16.05.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Celje

Prva liga Telemach, 36. krog

KALCER RADOMLJE - CELJE

18. maj 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Darly Nlandu

Od trojice ekip, ki se na tej točki borijo za obstanek, so imeli v prejšnjem krogu zagotovo najlažjo nalogo Radomljani. Na občinskem derbiju so se pomerili z Domžalčani, za katere je bila tekma s sosedi bolj kot ne protokol in priložnost, da se poslovijo od svojega kapetana. Tudi zato smo pričakovali drugačno razmerje moči, a bi iz dogajanja na zelenici težko razbrali, da katera od ekip krvavo potrebuje točke. Radomeljsko pasivnost gre bržkone pripisati krču, tega pa neznanskemu pritisku. Nič manj ga ne bo v soboto, ko bodo mlinarji sezono reševali proti novopečenemu prvaku. Lahko varovanci Darjana Slavica odnesejo celo kožo?

Kdo je vroč?

Darly N'landu je za prvi zadetek v letošnji sezoni in drugega v dresu Radomelj izbral pravi trenutek. Francoski vezist je po dobre pol ure igre preigraval na robu domačega kazenskega prostora in nazadnje sprožil proti prvi vratnici. Strel ni bil močan, a je bil dovolj natančen, da je premagal Lovra Štubljarja. Edina prava priložnost za popoln preobrat se je v 63. minuti ponudila Da Cruzu, a je bil domžalski vratar tokrat na mestu. Kdo bo odgovornost prevzel v soboto?

Ali ste vedeli?

Radomeljski in celjski prvoligaš imata med seboj vzpostavljen dokaj ploden kanal izmenjavanja nogometašev. Pri grofih lahko zakon bivšega tako potrdi Mark Zabukovnik, na drugi strani pa imajo rumeno-črni v svojih vrstah dva nekdanja igralca Celja, ki sta se jim pridružila pozimi: Nejca Klašnjo in Vida Kodermana. Sodeč po njunem trenutnem statusu je sicer malo verjetno, da bosta v nedeljo dobila priložnost
 

CELJE

Prepoved nastopa: /

O tem, da Radomlje kljub razliki v motiviranosti, ki ne bi mogla biti večja, v soboto ne bodo imele lahke naloge, nenazadnje priča razplet tekme med Celjem in Koprom. Čeprav so grofje naslov najboljših v državi potrdili že prejšnji mesec, so se kanarčkov, ki so imeli v nasprotju z gostitelji dober razlog za zbiranje točk, lotili dovolj resno, da so pred dvigom "kante" vpisali še 24. zmago v sezoni. Damir Krznar je znova izpolnil svojo obljubo o eksperimentiranju pred evropskimi kvalifikaciji in na igrišče poslal manj standardno enajsterico. V kakšni zasedbi se bo četa iz knežjega mesta predstavila ob Kamniški Bistrici?

Kdo je vroč?

V nedeljo ne bomo spremljali le boja za drugo mesto, temveč tudi boj za naziv najboljšega strelca Prve lige Telemach. Kandidata sta dva: tako Arnel Jakupović kot Aljoša Matko imata na računu 17 zadetkov. Najnevarnejši celjski nogometaš se je mariborskemu tekmecu približal prejšnji konec tedna, ko je lastnoročno potopil koprsko barko. Najprej je v mrežo pospravil odbitek po slabo izvedeni enajstmetrovki, četrt ure pred koncem pa je Koprivca premagal še drugič.

Ali ste vedeli?

Prejšnja nedelja ni bila posebna zgolj za celjski nogomet in šport nasploh, temveč tudi za Timothyja Dasseno Čeka. Komaj 17-letni vezist je namreč prišel do debija v celjskem dresu: nekaj minut pred koncem je vstopil namesto Nina Milića. Ček je prve nogometne korake sicer storil na Primorskem, kjer se je iz Škofij preselil k Dekanom in nato v Koper. Mladinski pogon kanarčkov je za celjsko nogometno šolo zamenjal poleti 2022.

Tekst: VBi
?Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA