08.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Rogaška

Prva liga Telemach, 16. krog

KALCER RADOMLJE - ROGAŠKA

11. november 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Čeprav sta bili zasedbi prejšnji konec tedna glede na formo precej izenačeni, je imel za odtenek več možnosti za uspeh vseeno Bravo. Šiškarji so Radomljane nenazadnje pričakali na krilih štirih zaporednih domačih zmag. No, na razmočeni zelenici športnega parka so se tokrat vseeno bolje znašli gostje s severa Ljubljanske kotline. Mlinarji so povedli že v prvi minuti srečanja in bili v nadaljevanju bližje povišanju vodstva, kot pa Bravo izenačenju. To (povišanje, torej) je prišlo v zadnjih minutah srečanja, ki so bile zato nekoliko mirnejše, Radomlje pa so se razveselile polnega izkupička. Koliko točk bodo osvojile v soboto popoldne?

Kdo je vroč?

Pod že omenjeni ekspresni zadetek, ki se je na koncu izkazal tudi za odločilnega, se je podpisal Sandi Nuhanović. Kapetan rumeno-črnih je bil natančen tudi teden poprej, ko je s potezo kroga matiral vratarja Mure. Takrat sicer ob koncu srečanja, tokrat pa takoj na začetku, ko je podajo Šošića z desne strani na robu kazenskega prostora pričakal z volejem. Delo je z drugim zadetkom v sezoni dokončal Kukovec.

Ali ste vedeli?

Tudi v Radomlje sta prišli dve vabili v mlado izbrano vrsto. Prvo je znova romalo na naslov Luke Baša, ki med rumeno-črnima vratnicama že lep čas uspešno nadomešča Emila Velića. Mladi čuvaj mreže bo slovenskim upom pomagal na prijateljski tekmi s Turčijo, razpoloženi Madžid Šošić pa se bo pridružil vrstnikom v mladi reprezentanci Bosne in Hercegovine. Čaka jo kvalifikacijsko srečanje s Ciprom.

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Thalisson

Rogaška je v težavah. Varovanci Oskarja Drobneta so na zadnjih petih tekmah vpisali pet porazov, poleg tega so pred nasprotnikovimi vrati izredno neučinkoviti. Z osmimi točkami so bolj kot ne prikovani na dno prvenstvene razpredelnice, vendar še nič ni izgubljeno. Daleč od tega. Tako Aluminij kot tudi Domžale črno-belim bežita le za tri točke – zaostanek, ki ga je mogoče izničiti v krogu ali dveh. Tokratni tekmec ima pred Slatinčani še nekaj več varnostne razdalje (osem točk), a ne bo tekma zato nič manj pomembna. Prvi letošnji medsebojni obračun se je končal z remijem, Rogaška pa bi septembrski scenarij v tem trenutku z veseljem ponovila.

Kdo je vroč?

Če v ligaškem tekmovanju nimajo svojega junaka, so slatinški nogometaši dokaj razpoloženi v pokalu. Rogaška se je v drugem krogu pomerila s Šmarjem in pričakovano slavila z 1:4, med strelce pa so se vpisali Korošec, Pirtovšek, Pavlović in Satchwell. Andrej Pavlović, ki se je med elito proslavil z dvema zadetkoma za tisti remi proti Mariboru, je bil natančen z bele točke. Bo bil ob Kamniški Bistrici spet pri strelu?

Ali ste vedeli?

Ne le suša na eni strani igrišča, tudi prava poplava zadetkov na drugi. To je v letošnji sezoni žal realnost Rogaške, ki ima z -22 najslabšo gol razliko v ligi. Prva zasledovalca v tej kategoriji sta Slatinčanom najbližje tudi na lestvici: tako Domžalčani kot Kidričani so pred 16. krogom pri -8. Omenimo še, da so črno-beli nasprotnikovo mrežo na zadnjih sedmih tekmah zatresli zgolj enkrat (Kregar proti Mariboru).

 

Tekst: VBi
?Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 11.11.2023 | Prva liga Telemach
    Rogaška slavila pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 16. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti Rogaški z 1:3 (0:1).

DELI NA