gostovanja v Murski Soboti, kjer so lovili zaostanek, v dvoboju z Bravom zapravili prednost. Kanarčke je s prvencem v Prvi ligi Telemach v vodstvo popeljal Ramazan Orazov, vendar mojstrovina člana izbrane vrste Kazahstana ni bila dovolj za zmago. Ljubljančani so v 58. minuti izenačili z golom Matica Ivanška. Čeprav so Primorci na zadnjih petih tekmah slavili zgolj enkrat, vknjižili pa so kar pet neodločenih rezultatov, ostajajo na drugem mestu lestvice, a se je zaostanek za vodilnimi Celjani povečal na šest točk. Kakšna bo razlika po uvodni novembrski preizkušnji?

Safet Hadžić, trener FC Koper: "Dobro se moramo pripraviti na tekmo v Rogaški Slatini in jo skušati dobiti, da obdržimo trenutni položaj na lestvici in smo še naprej na drugem ali tretjem mestu."

Kdo je vroč?

Tudi Koprčani so v torek uspešno opravili z drugo pokalno preizkušnjo sezone. Rumeni so gostovlai v Komnu, v mrežo domačega četrtoligaša pa so pospravili šest žog. Pomemben delež k napredovanju v šestnajstino finala Pokala Pivovarna Union je prispeval Nardin Mulahusejnović, ki je potreboval dobre pol ure tekme, da se je razveselil trojčka zadetkov. Se bo napadalec iz Bosne in Hercegovine, ki je nazadnje zaigral v 11. krogu Prve lige Telemach, z učinkovito predstavo že v soboto vrnil v moštvo Kopra?

Ali ste vedeli?

Matej Palčič na tekmi z Bravom ni dobil priložnosti za igro, če pa bo nastopil v Rogaški Slatini, bo na sedmem mestu večne klubske lestvice prehitel Enesa Handanagića. Dolgoletna člana Kopra sta za rumene v Prvi ligi Telemach odigrala 186 tekem, Palčič pa zdaj že lovi Damirja Hadžića, ki je zbral pet nastopov več. Pred njim so še Saša Jakomin, Ivica Guberac, Edmond Gunjač, Andrej Poljšak in Ermin Hasić, ki je v golu Kopra zbral kar 321 prvoligaških srečanj.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.11.2023 | Prva liga Telemach
    Koper v Rogaški Slatini slavil prvič po menjavi trenerja
    Nogometaši Rogaške so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).

DELI NA