05.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Bravo

Prva liga Telemach, 18. krog

OLIMPIJA - BRAVO

7. november 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: David Sualehe, Nemanja Motika in Ahmet Muhamedbegović

Potem ko je Olimpijine sanje o evropski pomladi prejšnji teden dokončno razblinil Lille, je za sol na rano poskrbel poraz na večnem derbiju. Zoran Zeljković je pod Kalvarijo v ogenj poslal nekoliko drugačno enajsterico, kot smo je od aktualnih prvakov vajeni v letošnji sezoni, in se uštel. Krefl in Agba nista mogla nadomestiti Jorgeja Silve oziroma Agustina Doffa, in čeprav sta jima že sredi prvega polčasa prepustila svoje mesto na zelenici, je bila škoda nepopravljiva. Maribor je vodil že s 3:0, čudeža, ki bi Olimpijo rešil pred bolečim porazom, pa ni bilo. Navijačem se bo zasedba izza Bežigrada skušala oddolžiti na mestnem derbiju. Ji bo uspelo?

Timi Max Elšnik, vezist in kapetan NK Olimpija: "Celje je na vrhu, medsebojna bitka z Mariborom sedaj ne šteje. Oziramo se proti vodilni poziciji in ne na ekipe zadaj. Verjetno bo ta zmaga za njih veter v jadra, da se priključijo ekipam zgoraj. Sezona je maraton. Do konca leta nas čaka še nekaj tekem in na njih moramo iztržiti kar se da veliko."

Kdo je vroč?

V nedeljo je svoj rojstni dan praznoval Mustafa Nukić, a mu usoda ob prazniku ni podarila skalpa večnih tekmecev. Se je pa ljubljanski napadalec vseeno vpisal med strelce: v sodnikovem dodatku je natančno izvedel najstrožjo kazen in premagal Ažbeta Juga, ki je sicer krenil v pravo smer. Zadetek je bil zgolj tolažilen, saj se je tekma nekaj trenutkov zatem končala. Nukić je trenutno pri 4 golih, bo v četrtek izboljšal statistiko?

Ali ste vedeli?

Več zadetkov od Nukića je v letošnji sezoni zbral le Rui Pedro. Portugalec, ki že drugo leto brani ljubljanske barve, je prejšnji teden postal igralec meseca. Ekipi iz prestolnice je novembra pomagal do treh ligaških zmag: najprej je z bele točke odločil obračun z vodilnim Celjem, nato v celoti odigral tekmo z Muro, po premoru pa se je med strelce vpisal tudi v spopadu z Radomljami. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Drži, v zadnjem mesecu se je rumeno-modra krivulja obrnila nekoliko bolj navzdol, a Bravo ostaja najlepše presenečenje jesenskega dela sezone. Z zasluženo zmago nad Muro se je utrdil na petem mestu (šestim Domžalam beži za pet točk) in se spet približal mestom, ki vodijo v Evropo. V četrtek ga čaka zahtevno gostovanje v sosednjih Stožicah, vendar pa se zdi, da lahko v tem trenutku prav Bravo preseneti ranjenega zmaja. Šiškarjem v prid govori predvsem zgodovina, ki je v zadnjem obdobju izrazito na njihovi strani. Spomnimo se aprilske zmage s kar 6:1, tudi prvi letošnji medsebojni obračun pa je pripadel četi Aleša Arnola. Kako se bo končalo tokrat?

Kdo je vroč?

Že v 12. minuti je črno-belo mrežo načel Martin Pečar, ki mu je v gneči pred vrati žogo spretno odložil Luka Kerin. Šišenska napadalca sta bila na delu tudi sredi drugega polčasa, le da sta se vlogi takrat zamenjali. Pečar je Kerina našel s predložkom z leve strani, nekdanji nogometaš Celja pa je okroglo usnje nekako spravil za hrbet Klemna Mihelaka. Kerin se je med strelce vpisal prvič v sezoni, Pečar že četrtič.

Ali ste vedeli?

Aleš Arnol bo lahko v četrtek računal na vse svoje varovance, na drugi strani pa bodo zaradi kartonov manjkali kar trije zmaji. Sualehe še služi kazen za tisto izključitev, ki si jo je dokaj nespametno prislužil v izdihljajih tekme z Radomljami, Motika in Muhamedbegović pa sta onkraj Trojan popolnila svojo zbirko rumenih kartonov. Pri Šiškarjih sta sicer največkrat kaznovana Gurlica in Selan, oba sta petkrat videla rumeno.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.12.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija in Bravo remizirala v Stožicah
    Nogometaši Olimpije in Brava so se v 18. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA