25.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Bravo

Prva liga Telemach, 6. krog

KALCER RADOMLJE - BRAVO

27. avgust 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Šesti krog Prve lige Telemach bodo ob Kamniški Bistrici zaključili nogometaši Radomelj in Brava. Mlinarji so v Fazaneriji slavili prve točke v letošnji sezoni. Strelski post Radomljanov, ki na prvih štirih tekmah sezone niso dosegli zadetka, je v 23. minuti srečanja prekinil Uroš Korun, še pred odmorom pa je vodstvo gostov povišal Nino Kukovec. Rumeno-črni so v nadaljevanju obračuna ohranili vodstvo in po treh porazih vknjižili prvo zmago, s katero so pošteno okrepili svojo samozavest. Jo lahko še nadgradijo v dvoboju z Bravom? Ljubljančani so doslej dobili zgolj enega od osmih medsebojnih spopadov, pa še tega pred skoraj dvema letoma. V minuli sezoni sta se jesenski tekmi končali z delitvijo točk, Radomljani pa so se obakrat veselili spomladi, ko so tudi sicer nizali odlične rezultate.

Uroš Korun, branilec NK Kalcer Radomlje: "Na treh tekmah nismo zadeli, bili smo pod pritiskom. V Murski Soboti smo vsi, od prvega do zadnjega, odigrali kakovostno tekmo in zasluženo zmagali. Gremo naprej."

Kdo je vroč?

Uroš Korun je po visokem skoku v kazenskem prostoru Mure prekinil 293 minut dolg strelski post Radomljanov, ob tem pa se je izkazal tudi v obrambnih nalogah. Tudi domači strateg Darjan Slavic je po tekmi kot enega od ključnih faktorjev izpostavil prav izkušenega branilca Radomelj, ki je dobil praktično vse dvoboje na svoji polovici igrišča. Šestintridesetletnik je že spomladi dokazal, da je lahko kljub zreli nogometni starosti pomemben člen pri nizu uspešnih rezultatov.

Ali ste vedeli?

V Radomljah so pred tekmo šestega kroga Prve lige Telemach predstavili naslednjega poletnega novinca. Dejan Vokić se na slovenske zelenice vrača po petih letih igranja v tujini. Napadalni vezist, ki je bil pred leti član Maribora, se je leta 2018 iz Triglava preselil v poljski Sosnowiec, sredi iste sezone pa v Italijo, kjer je bil član Beneventa, Pescare in Pordenoneja, poleti pa je 27-letnik postal prosti nogometaš.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Radomljani so po treh porazih našli recept za prvo zmago sezone, Šiškarji pa so po Mariboru izgubili še s Koprom. Primorci so v prestolnici zabili tri zadetke, Matija Orbanić je klonil po strelih Timotheja Nkade, Andraža Ruedla in Luke Vešnerja Tičića. Ljubljančani tako ostajajo pri štirih osvojenih točkah, prvič v letošnjem prvenstvu pa niso zatresli nasprotnikove mreže. Tako je brez nove asistence ostal tudi Matija Kavčič, ki je pred tem podal za prav vse štiri zadetke Brava. Nekdanji član Gorice s štirimi podajami ostaja na vrhu ligaške lestvice, svoj izkupiček pa bo skušal obogatiti že v nedeljskem večeru. Kot že zapisano, Bravo na zadnjih ligaških tekmah z Radomljami ni bil pretirano uspešen, so pa Šiškarji zato jeseni dobili pokalni dvoboj z mlinarji. Zanimivo, nasprotnika se bosta v prvem krogu Pokala Pivovarna Union pomerila v Šiški.

Kdo je vroč?

Matej Poplatnik je na tekmi s Koprom streljal s praznimi naboji, je pa izkušeni napadalec v preteklih tednih že potrdil, da bo močan adut ljubljanskega napada. V prejšnji sezoni član Ilirije je v polno meril že v uvodnem krogu, ko so Ljubljančani na domačem igrišču premagali Rogaško, pred dnevi pa je zadel tudi v Ljudskem vrtu, a gol tedaj ni bil dovolj za vsaj točko. Bo trikratni kralj strelcev 2. SNL uspešen v nedeljskem večeru?

Ali ste vedeli?

Bližje kot je september, bližje je tudi prvi reprezentančni premor v letošnji sezoni. Pri Bravu so tako že razkrili prvi reprezentančni povabili. Maro Katinić se je znašel na seznamu mlade hrvaške izbrane vrste, Nikola Janjić pa bo zaigral za črnogorsko reprezentanco do 21 let. Bo kateri od upov Brava dobil mesto tudi v mladi reprezentanci Slovenije? Med mlajšimi največ priložnosti dobiva 18-letni Beno Selan.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2023 | Prva liga Telemach
    Tri točke Brava pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 1:2 (0:2).

DELI NA