04.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Celje

Prva liga Telemach, 18. krog

KALCER RADOMLJE - CELJE

5. december 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

S tekmami 18. kroga bi se morala zaključiti uvodna polovica Prve lige Telemach, a so vremenske razmere to soboto preprečile izvedbo oziroma dokončanje dve tekem. Sneg je ponagajal Celjanom, ki bodo z gostovanjem pri Radomljanih odprli spored 18. kroga državnega prvenstva. Rumeno-črni so imeli več sreče z vremenom, ne pa tudi z razpletom občinskega derbija proti Domžalam. Dvakratni državni prvaki so v radomeljsko mrežo pospravili tri zadetke in četi trenerja Oliverja Bogatinova zadali tretji poraz v nizu. Mlinarji so že prej izgubili z Rogaško in Olimpijo, v obračunu s Celjem pa se bodo skušali izogniti še desetemu porazu sezone.

Oliver Bogatinov, trener NK Kalcer Radomlje: "Že v torek imamo novo tekmo, gostimo Celjane, hitro potem sledita še tekmi z Mariborčani in Koprčani. Zahtevni tekmeci so pred nami, upam pa, da smo proti Domžalam vsi dobili lekcijo, ki nam bo koristila v bodoče."

Kdo je vroč?

Kdo bo radomeljsko barko popeljal iz razburkanega morja? Trije zaporedni porazi so zagotovo pustili nekaj posledic na samozavesti, a so se Radomljani to sezono že znali izkopati iz težav. Sezono so namreč odprli s tremi zaporednimi porazi, prvih točk pa so se veselili v petem krogu prvenstva, ko so se veselili v Fazaneriji. V Murski Soboti je zmago z 0:2 potrdil Nino Kukovec. Če ne upoštevamo avtogola Reneja Rantuše Lampretha, ki je na tekmi z Rogaško zatresel lastno mrežo, je prav Korošec zadnji strelec Radomelj, v Šiški je z drugim golom sezone zapečatil poraz Brava.

Ali ste vedeli?

Oliver Bogatinov se je po porazu v občinskem dvoboju dotaknil zahtevnega sporeda tekem pred zimskim premorom. Po Celju namreč sledita še tekmi z Mariborom in Koprom. Dvoboj s Primorci bo odigran na Bonifiki, Radomljani pa bodo tudi Mariborčane gostili ob Kamniški Bistrici. Tako bodo mlinarji kar pet zaporednih tekem odigrali na domžalski zelenici. Bodo v tej seriji osvojili tudi kakšno točko?

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani so zaradi snežnega meteža nad knežjim mestom odigrali zgolj prvo tretjino dvoboja s Koprom, enourni preostanek obračuna pa bo na sporedu v sredo, 13. decembra. Grofe pred tem čakata še dve preizkušnji, še pred gostovanjem v Kidričevem se vodilna ekipa Prve lige Telemach odpravlja v Domžale, v goste k Radomljanom. Celjska zasedba kljub tekmi manj ostaja trdno v vodstvu, saj je Olimpija v nedeljo izgubila derbi z Mariborom, prednost pred drugim mestom pa tako še vedno znaša pet točk. Kakšna bo razlika po 18. krogu prvenstva? Ne glede na razplet ljubljanskega derbija ima ekipa Damirja Krznarja, da s torkovo zmago vsaj do četrtka pobegne na osem točk prednosti.

Kdo je vroč?

V torkovem popoldnevu bo pod drobnogledom tudi Mark Zabukovnik. Vezist celjskega moštva se bo znova zoperstavil nekdanjim soigralcem, ki jih je to jesen že spravil v slabo voljo. Nekdanji mlinar je bil z golom za celjsko zmago z 1:0 osrednji junak septembrskega obračuna, kasneje pa je dobro formo potrdil še z dvema zadetkoma v mreži Mure in Maribora. Dvaindvajsetletni vezist je z dobrimi predstavami že pritegnil tudi pozornost selektorja Matjaža Keka.

Ali ste vedeli?

Celjani so se z zadnjih štirih gostovanj vrnili z zmago. Serijo so pričeli v Murski Soboti, nadaljevali v Rogaški Slatini, pred novembrskim reprezentančnim premorom pa so slavili še v Mariboru. Za konec novembra je v Šiški klonil še Bravo, bodo zmago prinesli tudi z devetega gostovanja pri Radomljanih? To bi bila za Celje že 170. prvoligaška zmaga na gostovanjih, grofje pa lahko z nekaj sreče dosežejo tudi 1.600. gol na tekmah Prve lige Telemach. Za ta mejnik bi morali v torkovem popoldnevu trikrat zatresti mrežo Radomelj.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2023 | Prva liga Telemach
    Visoka zmaga Celja pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 18. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:4 (0:0).

DELI NA