19.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Aluminij

Prva liga Telemach, 22. krog

KALCER RADOMLJE - ALUMINIJ

20. ferbuar 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

21. krog Prve lige Telemach se še ni dobro končal, pa se že začenja 22. Ob Kamniški Bistrici ga bodo otvorili nogometaši Radomelj in Aluminija. Mlinarji so bili v vlogi gostitelja tudi prejšnji konec tedna, ko je z juga Ljubljanske kotline na obisk prišla Olimpija. Ker zmaji uvodoma niso navdušili in so proti zadnji Rogaški komaj izvlekli remi, na drugi strani pa so Radomlje v izdihljajih srečanja prišle do pomembne zmage na Obali, so bila pričakovanja v rumeno-črnem taboru visoka. Toda aktualni prvaki so se izzivalca iz spodnjega dela lestvice tokrat lotili resneje. Veselili so se zmage, Radomlje pa bodo drugo spomladansko napadale v torek.

Kdo je vroč?

Čeprav se je Olimpija tokrat predstavila v precej boljši luči, brez zapletov ni šlo. V zadnjem delu srečanja je zadišalo celo po izenačenju, prvi korak k morebitnemu presenečenju pa so mlinarji storili v 62. minuti. Z roba kazenskega prostora je sprožil Dejan Vokić in s pomočjo enega od ljubljanskih branilcev premagal Denisa Pintola. Pri tem je na radomeljsko žalost tudi ostalo, bo v torek drugače?

Ali ste vedeli?

V primeru Radomelj o prednosti domačega terena ne moremo govoriti. Mlinarji se v domžalskem športnem parku ne počutijo najbolje: v letošnji sezoni so pred svojimi gledalci vpisali tri remije, kar sedem porazov in le eno zmago. Ta je prišla septembra, ko so varovanci Oliverja Bogatinova s 3:1 slavili na občinskem derbiju proti Domžalčanom, ki so vlogo gostov igrali le na papirju. Bodo tokrat popravili statistiko?

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Pred uvodnim obračunom prejšnjega kroga se je v Kidričevem porajalo več perečih vprašanj: kako se bo Aluminij odzval na visok poraz pod Kalvarijo? Bodo varovanci Roberta Pevnika premogli dovolj samozavesti, da se po robu postavijo še enemu favoritu? Koper je bil v šumi sicer boljši in podjetnejši tekmec, a je vse do zadnjega na semaforju gorel rezultat 1:1, ki je glede na prikazano seveda bolj ustrezal domačinom. Nato pa je prišla 87. minuta in (zaslužen) zadetek za vodstvo in posledično zmago Primorcev, na drugi strani pa so Štajerci znova položili orožje. Prve spomladanske točke bodo napadali ob Kamniški Bistrici, kjer so letos že slavili.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Imamo na čem graditi, najbolj pomembno je, da smo že proti Kopru dvignili nivo in odgovornost, zmanjkalo je nekaj koncentracije tako v napadu kot obrambi. Edini cilj proti Radomljam, z vsem spoštovanjem do tekmeca, je zmaga. V torkovo tekmo gremo samozavestni. Mislim, da je čas, da po dveh porazih naredimo pozitiven niz, enako razmišljajo igralci. Celoten strokovni štab, vsi igralci so pred gostovanjem proti Radomljam optimistični, v ekipi vlada dobro vzdušje in v torek želimo garati na zelenici, da pridemo do pozitivnega rezultata."

Kdo je vroč?

Šumarji so izid poravnali ob prvem izletu v kazenski prostor Kopra. Pod svoj prvi zadetek med elito se je na 55. tekmi podpisal Tom Kljun, a nekdanji nogometaš Celja in Tabora v petek ni bil prvo ime rdeče-belih. Prej bi to lahko rekli za Tina Matića, ki je s prodorom in asistenco opravil večino dela pri omenjenem golu, v drugem polčasu pa mu je po odličnem strelu s strani, ki je bil morda predložek, veselje preprečila prečka.

Ali ste vedeli?

Aluminijeva gol razlika je v mestu ob Dravi doživela težek udarec, a tudi mariborskih minus sedem zasedbe iz Kidričevega ni okronalo za nesporno najslabšo obrambo lige. Naziv si deli s Slatinčani – oboji so iz svoje mreže pobrali 43 žog, a je treba omeniti, da so bili šumarji za odtenek (beri: en zadetek) uspešnejši na drugi strani igrišča. Tudi drugo mesto si delita dve ekipi, po 35 zadetkov sta prejeli zasedbi iz domžalske občine.

Tekst: VBi
?Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2024 | Prva liga Telemach
    Aluminij slavil pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 22. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 1:2 (0:1).

DELI NA