27.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Aluminij

Prva liga Telemach, 33. krog

MURA - ALUMINIJ

29. april 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: Žiga Kous

Triintrideseti krog Prve lige Telemach bo sklenjen s ponedeljkovo tekmo v Fazaneriji. Mura, ki je ostala v četrtkovem večeru ostala brez pokalnega finala, se bo na domačem igrišču pomerila z Aluminijem. Kidričani v boju za prvoligaški status potrebujejo vsako točko, a tudi soboški strateg Tonči Žlogar poudarja, da obstanek matematično še ni potrjen. Črno-beli sicer potrebujejo le še točko, pomembne zmage pa so se razveselili v prejšnjem krogu, ko so z goloma Amadeja Maroše in Roberta Čakša premagali Radomlje. Dvojec je v polno meril tudi v pokalnem obračunu z Rogaško, vendar zadetka nista bila dovolj za napredovanje v finale. Po enajstmetrovkah so se veselili Slatinčani.

Kdo je vroč?

Amadej Maroša je po tem, ko je dosegel mejnik stotih zadetkov v črno-beli opravi, zadihal s polnimi pljuči, saj je bil strelsko uspešen na zadnjih treh tekmah Mure. Gola na ligaški tekmi z Radomljami in pokalnem dvoboju z Rogaško smo že omenili, izkušeni napadalec pa je pred tem zadel tudi v dvoboju s Koprom. V Prvi ligi Telemach je v letošnji sezoni dosegel osem zadetkov, s tem pa je tudi najboljši strelec Sobočanov.

Ali ste vedeli?

Mura igra šesto zaporedno zmago med slovensko nogometno elito, tekma proti Radomljam pa je bila 212. v Prvi ligi Telemach. V ponedeljek, ko bo v Murski Soboti gostoval Aluminij, bodo črno-beli znova lovili 50. domačo prvoligaško zmago, ki se jim izmika že nekaj časa. So pa Prekmurci na tekmi v Domžalah dosegli 300. gol na tekmah Prve lige Telemach, pod jubilejni zadetek pa se je podpisal Amadej Maroša, ki napada 40. prvoligaški gol v karieri.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričanom je po polovici obračuna z Olimpijo kazalo precej bolje kot po koncu tekme. Ljubljančani so namreč ob odmoru vodili z golom Ivana Durdova, svoje priložnosti pa so imeli Štajerci. Ostale so neizkoriščene, zmaji pa so v nadaljevanju tekme še štirikrat premagali Lana Jovanovića in prišli do visoke zmage. V rdečem taboru so imeli po gostovanju v Stožicah dovolj časa za analizo in odpravljanje napak, v primerjavi z gostitelji pa bodo tudi bolj sveži. Je to lahko voda na mlin Aluminija? Kidričani so se z devetih prvoligaških gostovanj v Fazaneriji dvakrat vrnili z zmago, a je zadnja stara že skoraj štiri leta. Precej bolj svež je spomin na zadnji obračun v "šumi", ki ga je v korist Aluminija odločil dvakratni strelec Tin Matić.

Kdo je vroč?

Tin Matić po dveh zadetkih v mreži Mure ni nadgradil strelskih številk, ki jih je nakazal z uspešnim vstopom v pomlad. Posojeni napadalec Celja je namreč le dva kroga pred tem dvakrat zadel tudi na tekmi z Radomljami. Na naslednjih tekmah je njegova statistika ostala prazna, Kidričani pa na petih od skupno osmih preizkušenj niso dosegli zadetka. Lahko rdeči realizacijo popravijo v ponedeljek?

Ali ste vedeli?

Kidričani so s petimi prejetimi zadetki v Stožicah utrdili status najbolj luknjaste obrambe Prve lige Telemach. Zasedba trenerja Roberta Pevnika je na 32 tekmah prejela 63 golov, kar je v povprečju skoraj dva na srečanje. S 56 zadetki sledi Rogaška, z najbolj trdno obrambo pa se lahko pohvalijo Celjani, ki so nasprotnikom dovolili 29 golov, dva manj kot Mariborčani.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura ob koncu tekme strla Aluminij
    Nogometaši Mure so v 33. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 3:1 (1:0).

DELI NA